Beata ciężko określić jedno dziecko więcej potrzebuje inne mniej. Nie da się tak określić ile powinno jeść
beata kazde dziecko ma inne zapotrzebowanie...moja w sumie mało je ale nie choruje rozwija sie prawidłowo więc sie nie martwie
szkoda jestem ciekawa czy moja córka je odpowiednią ilość
Beata skoro ma dobre wyniki i przybiera na wadze to je tyle ile dla niej trzeba
wyniki to nie mam pojęcia, waży ponad 7kg
Beata spokojnie myślę że żeby dziecko było głodne to by się upomniało
Beata jak dziecko radosne i zywe to nie ma co się martwic.7 kilo to ładnie,moja gdy skonczyła rok miala 8500
Ja nawet nie pamiętam.ile moja miała w rok ;p
Beata ale mówisz o mleku czy o gramaturze obiadkow/deserków?
Wagę sprawdź w siatkach centylowych. Norma to od 3 do 97 centyla.
Pytam o ilość mleka i obiadków/deserków
Beata z mlekiem to różnie bo ja podawałam wg tabelki na puszce mleka a moja córka nie wypijała. Potrafiła max 100 ml wypić jak.miala rok
U mnie wypija 120/150 ml na noc i nad ranem, czasami budzi się koło 1 też je 120/90
My mamy 5msc skończone i dajemy w dzien 4x150/180ml i 125g owoca i 60g warzywa. W nocy zalezy ile razy się obudzi, różnie je.
To sporo je
beata nie sadze ze sporo,prawie tak jak potrzebuje,a moze tak ci się wydawać bo pewnie twój maluszek zjada malutko
Moja córeczka też sporo zjadała i nadal tak ma ale jest bardzo ruchliwa i po niej tego nie widać że dużo je
Mi to się wydaje, że to jest mało ;)
Na opakowaniu mleka mamy że powinien jeść 4x180ml plus obiadek i deser, a on nie zjada 180 tylko raczej 150ml.
Kverve moja najwięcej mleka na raz wypiła 100 ml więcej nie dała rady
U nas powinna 3*210 a wypija 120/150 2lub 3 razy
Beata widocznie tyle potrzebuje. Nie ważne ile wypija ważne że dobrze się rozwija i przybiera na wadze