A wiecie ze ja pierwszy porod planowanu cc i zglosilam sie do szpitala dzien wczesniej tak jak mi kazali. Ktg wyszlo ze mam juz skurcze porodowe a ja nie czulam NIC ! Byl covid i okazalo sie ze moj test wyszedl niejednoznacznie wiec malo ze balam sie co z moja cesarka zaplanowana na nasteony dzien ( a to dzien ojca) to jeszcze balam sie izolacji od maluszka.
Finalnie polozyli mnie i czekali na skurcze ktore sie juz nie pojawily i cieli mnie planowo nastepnefo dnia.
No a drugi porod tez cc ale po 40 min skurczy delikatnych przyszly te prawdziwe co 3min i juz je czulam mocno ![]()
A jak było u Was z czopem śluzowym? Ja wogóle nie zauważyłam odejścia czopa. A Wy?
I jak tam autorko, udalo się🙂?
Mi podobno „odszedł” podczas badania przez ginekologa. Trafiłam na takiego niedelikatnego, więc podejrzewam, że to on mu pomógł trochę odpaść, bo badanie było tak potwornie bolesne, a później już właśnie lekko plamiłam
Moja kuzynka jechała autem w ten dzień po niezłych korzeniach i ją wzięło po chwili
U mnie żadne z metod polecanych w internecie się nie sprawdziły!
Herbatka z liści malin, wysiłek fizyczny… Tydzień przed terminem porodu zaczęłam robić długie spacery, czasami robiłam 8 km dziennie i nic
Potrzebna była indukcja, ale ja nie narzekam ![]()
Dziecko samo wybierze odpowiedni moment ![]()
U mnie tak samo… mi nawet wody nie kdeszly dopiero położna przebiła :]
Czyli na biologię nie ma rady. Nie da się tego przewidzieć.
Ja słyszałam od połoznej jeszcze o wiesiołku i szałwi . Polecała też Tensa żeby podłaczyć nad kostkami tam niby jest jakis punkt co pomaga w akcji porodowej. Ja od poniedziałku będę działać z tymi metodami
Z ta szałwia to mocno poleciala Twoja polozjq, uwazac ttzeba bo szalwia i mieta ZATRZYMUJA LAKTACJE
Ja też nie zauważyłam ![]()
Ja próbowałam wywołać poród na wiele sposobów i mały spojler - nie udało się, miałam wywoływany w szpitalu
stosowałam większość metod o których pisze w internecie, jedzenia ostrego jedzenia, dużo aktywności (do dziś się śmieją, jak wychodziłam w ogrodzie na ławeczkę i z niej zeskakiwalam), no i też męża wieczorami dopadłam
ogólnie nie wiem czy ktoś jest fanem Przyjaciół, ale jak tylko jest temat wywoływania porodu, to od razu przypomina mi się Rachel, która próbowała wszelkich sposobów,żeby urodzić ![]()
Dokładnie ja piłam na zatrzymanie zanim dostałam proszki i ona faktycznie delikatnie wyciszala ja też, choć wiadomo że to trzeba w dużej ilości pić
Faktycznie był taki odcinek
ostatecznie chyba Ross jej pomógł ![]()
Jak Ross już miał się zabrać za robotę to się zaczęło ![]()
To widzę, że robiłaś tak samo jak ja
i ja też mimo wszystko musiałam mieć indukcję
Synkowi zbyt dobrze było w brzuchu
Ale autorka wątku milczy , być może jej się udało wywołać ![]()
Termin był 2 dni temu to może samo ruszyło
pewnie punktualny maluszek ![]()
Ja bym w ogóle uważała z ziołami, bo wiele jest w ciąży zakazanychc bądź po prostu nieprzebadanych