Ginekolog prywatnie czy nfz?

Ja chodze ogólnie na nfz i tak też chodziłam w ciąży ale dodatkowo prowadziłam ciążę prywatnie. Miałam wizyty tak umowione że co 2-3 tygodnie miałam lekarza naprzemiennie nfz i prywatnie. Badania robiłam na nfz.

ja zawsze wolalam tylko prywatnie i zazwyczaj ciaze tak prowadziłam
ale ostatnim razem mialam drugą prowadząca ktora mnie przepisała do siebie z prywatnego na nfz bo normalnie nie byloby szans tak sid do niej dostac

Ja też prywatnie, ale już teraz napewno będę chodzić na NFZ

Mi się udało znaleść dobrego lekarza na NFZ i jestem zadowolona

2 polubienia

Raz do roku. Bliska mi osoba tego nie dopilnowała… dziś tylko mogę zapalić znicz i tęsknić. Kobiety badajcie się, dla siebie, dla rodzin, dla dzieci… bo te maluchy zostają później bez mam…

Ja jak byłam młodsza to chodziłam na NFZ do ginekologa, ale potem się do niego zraziłam …. Przepisywał leki które go sponsorowały …. One nie chodzę do lekarzy ginekologów prywatnie … ale to też jest spowodowane moją historią medyczną. :smiling_face:

1 polubienie

To prawda trzeba się badać to bardzo ważne

1 polubienie

Ja nie rozumiem dlaczego pomimo tego że trąbią o tym wszyscy ludzie dalej to zaniedbują …. A konsekwencje są nieodwracalne

1 polubienie

Moim zdaniem na zwykłe kontrole cytologię jak nic się nie dzieje to nie ma po co wydawać pieniędzy :slight_smile:

Cytologia i USG piersi , ja uważam że warto robić podstawową morfologię i dermatoskopie

Też tak myśle, a tym bardziej że tak drogo jest

popieram jak najbardziej jednak niestety duzo osób to olewa i niejeden przypadek znam 25+ “planowalam ciaze starałam sie dbalam” a pierwsza wizyta w zyciu u gin odbyla sie po tescie ciążowym i to samo usg piersi i cytologia :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Ja nie zaniedbuje badań kontrolnych u siebie, dla mnie to tylko chwila a może uratować całe życia. Męża też pilnuje żeby chodził na usg jąder i morfologię.

Fajnym sposobem jest umawianie się do ginwkologa w urodziny tak żeby zrobić sobie prezent na zdrowie. Wtedy sie nie zapomina, że minął rok i trzeba się zbadać.

Ja sobie przyjęłam by chodzić przynajmniej raz w roku na wiosnę :upside_down_face:

Też muszę sobie tak przyjąć , bo to ważne aby się regularnie badać a ja za rzadko to robię

Też bardzo fajny czas w roku aby się badać :grin:

1 polubienie

Ja tak samo …

to fajny masz pomysł :slight_smile:
wtedy usg piersi tez wykonujesz ?

Ja już długo nie robiłam USG piersi :face_with_peeking_eye:

to ja pilnuje chociaż raz w roku szczególnie karmiąc i w ciąży