Dziś na TVP1 dwa romansidla jak.kto lubi ;))) Randki na zlecenie a drugi I że Cię nie opuszczę…Start 20.20 ;)))
Ponawiam zapytanie ogólne, co polecacie ciekawego z filmu lub książki,na chwilę obecną ?
Nie pamiętam kiedy jakiś film obejrzałam, luksus na który nie mogę sobie pozwolić 40 minut serialu to max. Ostatnio oglądam na Netflixie Designated survivor, bardzo polecam. Pierwszy sezon super, drugi już trochę mniej.
Jeżeli chodzi o książki to w kolejce msm Ken Follet “Słup ognia”.
O nawet nie widziałam wcześniej takiego fajnego wątku Co do książek, to lubię kryminały i ostatnio z ciekawszych czytałam “Za zamkniętymi drzwiami” B. A. Paris i “Mistyfikacja” Harlana Cobena. Obie super ciekawe i trzymające w napięciu do samego końca. Bardzo polecam generalnie wszystkie kryminały Harlana Cobena. Co do filmów i seriali to polecam Netflixa bo tam jest mega wybór i dużo fajnych propozycji. Oglądałam ostatnio “Narcos”, “The Affair”, “Stranger thinks”. Mam miłośnika seriali w domu, więc cały czas coś nowego zaczynamy.
Wracając do samego Netflixa, to dostęp na 4 telewizory i nieograniczoną ilość innych urządzeń (tablet, telefon) kosztuje chyba 52 zł na miesiąc i fajnie jest się np. złożyć w 4 rodzinki, bo wychodzi tanio, a tak jak pisałam filmów i seriali nam starczy na kilka lat
Ja ostatnio wróciłam do znanych i lubianych autorów: Christie i Chmielewskiej. Jakoś nie mam weny na odkrywanie nowych książek
Z seriali królują ostatnio “Zabójcze umysły”
Agata s. Ja widzę ze mamy podobny gust książkowy. H. Coben dla mnie jest numerem 1. Jeśli ktoś lubi kryminaly to bardzo polecam. Bo przeczytałam chyba jego wszystkie książki. Tak samo lubię książki d. Browna. I je napewno będę wszystkim polecać.
Seria z Hunterem “Chemia śmierci” Simona Becketta. Polecam goraco. (Kryminal)
Lidia Kossakowska - Siewca wiatru, seria z Frey’em. (Fantasty)
Serial oczywiscie gra o tron ;p , jane the virgin, This is us, Ezgorcysta, The good Doctor, opowiesc podrecznej.
D. Browna nie czytałam, ale jak się natknę gdzieś to na pewno przygarnę.
“Gra o tron” oczywiście też u mnie nr 1:-) “Vikingowie” też jeszcze mi się przypomnoalo, że bardzo mi się podobaly pierwsze 2 sezony.
Dziewczyny, ostatnio z Mężem natknęliśmy się na super serial kryminalny. BROADCHURCH. Świetny klimat, niesamowite zakonczenie. Strasznie wciaga i po kazdym odcinku chce sie kolejny. Naprawdę polecam.
Z książek obecnie pochłaniam Alex Kava. Ale jestem wielbicielką Kinga, Mastertona, Christie, Spindler. Naprawdę swietni autorzy.
My ostatnio z mezem dobralismy sobie pakiety do Play.pl - Telewizja, Internet, Abonament komórkowy | Play i powiem wam, ze tyle nowosci jest, ze juz sama nie wiem co ogladac wczoraj ogladalismy dobrze sie klamie w milym towarzystwie. Moim zdaniem swietny film
Jak dla mnie to kasiazki tylko i wylacznie Nora Roberts, moja ulubiona
A co do filmow/serialow to ‘Gotowe na wszystko’ ‘Czarodziejki’ i oczywiscie bajki, jak do kina to tylko na to i wylacznie
“Przeżyć. Droga dziewczyny z Korei Północnej do wolności”
Ostatnio czytałam i pochłonęłam jednym tchem Biografia, o dziewczynie, której udało się uciec i zacząć życie od nowa. Polecam!
A ja wam polecam ksiazke "Moje dziecko nie chce jeść " super napisana i mega rozjaśniająca w głowach
Polećcie jakąś lekką książkę.
Lekka - czyli jakieś romansidło ?? Kochana tego to bym mogła polecać do rana he he
Ja wczoraj skończyłam Pod skrzydłami miłości Krasinskiej. Bardzo fajna książka o zawirowaniach dwojga ludzi, którzy ocierają się o śmierć by zrozumieć że mimo wszystko są dla siebie stworzeni. Mocno mnie bynajmniej wciągnęła. Fajna też była na chwilę na zawsze * Penny Jordan. Polecam również książki M.Witkiewicz pisze takim prostym podwórkowym językiem, właśnie takim lekkim. Jej książkę "Pudełko z marzeniami po prostu pochlonelam w jeden wieczór. Ponoć super jest jej Awaria małżeńska albo jakoś tak. Zapisałam się w bibliotece w kolejkę po nią. Bardzo mi ja kobietka zachwalała. Ja ostatnio szaleje po prostu w bibliotece he he mam 34 książki w domu. Dziś oddaje 4 a 5 już na mnie czeka do odbioru he he fajne są te konta internetowe, wchodzę wybieram sobie książki patrzę kiedy do odbioru i jadę sobie po konkretne już odłożone nie trzeba chodzić między półkami i szukać ;)))
Z seriali to ostatnio oglądam Riverdale na Netflixie i Kobiety Mafii na Showmax.
Blog lifestyle - http://ktosiek.pl
Fajnie lekkie książki nie wymagające "skupienia " to tylko Sparks jak dla mnie szybko się czyta i przyjemnie , mi się zdarzyło nawet popłakać przy kilku książkach . Jeżeli chodzi o seriale to ja jestem fanką na wspólnej
Ja uwielbiam wszelkie seriale kryminalne
Agnieszka ja jak jeszcze seriale kryminalne mogę obejrzeć tak żeby przeczytać jakąś książkę kryminalną to już nie bardzo zawsze wszystko mi się miesza tyle jest tych wątków itd
Sparks jest lekki, ale często akcja zaczyna się w połowie książki co zniechęca do jej czytania.
Z seriali polecam LOST, O.A,