Witam,
mój synek ma nie całe 3 tygodnie, ponieważ karmiony jest mlekiem modyfikowanym to do pajam Go herbatkami z kopru i rumianku Hipp. Są to herbatki w saszetkach. Czy jednak mogę mu podawać herbatkę granulowaną? Nie jest to za szybko?
przepraszam, źle napisałam, ma on prawie 3 miesiace
Lepiej nie podawaj herbatek granulowanych ponieważ to sama chemia z cukrem.
Ja na twoim miejscu zostałaby przy herbatkach w saszetkach.
Eliza ja przede wszystkim dawałabym wodę, a jeśli już herbatki to raczej w saszetkach. Możesz też sama zaparzać dziecku bardzo delikatne wywary z ziół dozwolonych dla maluszków
Też się zgodzę, aby zacząć od samej wody, jednak wiem że to nie jest takie łatwe. Mój Syn od samego początku nie chciał nic do picia, tj wody, wody z glukoza, herbatki ekspresowej Hippa, herbatek granulowanych.
Jednak przy karmieniu mm dopajanie jest istotne-chodzi tu o nerki.
Od 4 miesiąca podaje mu wszelkiego rodzaju rozcieńczone soczki w proporcji 1:2 oraz herbatke gotową z Hippa (rumianek z jabłkiem).
A jeśli chodzi o herbatki granulowane to wg mnie to ostateczność. Powtórzę się znowu, że warto zacząć od samej wody lub herbatek ekspresowy no i później w miarę rozszerzania diety soczki
Ja rownie polecam wode, nie widze potrzeby zeby przyzwyczajac tak male dziecko do smaku herbatek… Woda jest zdecydowanie najzdrowsza a cukier dziecku nie jest potrzebny:)
Ja również zdecydowanie polecam Ci wodę dla maluszka , a jeżeli chcesz wprowadzić jakies herbatki to może porozmawiaj z położna , malutki jest ten teój dzidziuś i ja bym nie ryzykowała z podawaniem mu już herbatek a jeżeli już to na pewno nie granulowana
dokładnie tak jak dziewczyny piszą dla takiego malucha najlepsza jest woda. A jeśli herbatka to lepsza w saszetkach. Za jakieś 2 miesiące będziesz mogła podawać kompocik lub soki rozcieńczane więc nie ma potrzeby podawania herbatki granulowanej.
Jesli dziecko nie chce wody, mozesz rozcienczac z nia soczek i pozniej dawac go coraz mniej a coraz wiecej wody az przyzywczai sie do czystej wody:)
Anami ja właśnie w ten sam sposób przyzwyczaiłam moja córeczkę do wody , troszkę soczku i woda i potem już coraz mniej soku i więcej wody. Dziś ma ponad 2 lata i pije praktycznie tylko wodę i bardzo dobrze
Ja tak jak pisze Ania przechodziłam na czystą wodę przed kilka miesięcy…; ) Niestety nie dało się tak łatwo ale pomogła mi też zmiana formy podania picia; )
Mój młody nadal czystej wody się nie napije, ale soczek z wodą w proporcji 1:4. Także soczku nie jest tak dużo, ale taki lekki smak jest wyczuwalny.
są już niektóre herbatki ponoć od pierwszych dni po porodzie ale z racji składu nie przekonują mnie. Polecam wodę jak przedmówczynie ewentualnie hrabta w szaszetkach
Polecam Ci najzwyklejszą herbatkę koperkową w saszetkach taką dla dorosłych którą kupisz za 3 zł zamiast 15. wystarczy że zrobisz słaby napar i spokojnie możesz podać dziecku.
granulaty bynajmniej ze swojego doświadczenia to zupełnie odradzam, po Hippie tylko mały się gorzej czuł, raz użyłam i od razu do kosza poszła, jeśli chodzi o torebki to z Herbapolu mogą być, ale teraz to najbardziej mi odpowiadają sypane mieszanki ziołowe z baby and mama med
Granulaty najczęściej zawierają cukry, a po co przyzwyczajać malucha do słodkich napoi. Saszetki lub woda - najprostsze rozwiązania są zazwyczaj najtrafniejsze
U nas po herbatce granulowanej synek bardzo ulewał… kupiliśmy saszetki i było lepiej. Jednak teraz pije tylko wodę żadnych soków i herbatek nie chce.
Warto podawać dziecku po prostu przegotowaną wodę. Podając herbatkę w saszetkach, podjęłas bardzo dobrą decyzję, Herbatki granulowane sa już po 1 tygodniu i po 1 miesiącu, ale zawierają bardzo dużo cukru, co prowadzi w przyszłości do otyłości i próchnicy, więc warto ich unikać.
ja właśnie tego nei rozumiem jak sam cukier i konserwanty może być w ogóle polecany dla dzieci , tak jak Hipp, nie normalne to dla mnie
Ja od urodzenia podawałamen picia wodę przegotowaną,a jak skończył 2 miesiące to podawalam mu herbatke granulowaną z Humana z kopru wloskiego jest taka po 1 tyg zycia.Soczkow raczej jeszcze nie polecam bo dziecko później nie będzie chciało pić wogóle herbatek tylko będzie chciało pić soczki.Dlatego najpierw lepiej podawać do picia wodę,herbatke a dopiero na końcu soczki.Ja na herbatki granulowane nie narzekam,mój synek pije.