Ile kosztuje dziecko jeszcze przed narodzinami

Asia poszło, Iza poproszę maila jeżeli nadal jesteś zainteresowana :slight_smile:

Iza, bo jak usłyszałam 3 tysie przy zarobkach 18 rocznie to mnie serce zabolało… A my podwójnie, bo w krótkim odstępie czasu… No choinka - o tym przy planowaniu kolejnego dziecka to nie pomyślałam; ))))

Ulka! Serdeczne dzięki, już wszystko przejrzałam. No jest tego trochę :slight_smile: mam nadzieję, że nam się zmniejszy o dużo :wink: Super ze zapisywałaś wszystko co kupowałaś pod poród nawet :slight_smile: Extra, dzięki wielkie ! Wiesz co? Też stworzę taką tabelkę i potem pokażę , jak my sobie poradziliśmy :)) Jeszcze raz dziękuję :)))

Ula - oczywiście :smiley: izunieczka989@wp.pl

Samantka no faktycznie cena szokujaca, a tak jak mówisz ze maly odstep czasu to musisz szykować od razu 6tys :open_mouth:

6 tysięcy… ! Matko kochana… :stuck_out_tongue: Ja np: wózka nie kupię za 800 zł xD Ja mam wózek nowy od znajomej za 250 zł plus dwie paczki bebiko :)) Fotelik pożyczymy i łóżeczko. To tak nam sporo kasy odejdzie:) Zrobię rozpiskę zobaczymy. Teraz już sobie możemy odliczyć smoczki, kubek niekapek i termopakowanie :))))

Asiu to ciesz się ze ma kto Ci odsprzedać, bo ja wszystko musze kupywac i to chyba nie będę się bawic w używane, bo chcemy mieć jeszcze dzidzi przynajmniej jedno wiec już zostało by dla drugiego :slight_smile:

Joasiu ja też sie strasznie cieszę, że dostanę od LOVI niekapek, bo ostatnio oglądałam w sklepie aby jej zakupić ( bonie wierzyłam, że uda mi się wygrać) ale są takie strasznie drogie, że pomyślałam zaczekam może odpadnie mi kupienie go. Termoopakowania też nie miałam i powiem ci , że musiała wszedzie za sobą ciągać mleko w proszku i jak gdzieś u kogoś byłam robić na miejscu mm ( teraz zrobię włożę do styropianka i po kłopocie). Ja w tym miesiącu tak się spłukałam przez tego lekarza, że coś strasznego :confused:

Kropka to masz problem z glowy :slight_smile: I dodatkowa radość z wygranej i posiadania :slight_smile: Fajnie jest dostać cos co jest potrzebne i nie zaplacic za to nic albo tylko pare groszy :slight_smile:

No niby to nie największy wydatek, ale zawsze coś odpadnie ! A i przetestujemy, zobaczymy, że dobre i inne mamusie będą mogły ze spokojem zakupić je dla swoich maluchów :slight_smile:

Asiu to jedno ze możesz komus polecić, no ale wiadomo ze niektóre rzeczy nie sa na wieczność a tak masz już z tym obycie wiesz jak się sprawuje i nie zmieniasz nie szukasz dalej tylko kupujesz rzecz sprawdzona :slight_smile:

A więc własnie ! O To chodzi… Ja jestem próbkomaniaczką. Ostatnio zamówiłam tabletki na stawy bolace dla mojej mamy i wiesz co? Pomogło jej ! Do teraz je kupuje i może normalnie funkcjonować, pewnie gdyby nie te próbki nie kupiła by tego, bo nawet by nie wiedziała, że takie coś jest :slight_smile:

Wlasnie, czasem cos np. jest drogie i obawiasz się zakupu żeby nie wpaść w niepotrzebne koszta. Jeśli cos wypróbujesz masz już pewność czy warto :slight_smile:

Czasem warto wypróbować nowe rzeczy aby się miło zaskoczyć :slight_smile:

Dzięki wielkie dziewczyny za podpowiedź z pampersami. Będę polować na jakąś promocje :))

Ja też poproszę o taką listę. Dużo rzeczy dostaliśmy ale jeszcze kilka musimy kupić. Zrobiłam sobie wstępną listę tylko czy wszystko ujęłam xD

Dziewczyny czy kupowałyście specjalne ręczniki kąpielowe czy zwykłe ręczniki większe?

Ja kupiłam ręczniki z kapturkiem, aczkolwiek uważam, że na prawdę można się obyć bez i spokojnie zwykłym ręcznikiem opatulić maleństwo.

Ja tez zamierzam kupic z kapturem. Ula dziekuje za maila :slight_smile:

Ulka a co jeszcze uważałaś za zbędne oprócz tego ręczniczka z kapturkiem?

Ulka Twoja lista pomogla dopisałam chyba ze 3 rzeczy i chyba ze dwie wykluczyłam :smiley: Tak to jest jak się spotyka z niedoswiadczona :wink:
Ale teraz jak wszystko mam czarno na białym to az mi się slabo zrobilo… Ach… Jutro jade na pierwsze zakupy

Jeżeli chodzi o termometr, to wystarczy taki zwykły elektroniczny do pupy, a już najlepiej mieć tradycyjny rtęciowy. No i trzeba uważać, żeby się nie zapędzić z ilością niektórych rzeczy np. kocyków, toż nakupiłam ich chyba z pięć a dwa do tej pory leżą w oryginalnym opakowaniu.

Jeśli chodzi o termometr to myslalam o elektronicznym nie jest to drogi gips ok 10 zl. Kocyki hmm waslnie zapisałam sobie 3 szt :smiley:
Ulka a jak np. z rękawiczkami, skarpetkami, body, spioszkami, kaftanikami, pajacykami? Ile tego trzeba na sam początek i jakiej wielkości najlepiej kupywac?
Bo myslam żeby kupic po jakies 6 - 8 szt wszystkiego wystarczy? na 60/62 cm