Inwestowanie w złoto na przyszłość dla dziecka

Kilka lat temu też wiele osób mówiło, żeby się wstrzymać z zakupem mieszkania, bo ceny spadną a tutaj taka niespodzianka, bo zamiast spaść wzrosły i to o dużo! Także już nie wiadomo czy jest co liczyć na jakieś duże spadki, skoro od wielu lat jest tylko drożej i drożej.
Na pewno nie ma też co trzymać gotówki, bo przy tak wysokiej inflacji ciągle traci ona na wartości. Najłatwiej chyba założyć lokatę w banku, zawsze to jakiś %, wymiana waluty też ma sens. Złoto inwestycyjne można kupić przez internet, ale nie wiem jak się bardziej opłaca czy od razu większy nominał czy te małe… A tak naprawdę to najlepiej trzymać pieniądze po trochu tu, po trochu tam. Wtedy w razie w nie tracimy wszystkiego. Tylko, żeby się obkupić w mieszkania, waluty, złoto i lokaty to trzeba mieć duuużo oszczędności.

Złoto jest teraz na górce, więc obawiam się, że to średni moment na jego kupowanie jako inwestycję. Może być różnie. W historii zdarzało się, że ludzie czekali kilkanaście lat na powrót do ceny z momentu zakupu. Nie będę zachęcać do innych form, ale napiszę, jak to wygląda u mnie. Mam etfy, obligacje skarbowe i korporacyjne we freedom24. Nie jest to duży portfel, ale mocno podzielony. I wykręcam z tego niezłe wyniki. Ale ja w tym długo siedzę, wymaga to znajomości różnych instrumentów. Jeśli chcecie spróbować, to polecam zacząć od dema, bez ryzykowania kasy :wink:

Kurcze zadziwia mnie to jak nowe osoby znajdują wątki żeby coś zareklamować. Czy na to jest jakiś program? Nowa osoba 3 wątki przeczytane i jeden wpis akurat na temat reklamy jakiejś firmy związanej z tematem wątku. Uswiadomicie mi dziewczyny Jak to działa?

1 polubienie

Widze ze nie tylko mnie to niesamowicie wkurza. Wkurza bo to nabijanie i oszukiwanie czesto ludzi. A na takim forum to naciaganie matek - osob ktore często zrobia wszystko by start dziecka byl lepszy, zmeczonych,niewsypanych i czesto niemyslacych logicznie w danej sytuacji bo robimy duzo rzeczy zadaniowo- automatycznie.

sama się zastsanawiałam

Chyba fajny pomysł ale totalnie się nie znam na tym

Też mnie to ciekawi ten fakt :face_with_peeking_eye:

Może to sztuczna inteligencja bo nie sądzę żeby ktoś siedział i szukał.

Ciężko stwierdzić jednak może faktycznie być tak jak piszesz że to sztuczna inteligencja :person_shrugging:

Raczej wydajemy na bieżąco, wolimy teraz np nadpłacać kredyty i zostawić dzieciom np mieszkanie (obecnie mamy mieszkanie wynajmowane i dom z kredytem), a teraz zapiewniac dzieciom dużo atrakcji i możliwości- basen, chodzenie na przedstawienia itp, kupić im lepsze foteliki, brać na wycieczki Aczkolwiek zastanawiałam się ostatnio nad zainwestowaniem w złoto Złoto inwestycyjne - Najtańsze złoto inwestycyjne zakup | MENNICA MAZOVIA Widziałam dobre ceny w tej mennicy.

Złoto jest dobrą długoterminową inwestycją. Chociaż jestem w szoku jak patrzę na cenę za uncję np. na początku tego roku, a teraz w grudniu!