Zawsze karmiłam na leżąco. Na boku podparta łokciem. Próbowałam na siedząco ale jakoś mi nie szło. Pewnie źle się do tego zabrałam. A to ręce mnie bolały od trzymania dziecka , mimo poduszki, a to nie mogłam dosięgnąć dzieckiem do piersi. Porażka
Za chwilę pewnie będę próbować wszystkiego co się da ![]()
Dobrą opcją może być też zwykła kanapa plus karmiuszka pod łokieć.
Czym jest karmiuszka? Chodzi o poduszkę do karmienia czy to coś innego?
Agnieszka - na leżąco miałam na myśli na boku
Mi taką pozycję pokazali tuż po porodzie jak dostawili młodą do piersi. Pozycja w miarę wygodna tylko trzeba uważać, aby nie zasnąć
No i faktycznie trzeba miejsce zrobić ![]()
Pchela nie wiem dlaczego leżenie skojarzyło mi się od razu z plecami
ale dzięki dziewczyny, że na bieżąco rozjasniacie sytuację
no i właśnie strach że podczas karmienia po prostu zasne
Agnieszka - mi się oczy przymykają nawet w pozycji siedzącej
czasem po prostu będzie się odpływać i tego nie da się uniknąć
Jak tylko maluszek się pojawi to wybierzesz pozycję, która najbardziej Ci przypasuje
Pamiętaj jedynie, aby się nie zniechęcać, jeśli na samy początku się nie uda. Czasami trzeba po 2-3 podejścia. No i nie bój się prosić położnej w szpitalu o pomoc w przystawieniu dziecka do cyca. Na prawdę bardzo to pomaga
Moja szwagierka kupiła fotel do karmienia ale chyba juz po 2mc go sprzedała, na poczatku go chwalila ale mowila ze rzadko z niego korzystała bo tez rzadko byla w domu a jak chciala nakarnic dziecko to karmila.gdzie ja dopadlo i tak juz sie nauczyła i malo uzywala ten fotel , takze na pewno opinie bede podzielone. Ja nie używAłam fotela specjalnego karmiłam synka roznie raz na krześle , na sofie, na lozku…i staralam sie usiąść spokojnie…tyle mialam dobrze ze synek ssal piers krótko bo tylko po ok. 5min max 10min. Ale za to jadl co 2godz w dzien i w nocy. Ale nie musialal dlugo sie rozsiadywac dlatego moze wystarczylo mi krzeslo;-)
Ja nie widzę sensu inwestować w specjalny fotel, mam poduszke w kształcie C i myślę ze potem będzie przydatna również do karmienia, dlatego też rogala nie kupujemy ![]()
Martq mi chodzi o karmienie w nocy kiedy nie za bardzo mam się o co oprzeć, ale wchodzi w grę pozycja leżąca i myślę, że z niej najprędzej skorzystam
Na leżąco też jest wygodnie, ale muszę przyznać, że ja dużo poźniej dopiero nauczyłam się tak karmić
Na początku z uwagi na cc to w ogóle nie było mi tak wygodnie. Życie pokaże, co wybierzesz i jak będzie najwygodniej i dla Ciebie i maluszka ![]()
W sumie to zorganizowałam sobie dmuchany fotel z takim poszyciem materiałowym, do wypoczynku ok, ale nie mając nic w rękach strasznie źle się z niego wstaje więc w roli funkcji do karmienia chyba się nie sprawdzi…
No tak, tylko ja w bloku i tak nie miałabym nawet miejsca na fotel, więc będzie trzeba sobie radzić jakoś inaczej ![]()
Jeśli zdecyduje się na trzecią ciążę to na pewno zainwestuje w fotel uszak ![]()
Ale… To tylko we własnym domu. W bloku realizacja marzenia bez szans.
Marieee ja też jak zdecyduję się na trzecie to już mając dom i wtedy można poszaleć z pomysłami i wygodą:) Mieszkania niestety ograniczają przestrzennie.
Ja mieszkam w domu, ale mam małe pomieszczenia i też z miejscem mam spory problem
Fajne są też te poduszki do karmienia. Moim zdaniem świetne to jest i bardzo wygodne
Ewa z pewnością poduszki sa fajne i wygodne ale tu tez chodzi o wygodną pozycję dla pleców
A ja Wam powiem, że do poduszki do kaermienia jakoś nie mogę się przekonać
Miałam już 3 podejścia i ciągle jakoś Nam nie po drodze…
Pcheła a co się dzieje, jakoś spada ci ta poduszka czy po prostu ci z nią niewygodnie?