Gdzie śpi Wasze niemowlę?

Drogie mamy, gdzie najcześciej spało/śpi Wasze niemowlę? Czy to jest jedno, stałe miejsce, czy kilka? :smiling_face_with_three_hearts:

U nas na początku córeczka spała w łóżeczku dostawionym do naszego łóżka, żeby była blisko. Czasem też zasypiała z nami w łóżku, szczególnie w trudniejsze noce. W dzień drzemki często w wózku albo na rękach

1 polubienie

Zawsze wieczorem kladlismy do lozeczka. Gdy w nocy sie budzil to po karmieniu bywalo ze lądowal juz w duzym lozku, ale niekoniecznie. To zalezalo od wielu czynnikow, np ząbkowania,choroby, regresu snu itp.

Od urodzenia w łóżeczku obok łóżka. Czasami jak płakał w nocy to brałam go do nas do łóżka ale starałam się odkładać do łóżeczka. Mnie osobiście niewygodnie spi się z dzieckiem

Córka śpi w łóżeczku, bo mąż boi się że ją przygniecie :joy:
Jak miał nocki, to spała najczęściej ze mną, tak samo jak wyjdzie na pierwszą zmianę na 6, a córka się obudzi i widzę, że jeszcze będzie dosypiać, to też śpi ze mną
Drzemki różnie, raz w wózku, raz w chuście, w łóżeczku

1 polubienie

Zarówno jeden jak i drugi syn spali w łóżeczku ale w tym samym pokoju co my . Starszak miał lepiej bo czasem spał z nami :rofl: maluszka teraz trochę boje się wziąć do naszego łóżka żeby brat na niego w nocy nie skoczył

Na początku odkładałam do łóżeczka, bo bałam się że zrobię krzywdę jak będę spala z dzieckiem. Jednak przy karmieniu nocnym zasypiałam z dzieckiem na rękach a to było dopiero niebezpieczne. Dziecko szybko więc przeszło do naszego łóżka.

Od poczatku (czyli od 2 miesiecy) w dostawce przy naszym lozku, to bardzo wygodne zwlaszcza w nocy :wink: ja mam oko na małego i jakos czyje sie spokojniejsza :slight_smile:

U nas maluszek najczęściej spał w dostawce obok łóżka, a w dzień w bujaczku lub na kanapie pod okiem. Ważne było dla mnie, żeby zawsze był blisko i miał spokojne miejsce do snu. Z czasem wprowadziliśmy więcej regularności, ale na początku było kilka miejsc, zależnie od sytuacji.

Najoier dostawka , teraz łóżeczko :slight_smile:
I aktualnie znów dostawka badz wózek :))

Najczęściej w łóżeczku obok nas, ale też w naszym łóżku i w wózku w ciągu dnia.

W lozeczku, w tym samym pokoju. Najlepiej jej sie tam spi, ja takze nie lubię jak spi ze mna w lozku bo boje sie, ze sie przekreci i spadnie albo cos sobie zrobi.
Teraz ma juz ponad rok i sama w dzien idzie do lozeczka jak ma ochote na drzemkę :blush:

Jak byl Mlodszy to lozeczko i wozek :slight_smile: czaeem w aucie w trasie.
Obecnie lozeczko i swoje lozko w dzien :slight_smile: (20 miesięcy) w aucie tez jeszxze czasem spi

u nas za często spał z nami w łóżku , ciężko było potem odzwyczaić aby przeniósł do swojego pokoiku :wink:

A wysypialas się jak spal z Wami? Bo ja wtedy mialam taki mega czuwający tryb i od razu stwierdzilam, ze tylko i wylacznie łóżeczko :blush:

Pierwszy synek spal z nami… :grinning: teraz drugi synrk w dostawce i nie spi w naszym lozku :wink:

Ja nie potrafię spać z dziećmi. Od urodzenia spały w swoich łóżeczkach. Kiedy brałam dziecko do łóżka to ja po prostu nie spałam.
Dopiero teraz, gdy są starsze to wiem, że nic im się nie stanie.

Nasz bobas spał z nami w łóżku potem dopiero w łóżeczku :slight_smile:

Nie nawidze spać z dzieckiem jestem gorzej niewyspana niż jakbym w ogóle się nie kładła

1 polubienie

Ja teraz się zastanawiam nad zmianą łóżeczka. Będziemy się przeprowadzać, i nie wiem jakie wybrać :sweat_smile: córka ma w tym miesiącu 5 miesięcy, przeprowadzkę będziemy mieli jakoś końcem lipca, także będzie miała pół roku. Nie wiem czy kupować łóżeczko, czy już łóżko, ten taki ala Domek, który stoi na ziemi.