Jeśli dziecko jest karmione piersią nie trzeba dopajać, Mleko matki zmienia się pod wpływem pory dnia, i latem jest rzadsze, zimą też inne.
Przy karmieniu piersią nie trzeba dopijać, moje dziecko dopiero gdy miało 4 miesiące dostało herbatę. Były straszne upały i gdy jej nie dawałam pić to cały czas przy piersi chciała być.
ja próbowałam dawać herbatkę rumiankową na ból brzuszka, ale tylko jak poczuł jej smak to miał odruch wymiotny i nie dało rady.
Ja swoja pocieche karmie piersia ale robie jej herbatki. Nie lubi rumianku i kopeku ale czasem fo wypije
teraz kupilam.jej herbatke spokojnych snow i bardzo ja lubi ![]()
Karmię piersią i nie dopajałam. Nawet w największe upały nie dawałam jej dodatkowej wody, tylko częściej przystawiałam do piersi i widać było, że chce pić, a nie jeść, bo jak wypiła pokarm pierwszej fazy, protestowała, że leci jej jedzonko i trzeba było podać drugą pierś.
Ja od początku dopajałam maleństwo gdyż urodziła się w lipcu w straszne upały. I do dzisiaj pije wodę oraz herbatkę koperkową z Humany od pierwszych dni życia☺
My mamy 7 tyg karmimy się piersią nie piliśmy ani wody ani tez herbatek, przystawiamy się często do piersi i nie wydaje mi się by czegoś na dzień dzisiejszy potrzebował niż mój pokarm
Ja podawałam koperek z kminkiem na początku pił a teraz muszę dosladzac glukoza
Ja od pierwszego tygodnia życia mojej córki podawałam herbatke koperkową i przegotowaną wodę . Mała bardzo polubiła herbatkę,nie było żadnych kolek,rzadko bolał ją brzuszek. Teraz Lena ma ponad 5 miesięcy i bardzo lubi herbatki,soczki i nadal przegotowaną wodę.
A jakie soczki i z jakich firm podajecie swoim maleństwom?
mała ma prawie 5 miesięcy i chciałabym jej zacząć podawać soczki.od jakiego zacząć i w jakiej formie? ![]()
Co do herbatek dałam raptem 3 razy. Synek ogólnie był ulewaczem, ale po herbatkach jeszcze bardziej ulewał, więc nie używałam. Co do soków różnego rodzaju z Bobofruta i czasami z Hipp ![]()
Tak podawalam gdyż małemu dokuczają gazy; ( na początku nie chciał pić po lyku robił minę jak by miał wymiotowac ale po dodaniu glukozy i jak go trochę przesuszylo pił jak zły
herbatki nieraz wcale nie pomagają na gazy, a wręcz mogą je zwiększyć… Wszystko zależy od dziecka
podobno koperkowa zamiast zmniejszyc ilosc gazów to je zwiększa. znam kilka takich przykładów.
ja też, dlatego o tym wspomniałam… Mój bratanek tak miał i moja mama mi opowiadała, że mój najstarszy brat miał problemy z brzuszkiem, miał okropne kolki, gazy i zalecono jej podać herbatkę koperkową i gazy się zwiększyły
U nas było tak z koperkiem , że gdy dziecko było napięte i nie mogło " puścić " gaza to dawalam herbatę z kopru. Wtedy dziecko ładnie przybywało się gazów.
Nigdy nie próbowałam podawać dziecku (obecnie 8 miesięcy) ani herbatek ani soczków. Na wszystkie sposoby staram się podawać maluchowi wodę źródlaną. Jak nie butelką to z kubeczka, czasem łyżeczką. Niestety niezbyt chętnie pije ale próbujemy. Odradzam herbatki, gdyż bardzo często mają w składzie cukier.
Próbowałam dwa razy podać Małemu herbatkę koperkową hipp ale nie chciał. Więc z zagazowanym brzuszkiem walczymy espumisanem i działa natychmiast po podaniu
A herbatkę piję ja gdyż jest całkiem smaczna ![]()
Starszemu synkowi podawalam koperek i rumianek a obecnie przy mlodszym nic nie stosuje bo jak narazie nie ma problemu z gazami.
A.Zawislak cukier teraz jest wszędzie i nie da się go uniknąć.
Jak dziecko pójdzie do szkoły czy przedszkola to i tak będzie miało kontakt z cukrem i tak…