Te mazaki są świetne. Moja córka bardzo lubi nimi malować . Kiedyś malowała tylko nimi a teraz woli jedną kredki. Ale mazaki bardzo fajne , śmiało można je polecać wszystkim młodym artystą ![]()
Syn mojej siostry baaardzo lubi bawić się hot wheelsami. Ma kilka torów, aut całą skrzynkę, więc ma co robić
często też buduje coś z klocków i równie chętnie sam układa puzzle. Zaczął też teraz składać klocki Lego, ma 5 lat
Teraz te klocki Lego są fajne i wymyślne zwłaszcza ta seria Lego City.
O tak te samochodziki i brata mojej chrześnicy też robią furorę ![]()
![]()
Lego creator też są bardzo fajne , z jednych klocków można zrobić trzy różne budowle. Moje dzieci bardzo je lubią , jak się znudzi jedna budowla / figurka to robią inną. Jedynie co nie podeszło mojemu synowi to lego technic. Tam jest sporo małych klocków , różne nietypowe elementy i już ciężej zbudować
Tym bardziej że wczoraj wyszły jakieś nowości z hot wheels jak moja zobaczyła ten różowy samochodzik to jest pisk
Dla dziewczynki też jest fajna seria LEGO friends gdzie nawet na netflixie są jakieś filmy z tym związane historyjki. Niezły biznes z tego zrobili
Tak, Lego technic już jest bardziej zaawansowane
Teraz jest tego cała masa i myślę, że samym Lego można się zająć na dluuugie długie godziny, tym bardziej, że właśnie są różne serie. Swoją drogą to śmieszne, że kiedyś Lego było na granicy upadku, a dziś tak dobrze prosperuje
Syna mojej szwagierki też zajmuje plastelina bo robi z niej lody czy pizzę
Ja nienawidzę plasteliny później to się wszystko klei dziś spadnie na podłogę. Szczerze agresji dostaje już wolę piankolinę. Ale wiadomo motoryka mała jest ważna i dobrze to stymuluje głowę
Ja gdzieś widziałam przepis na mannoline (woda, kasza manna i barwniki)
Jakby ci się gdzieś jeszcze obiło oczy to weź tutaj wrzuć
A wiesz że mam. Zrobiłam sobie zrzut z ekranu. Proszę przepis:
Przepis na niezwykłą MANNOLINĘ!
1 szklanka kaszy manny,
½ szklanki ciepłej wody,
opcjonalnie barwniki spożywcze
Przygotuj mannolinę - do miski z kaszą manną stopniowo dolewaj ciepłą wodę z barwnikiem spożywczym i zagniataj do uzyskania elastycznej masy. Jeśli masa jest zbyt sucha, dodaj trochę wody, a jeśli jest zbyt mokra - trochę kaszy.
!! Podane ilości kaszy manny i wody wystarczą do zrobienia dość małej ilości masy. Do zabawy w lodziarnię warto wykonać masę z trzech porcji i każdą z nich zabarwić na inny kolor. Ale możesz też w ogóle nie zabarwiać masy
Dzięki. Robię screena i będziemy próbować ![]()
![]()
![]()
![]()
To daj znać jak wyszło
jestem ciekawa
Moje dzieci bardzo lubią domowe slime , piankoliny i sztuczny śnieg. Świetna zabawa jest już przy samym przygotowaniu ich. Ostatnio często robiliśmy sztuczny śnieg , później dzieci brały np. ludziki Lego , samochodziki i robiliśmy zimowe miasteczko . Fajna sensoryczna zabawa
Dziewczyny, które mają dzieciaczki w okolicach roku. Czy wasze dzieci wchodzą w interakcje z innymi dziećmi? Moja córka przez rok mało miała kontaktu z dziećmi w jej wieku. Teraz mieszkamy w nowym miejscu i są tu 2 bliźniaczki, miesiąc starsze od niej. Dziewczyny urocze i kochane, widać, że już wiedzą mniej więcej jak się ze sobą bawić, a moja córka wydawała się troszkę wycofana przy nich, taka mało towarzyska
któraś z was tak miała? To normalny etap u dzieciaczków?
Mój jest jedynak ale od czasu do czasu jedziemy do szwagierki, która ma też syna ale starszego i czasem widujemy się z moją siostrą która ma dwójkę 3 lata i ponad rok. I muszę powodzić że mój mały się garnie do kuzynów, czworakuje za nimi i się przygląda. Nie bawi się jeszcze bo nie wie jak (ma 9 miesięcy) ale obserwuje i naśladuje. Za każdym razem po takim spotkaniu wydaje mi się że się lepiej rozwija i jest bardziej kontaktowy.
Myślę że to zależy w dużej mierze od dziecka, może twoja córka potrzebuje nieco więcej czasu na oswojenie z innymi dzieciakami
Znaczy mamy kuzyna, który ma 5 lat i teraz też on ma fazę na zabawy z nią, nawet dziś do mnie dzwoniła siostra, czy przyjadę, bo mały chciałby się z nią pobawić ![]()
i z nim się bawi, ale mam wrażenie, że on może jest dla niej troszkę bardziej przewidywalny i już taki stabilniejszy, a jednak roczne dzieci, to jeszcze biegają, skaczą, wszystko łapią na chwilę, tak samo z resztą jak ona ![]()
Ciekawa jestem, jak to będzie w żłobku, a idzie za równo tydzień ![]()