Fotel do karmienia - mieć, czy nie mieć?

Zawsze karmiłam na leżąco. Na boku podparta łokciem. Próbowałam na siedząco ale jakoś mi nie szło. Pewnie źle się do tego zabrałam. A to ręce mnie bolały od trzymania dziecka , mimo poduszki, a to nie mogłam dosięgnąć dzieckiem do piersi. Porażka

Za chwilę pewnie będę próbować wszystkiego co się da :slight_smile:

Dobrą opcją może być też zwykła kanapa plus karmiuszka pod łokieć.

Czym jest karmiuszka? Chodzi o poduszkę do karmienia czy to coś innego?

Agnieszka - na leżąco miałam na myśli na boku :slight_smile: Mi taką pozycję pokazali tuż po porodzie jak dostawili młodą do piersi. Pozycja w miarę wygodna tylko trzeba uważać, aby nie zasnąć :smiley: No i faktycznie trzeba miejsce zrobić :slight_smile:

Pchela nie wiem dlaczego leżenie skojarzyło mi się od razu z plecami :stuck_out_tongue: ale dzięki dziewczyny, że na bieżąco rozjasniacie sytuację :slight_smile: no i właśnie strach że podczas karmienia po prostu zasne

Agnieszka - mi się oczy przymykają nawet w pozycji siedzącej :slight_smile: czasem po prostu będzie się odpływać i tego nie da się uniknąć :slight_smile: Jak tylko maluszek się pojawi to wybierzesz pozycję, która najbardziej Ci przypasuje :slight_smile: Pamiętaj jedynie, aby się nie zniechęcać, jeśli na samy początku się nie uda. Czasami trzeba po 2-3 podejścia. No i nie bój się prosić położnej w szpitalu o pomoc w przystawieniu dziecka do cyca. Na prawdę bardzo to pomaga

Moja szwagierka kupiła fotel do karmienia ale chyba juz po 2mc go sprzedała, na poczatku go chwalila ale mowila ze rzadko z niego korzystała bo tez rzadko byla w domu a jak chciala nakarnic dziecko to karmila.gdzie ja dopadlo i tak juz sie nauczyła i malo uzywala ten fotel , takze na pewno opinie bede podzielone. Ja nie używAłam fotela specjalnego karmiłam synka roznie raz na krześle , na sofie, na lozku…i staralam sie usiąść spokojnie…tyle mialam dobrze ze synek ssal piers krótko bo tylko po ok. 5min max 10min. Ale za to jadl co 2godz w dzien i w nocy. Ale nie musialal dlugo sie rozsiadywac dlatego moze wystarczylo mi krzeslo;-)

Ja nie widzę sensu inwestować w specjalny fotel, mam poduszke w kształcie C i myślę ze potem będzie przydatna również do karmienia, dlatego też rogala nie kupujemy :slight_smile:

Martq mi chodzi o karmienie w nocy kiedy nie za bardzo mam się o co oprzeć, ale wchodzi w grę pozycja leżąca i myślę, że z niej najprędzej skorzystam

Na leżąco też jest wygodnie, ale muszę przyznać, że ja dużo poźniej dopiero nauczyłam się tak karmić :slight_smile: Na początku z uwagi na cc to w ogóle nie było mi tak wygodnie. Życie pokaże, co wybierzesz i jak będzie najwygodniej i dla Ciebie i maluszka :slight_smile:

W sumie to zorganizowałam sobie dmuchany fotel z takim poszyciem materiałowym, do wypoczynku ok, ale nie mając nic w rękach strasznie źle się z niego wstaje więc w roli funkcji do karmienia chyba się nie sprawdzi…

No tak, tylko ja w bloku i tak nie miałabym nawet miejsca na fotel, więc będzie trzeba sobie radzić jakoś inaczej :slight_smile:

Jeśli zdecyduje się na trzecią ciążę to na pewno zainwestuje w fotel uszak :wink:
Ale… To tylko we własnym domu. W bloku realizacja marzenia bez szans.

Marieee ja też jak zdecyduję się na trzecie to już mając dom i wtedy można poszaleć z pomysłami i wygodą:) Mieszkania niestety ograniczają przestrzennie.

Ja mieszkam w domu, ale mam małe pomieszczenia i też z miejscem mam spory problem

Fajne są też te poduszki do karmienia. Moim zdaniem świetne to jest i bardzo wygodne

Ewa z pewnością poduszki sa fajne i wygodne ale tu tez chodzi o wygodną pozycję dla pleców

A ja Wam powiem, że do poduszki do kaermienia jakoś nie mogę się przekonać :frowning: Miałam już 3 podejścia i ciągle jakoś Nam nie po drodze…

Pcheła a co się dzieje, jakoś spada ci ta poduszka czy po prostu ci z nią niewygodnie?