Inwestowanie w złoto na przyszłość dla dziecka

Jeśli ktoś zna się na inwestycjach w złoto to proszę o radę ! Chciałabym zacząć inwestować w złoto dla syna ze wzgledu na to, ze pieniądze odkładane na konto bardzo szybko tracą na wartości … Nie wiem tylko co jest lepszą opcją(a może nie ma różnicy ) czy lepiej kupować co miesiąc sztabkę 1g czy odkładać tą kasę i raz w roku kupić pół dukata …?

Najlepiej to inwestować w nieruchomości :D Ale kogo to stać ...

Ja osobiście puki co założyłam córce konto oszczędnościowe ,ale też mnie martwi właśnie fakt ,że wartość tego pieniądza bardzo spada :( 

Nie myślałam nigdy o złocie ,ale może to nie taki zły pomysł :)

Podobnie jak Patrycja jestem zdania że  Inwestycja w nieruchomości jest dobrą opcją . Ale jeśli ktoś jest zorientowany w temacie złota chętnie tez poczytam  

Dochodzimy  z mężem do takiego samego wniosku.  Z tym że my będziemy inwestować w nieruchomości bo to co się dzieje w Warszawie z cenami przechodzi najśmielsze oczekiwania. Już teraz mąż mówi że żałuję że nie kupił mieszkania 4 lata temu bo by na nim zarobił podwójnie. 

Narazie z tego co wiem to dziadek męża ma klasery z monetami starymi i kilka sztabek zlota ale nie wiem po ile g. 

Najlepszym rozwiązaniem jest okładać pieniądze na konto oszczędnościowe. Z tym, że trzeba się rozeznać który bank oferuje najwięcej. Osobiście mogę polecić bank spółdzielczy, ale najlepiej zrobić rozeznanie. Jeśli posiada Pani znacznie większą sumę to również warto zainwestować w zakup nieruchomości i wynajmować ją komuś. Pieniądze z wynajmu wpłacać na konto oszczędnościowe. Pieniądze tym sposobem nie będą zamrożone tylko cały czas będą w obiegu. Jeśli chodzi o złoto to rownież jest to dobry pomysł z tym że, żeby tylko nie stracić. 

Myślę że inwestycja w złoto to dobry pomysł, natomiast nie powinien być jedynym elementem inwestycji, może jakaś nieruchomość. 

Gdzie takie złoto kupić ? Bo nawet nie wiem. Może to być dobra inwestycja. Nieruchomości też ok ale jednak trzeba mieć dużą pulę pieniędzy żeby kupić nawet małe mieszkanie 

Moja szwagierka pracuje w aparcie i wiem że oni swojemu dziecku tam brali sztabkę złota i z tego co opowiada bardzo dużo ludzi to kupuje dla swoich dzieci ale na jakiej to zasadzie jest to nie wypytywałam się. 

Malina mąż też żałuję że nie kupił mieszkanie z 5lay temu ale nie mieliśmy tyle kasy jeszcze ale jaka teraz jest też różnica mieszkań to jakaś masakra .. szwagier ma już dwa mieszkania i wynajmuje bo kupował parę lat temu jedno  po 180tys a drugie 200cos a teraz malutkie mieszkania ledwo kupi się za 400tys to jakaś masakra!!aż dużo trzyma na lokatach bo puki co mieszkania są bardzo drogie. Wszystko idzie tylko w górę.

Jeśli już to inwestowała bym w złoto lub wymiana na walutę w Euro, bardziej stabilną walutą niż nasze złotówki 🫣

Sporo z moich znajomych równiez idzie w nieruchomości. Tylko nie wiem czy teraz jest dobry moment skoro ceny mieszkań są tak wystrzelone w górę?

Chyba waluty i złoto to najlepsza opcja na inwestowanie. 

Myślałam właśnie o tym , i chyba się skusze

Chyba każdy kto planował zakup jakiejś nieruchomości żałuje, że nie zrobił tego kilka lat wcześniej.. Ale kto to wiedział..

Nieruchomości to dobra inwestycja ale wymaga właśnie ogromnego wkładu pieniężnego. Złota można kupić różne ilości w zależności od funduszy. Też bym się chętnie dowiedziała jak się do tego zabrać

Dokładnie za kilka lat ceny spadną a inflacja wzrośnie więc nie wiem czy to będzie sens mieć na jakiś zarobek

No właśnie na nieruchomość trzeba mieć już uskładaną sporą sumę. A brać kredyt to trochę też bez sensu jeszcze odsetki. Chociaż można w międzyczasie wynajmować to mieszkanie i wynajmujący je spłaca.

Nieruchomość to chyba najlepsza inwestycja ale kosztowna na początku.

My z mężem też mamy zamiar zainwestować pieniądze syna w złoto lub srebro- jeszcze ostatecznie nie zdecydowaliśmy na które się zdecydujemy. Kolega, który sporo siedzi w tym temacie poleca bardziej srebro, bo ma stabilniejszy kurs niż złoto. My będziemy kupować raczej rzadziej, a cięższe sztabki, czyli np. raz w roku, ale to głównie ze względu na wygodę przechowywania.

No właśnie w złoto czy srebro lepiej bo można już mniejszą gotówkę inwestować a na nieruchomości jednak trochę trzeba mieć plus jeszcze płacić czynsz jeśli się jej nie wynajmie. Szczerze mówiąc to chętnie się zagłębię w temat złota u srebra

No nie jest to zły pomysł. Tym bardziej W nie trzeba mieć niewiadomo jakiej gotówki żeby kupić np. Uncję srebra