Czytałam trochę opinii w internecie na temat tego specyfiku. Na jedne dziewczyny działał na inne nie. Czy bardziej nie jest to efekt placebo? Ja podchodzę do tego z dystansem więc jeżeli nie do końca jestem przekonana to może nie zadziała? Macie jakieś informacje co do jego działania?
On zawiera słód jęczmienny. To on ma pozytywny wpływ na laktację. Nie jest to raczej placebo. Słód jęczmienny jest też w kawie zbożowej, w piwie bezalkoholowym, albo można kupić sam słód jęczmienny i wychodzi taniej dużo niż femaltiker. Gdzieś niedawno znalazłam słód jęczmienny w syropie. Także myślę że warto próbować. Wiadomo że nie na każdego może działać, ale nie zaszkodzi, a pomóc może jak najbardziej.
Slod jecznienny działa
na allegro można kupić słoik smak średni ale działa
to samo fermatiker tyle że drogo wychodzi ![]()
No ale działa bo tak twierdzi producent czy może są na to jakieś wiarygodne dowody? Stosowalyscie może? Jak było u Was?
Jak dziewczyny mówiły zawiera słód jęczmienny, który rzeczywiście pomaga w zwiększeniu laktacji. Trzeba pamiętać, żeby przyjmować go z posiłkiem. Ja osobiście stosowałam i u mnie się sprawdzał. Koszt jego jest rzeczywiście nie najniższy, ale myślę, że warto. Zwłaszcza przydaje się w tzw. kryzysach laktacyjnych. Mnie uratował nie raz i bardzo polecam!! ![]()
Aleksandra Femaltiker działa bo w swoim składzie zawiera słód jęczmienny. I jest on nie tylko w Femaltikerze ale i w kawie zbożowej - nie ince tylko zbożowej, piwie bezalkoholowym (takie 0% to Warka Radler, Bavaria), możesz też na necie np Allegro kupić słód jęczmienny. i pić. Warto spróbować a na pewno laktacja będzie na lepszym poziomie bo słód powoduje, że zwiękasz się ilość prolaktyny.
A gdybym chciała taki z allegro to jaki wybrać? Jest jakiś śrutowany i nie. Są jakieś smakowe, są syropy… Doradzcie mi.
Działa Femaltiker ja piłam po porodzie żeby rozkręcić laktację to super zadziałał
Kupilam Femaltiker gdy bylam w ciazy i po porodzie wypilam moze ze 4 saszetki, wydaje mi sie że laktacja sama sie rozkrecila. Chyba nie warto kupowac na zapas, albo wybrac tanszy zamiennik tak na próbę ![]()
Aleksanda chodzi o to, żeby to był słód jęczmienny. A rodzaj zależy już od Ciebie. Chociaż ja bym wybrała zwykły najzwyklejszy.
Zrobiłbym to samo co Kasia wybrałbym taki jaki będzie mi pasowac i najzwyklejszy bez jakiś chemicznych modyfikacji ![]()
Kupiłam w syropie jakiś bio. Po weekendzie pewnie przyjdzie to zobaczymy czy coś da:-)
Witaj w klubie
Też zamówiłam syropek. Niby 80% słodu jęczmiennego. Można nim słodzić nawet napoje, dawać do musli itp. Ciekawa jestem czy faktycznie mi podejdzie jako taki dodadek do napoju np.
Daj koniecznie znać czy spełnił swoją główną funkcję ![]()
Spełnia koleżanki piją i działa ![]()
No pewnie trochę potrwa zanim zadziała ale zobaczymy czy np na koniec tygodnia będzie jakiś efekt. I Ty tez Ewa daj znać jak u Ciebie z działaniem.
Ja misiu rodzę dopiero we wrześniu więc mam kupione na zaś
Ale jak już będę po porodzie to też napiszę czy coś mi dało
Póki co mogę ocenić tylko smak ![]()
Dziewczyny będzie działać musicie w to wierzyć!
Tak koniecznie dajcie znać czy zadziałało. Dobrze wiedzieć takie rzeczy na przyszłość ![]()
A no to w takim razie ja będę wiedzieć wcześniej chociaż może być tak że laktacja sama się w końcu ruszy ale takie wsparcie nie zaszkodzi. Widzę że Ewa się dobrze przygotowujesz. Gdybym ja wiedziała że tak będzie i że coś to daje to już bym wcześniej wiadrami piła ![]()
Hahaha ja panikara jestem i wszystko widzę w czarnych barwach to muszę mieć wszystko wcześniej
Oczyma wyobraźni widzę już cc zamiast sn, problemy z laktacją, kolki, depresje i inne
I staram się naszykować na największe armagedony ![]()
Podobno już przed porodem zalecają popijać takie rzeczy żeby piersi się lepiej przyszykowały. Ile w tym prawdy to nie wiem ale jak się ten syrop okaże zjadliwy jako dodatek do kawy czy coś, to będę czasem go dodawać jeszcze zanim urodzę. Najwyżej jeśli z laktacją problemów nie będzie to zużyję po prostu do czegoś innego
Tak czy siak dam znać ![]()
A za Ciebie trzymam kciuki żeby się rozkręciła laktacja na maks ![]()