Ja bedac dzieckiem uwielbialam spac przy odkurzaczu, przy suszarce zreszta tez;) Same oczg mi się zamykaja na ich dźwięk;) Moja corka bardzo lubi szumy i super spi przy nich.
Ja złapałam się na tym, że jak nie mam szumu, to trudniej jest mi zasnąć. Na szczęście mimo tego, że córka śpi w swoim pokoju, to mamy włączoną nianię elektroniczną, więc i nam szumi ![]()
Pamela u mnie okap nie zdalby egzaminu, straszny z niego traktor:)
W moim przypadku TV to najlepszy motywator snu:)
Silver mam to samo
zawsze zasypiam przy tv
wyciszam tak zeby ledwo slyszec
i nie zdarzylo mi sie od wielu lat zeby zasnac bez tv
ale w srodku nocy jak wstaje do lazienki czy malego to jednak szum szumisia mi pomaga ![]()
Dużo o tym czytałam i zdecydowałam się na zakup misia szumisia. Może rzeczywiście koszt takiego misia nie jest mały ale wiele mam sprzedaje misie bo ich maluchy już nie używają. Mi się udało odkupić za 70 zł. Zobaczymy czy zda u nas rezultat.
U nas szumiś się sprawdził. Jednak sporo osób się obawia, że jak kupią szumisia i dziecko się przyzwyczai to później nie będzie potrafił bez tego spać… U nas jak jest szumiś to ok, a jak nie ma to też jest dobrze ;] Pod kołyską zawsze czeka farelka w pogotowiu
Mam fajne ustawienia, nie koniecznie daje ciepło, może dawać chłodek ;D
U nas tezjest ok. Jak baterie sie skoncza to tez tragedii nie ma ![]()
A uzywany tez super sprawa bo przy takim maluch wlacza sie tylko szumisia i to wszytsko. Maly sie nie bawi itd wiec nawet czsty jest, choc wiadomo ze lpeiej jeszcze wyprac:)
Ja szumisia nei sprzedam. Wyciągnę ze środka mechanizm i będzie miał zwykłego miśka do zabawy ![]()
Zamarancza dokładnie tak można zrobić aby nie leżał na dnie szafy. Mój szumis dodatkowo rozwija zmysł wzroku i słuchu ponieważ ma kontrastowe łapki oraz szelesci:)
Szkoda by mi było. Może przy drugim dziecku się przyda;]
Mi tez by bylo szkoda szumisia i nie zamierzam sprzedawac
a dokladnie moze przy 2 dziecku sie przyda ![]()
Mam takie samo zdanie co i wy:) trzeba być ekonomicznym i myśleć o kolejnym maluszku, podobno przy drugim mniejsze wydatki:)
200 zł to dość sporo, a sprzedamy zapewne co najmniej 50 zł taniej, a później na nowo kupować to bez sensu. Ten jaki ja mam jest ładny więc może być pluszanką przytulanką ;]
haha ja ciągle szukam pięknego szumisia dla synka i już od kilku miesięcy włączam mu szum suszarki na komputerze. Myślę, że ten dźwięk dziecku nie szkodzi, śpi też czasem bez szumu
gdzieś czytałam, że nadchodzi taki moment gdy dziecko nie potrzebuje już szumu do snu. Wg mnie bez sensu jest męczyć i siebie i dziecko długim usypianiem skoro można użyć szumu i w trzy minuty w naszym przypadku móc odłożyć dziecko do łóżeczka ![]()
http://szumisiesklep.pl/ Polecam szumisia poszukać w tym sklepie. Są śliczne i bardzo fajne. Duże mają aż 5 melodii białego szumu, czujnik snu ;]
Faktycznie u nas bardzo pomagał w usypianiu. I nigdy nie używałam suszaki, albo odkurzacza. Teraz jakoś farelka super na niego działa, a w szumisiu skończyły sie baterie i tak jakoś nie używamy.
dagmari dokladnie, u nas maly czasem tylko uslyszy szum i spi ![]()
Zamarancza też mamy tego szumisia! Według mnie dużo ładniejsze niż whisbear… Mimo tego, że ma 5 typów szumu to córka od początku wybrała suszarkę i tak już zostało ![]()
O wiele ładniejsze i praktyczniejsze. Nasz usypia przy biciu serca. Uwielbiam ten szum ![]()
Też myślałam, że to bedzie TEN dzwięk a okazało się, że mała ma inny gust ![]()
anamber to pewnie musi być męczące włączanie suszarki, niestety nie przewidzimy tego czy dziecko polubi szum z szumisia.
Powiem wam, ze ja jestem zadowolona z Whisbeara, ponieważ ma fajną kolorystykę i dodatkowo szeleści, jedyny minus to to, ze nie ma więcej opcji szumu.