Gender Reveal Party

Czy któraś z Was robiła, planuje albo brała udział w Gender Reveal Party? 

W pierwszej ciazy nie planowałam przyjęcia, byłam tak przejęta cała ciąża, że nie myślałam o tym. Bardzo późno tez dowiedziałam się o płci dziecka. Teraz w kolejnej ciazy już emocje nie są aż takie jak za pierwszym razem, więc może jakieś małe przyjęcie dla najbliższych . Na pewno będę chciała zrobić niespodziankę partnerowi jak już tylko poznam płeć :) 

Trzy razy nie. Choć osobiście nigdy nie było mi dane uczestniczyć w takim przyjęciu to uważam,że to bardzo fajny pomysł :)

My akurat też nie robiliśmy takiego przyjęcia ale to fajny pomysł dla męża lub rodziny 

Też nie było mi dane uczestniczymy w takim przyjęciu;))

Ja nie robiłam takiego przyjęcia, ale widzę że wśród celebrytów jest teraz taka moda. 

Ja tez nie robiłam i w moim otoczeniu tez nikt nie robi 

Ojej, a co to takiego? 

Pierwsze słyszę. Ale teraz już z opisu się domyślam czego to dotyczy. Widziałam ostatnio właśnie filmik jak jakaś para otwiera pudło i wylatują balony danego koloru i dopiero w tym momencie rodzice dowiadują się o płci. No ciekawe to jest, nie powiem, ale w sumie to dla mnie obojętne i jakoś by mi się nie marzyło. 

Nie robiłam takiej imprezy ani w przypadku pierwszej ciąży ani w obecnej. 

Ja jedyne jakie robiłam to baby shower no w sumie przyjaciółki i siostry mi robiły :D to też jest fajne i wtedy się dowiedzieli jak będzie miała na imię :) 

podoba mi się , ale nie robiłam tak 

To chyba taki zwyczaj zapożyczony z zachodu. 

A co to za impreza ?

Ja nie byłam i nie robiłam. Nie znam nikogo osobiście też kto by robił.
Chyba u nas nie jest to takie popularne.
Częściej robi się baby shower ;)

A ja się zastanawiam jak oni to robią... w sensie ktoś trzeci musi być z nimi na USG? I lekarz mówi tej trzeciej osobie...? 
Tak trochę dziwne że rodzice faktycznie nie wiedzą. Albo wie tylko mama. Zwłaszcza w tych pandemicznych czasach kiedy i tak jest głównie sama na badaniach.

nati to impreza na której poznajesz płeć malucha ;)

O jej nigdy bym na to nie wpadła ☺

Nati impreza w której rodzice informują rodzinę i znajomych o płci spodziewanego dziecka. 

Paulina haha nie no rodzice wiedzą tylko oznajmiają to rodzinie w ten sposób :D

Paulina ja chciałam by mi lekarz napisał na kartce płeć i z mężem zobaczę w domu, więc może idą do sklepu z taką kartka i oni im to przygotują juz :)

To ile tych imprez przed tym porodem coraz więcej z tego co się słyszy 😂

My tradycyjnie powiadomiliśmy bez żadnej imprezy

mazia chyba trafiłaś  :D

No właśnie  dla mnie było to niezrozumiałe jak rodzice mogą nie wiedzieć a potem na tych filmikach wielki szok i jednego i drugiego że będziemy mieć syna czy tam córkę :)

Ale jak to będzie napisane na karteczce, którą się komuś przekaże to może się i udać ;)
Jak widać każdy powód do imprezy dobry ;)