Drogie mamy, jakie cechy powinny mieć idealne, dziecięce buty? Czym się kierujecie, kupując obuwie na wiosnę?
Najlepiej lekkie, elastyczne, oddychające i dobrze dopasowane z usztywnionym zapiętkiem, wygodnym zapięciem i odpowiednim luzem na palce
Ja zwracam na dopasowanie do stopy dziecka, czy jest elastyczna podeszwa i jak się trzymają na nóżce
Dla maluszkow im lzejsze tym lepsze, zabudowane paluszki ale przewiewne. No i elastyczna podeszwa
Ja kupilam ze skory, elastyczna podeszwa, lekkie. Maja tez certyfikat ze nadaja sie dla maluchow, do nauki chodzenia/zdrowa stopa czy cos w ten desen;)
Sandalki kupillam w deichmanie ostatnio 55 zł a super miękkie
Buciki powinny być z dobrego materiału aby nie pociła się stopka. Podeszwa giętka, zapiętek nie za sztywny. Podeszwa również nie może być za wąska aby stopa mogła się naturalnie układać a wkładka bez profilowania
Ccc
Jeśli na wiosnę to przede wszystkim lekkie i z oddychających materiałów, żeby stopka się też nie grzała. Resztę dziewczyny już napisały co do giętkości bucików
Też kupiłam właśnie w Deichmann za 55zl hihi
Im lżejsze tym lepsze. Materiałowe albo te z tymi dziurkami po bokach adidasosandaly ja je nazywam najważniejsze żeby zwijały się w 8
Przede wszystkim muszą mieć miękką podeszwę, trochę usztywniany zapiętek, szerokie przody żeby nie gniotły paluszków dziecka i być wykonane z dobrej jakości materiału
Właśnie i szerokie koło paluszków to bardzo ważne
Im lżejsze tym lepsze plus żeby była miękka podeszwa i duży obwód wokół palców. My najczęściej wybieramy Befado i Bartek
Precyzyjne wymagania na pewno ułatwiają poszukiwania
A jak reaguje maluszek? Trudno Wam coś wybrać, czy nie ma z tym większych kłopotów?
Super
Drogie mamy, Wasze dzieci zwykle są zadowolone z nowych butów, czy zdarzają się awantury na zakupach, bo żadne nie pasują?
Ja zamowilam online 3 różne pary do wyboru i przymierzenia i moja roczna corka od razu miala swojego faworyta, na reszte nawet nie spojrzała
U nas raczej bez awantur. Synowie są zadowoleni jeśli mogą sami wybrać obuwie. Pomagamy im w doborze lub nakierowujemy. Na wiosnę u nas adidasy z miękką podeszwą. Wybieramy ciemne kolory. Dla mlodszego wsuwane bądź zapinane na rzepy. Dla starszego już sznurówki.