Farba na ścianę z brokatem

Czy któraś z was ma w domu farbę na ścianie z brokatem albo z tym pyłkiem fairy? Córka chce jedną ścianę czarna z brokatem i zastanawiam się czy ten brokat jest taki gładki z farbą czy jednak taki chropowaty? I czy dobrze się tym maluje czy klei się to do wałka bardzo? i czy lepiej kupić gotową już z brokatem cU samemu dodać brokat.

Jejku chyba dawno nie robilam remontu :rofl: nie mialam pojecia ze jest taka farba. Zatrzymalam sie kiedy nowoscia byla czarna farba do malowania kredą :rofl: ale az z ciekawosci popatrze w necie jak to wyglada !

1 polubienie

Też nie miałam pojęcia ale córce po malu planujemy remont bo miała taki trochę dziecinny pokój a to już panna więc jej dobre meble przenieśliśmy do pokoju który będzie miał mały a że były biało szare to i dla dziewczynki o dla chłopca są ok tylko zamiast różowego dywanu dokupie inny. Na jedno by wyszło czy kupować nowe meble małemu czy jejm chociaż teraz się tak zastanawiam czy nie było by taniej bo trochę wymyśla nowoczesny pokój na który nie koniecznie mnie stać :rofl::rofl::rofl: ostatnio powiedziałam że ma 10000 i w tym budżecie ma się zmieścić a ona do mnie że będzie ciężko :rofl::rofl: szafa na pół ściany z Ikea to już prawie 5000 do tego toaletkobiorko jak ona to nazwała na drugie pół ściany prawie 1000. Kanapa rozsuwana duża 3-4 tysiące więc polotu już nie ma :rofl::rofl::rofl: ale ta farba w sumie fajnie wygląda reszta ścian ma być taka bardzo delikatnie szara więc spoko będzie to wyglądać

Malowaliśmy sufit na czarno z brokatem , szczerze nie polecam do farby dodaje sie ten pyłek maluje się wsuztsko dobrze ale to nie wygląda tak jak myślałam . Nie jest taka głęboka czerń i migoczący brokat . Docelowo zamalowałam to kolejną warstwową na czarny bez pyłku

U nas akurat nie mamy farby z brokatem, więc nie podpowiem z własnego doświadczenia, ale wiem, że są dwie opcje, gotowa farba z brokatem albo brokat dosypywany osobno.

2 polubienia

Brokat potrafi przyklejać się do wałka i rozprowadzać nierównomiernie. Często efekt wychodzi subtelny widać błysk dopiero pod odpowiednim kątem światła.
Lepiej maluje się farbą, która ma już brokat w składzie

1 polubienie

No właśnie a kupowałas gotowa farbę? Bo ja mam jeszcze znajomego który ma sklep z farbami i oni też mieszają na miejscu i mówił mi że mogę sobie zrobić czerń jaka będzie mi pasować i on mi do tej farby brokatu dosypie. Ciekawe czy będzie to inaczej wyglądać

1 polubienie

Nie miałam gotowej tylko taki pyłek się dosypywało , szukałam zdjęcie ale nie mogę znaleźć to był pyłek z dulux

1 polubienie

Nie malowaliśmy nigdy farbą z brokatem , ale widziałam ściany pomalowane taką farbą wygląda efektownie :blush:

1 polubienie

My też nigdy nie malowaliśmy, ale ładnie to wygląda :wink:

3 polubienia

Moja ciocia miała taką farbę już lata temu i wiem, że przez ten brokat ściany były nieco chropowate. Ale to było dopiero jak te farby wchodziły, więc może teraz są robione jakoś inaczej. Mi się ten efekt nawet podobał, czasem w sklepach są zresztą takie podglądowe tekturki z danymi efektami.

Malowanie farbą z gotowym brokatem jest łatwiejsze nie musisz mieszać samodzielnie, a efekt jest bardziej równomierny.

Mialam taka sciane, czarna, ale nie jednolity brokat, tylko cos ala beton i miejscami brokatowa poswiata. Piekna. Polecam. Nic sie z nia nie dzialo po czyszczeniu. To chyba z Magnata bylo.

A wiem to chyba farba strukturalna się nazywa. Też na to patrzyłam

My też nie malowaliśmy taką , ale może lepiej zapytać się jakiegoś majstra budowlańca ? :smiley:

Majstra budowlańca pytać nie będę bo jeden mówi że chcesz to maluj a drugi mówi nie maluj :rofl::rofl:

Haha, typowa budowlana zagwozdka, każdy ma swoją teorię i sprzeczne rady :smiley: :rofl:

1 polubienie

Lepszy efekt uzyskaliśmy z farbą z brokatem - farba do ktorej dodawalismy brokat nie rozprowadzała się równomiernie i nie uzyskaliśmy oczekiwanego efektu :see_no_evil:

1 polubienie

Należało by dobrze bardzo ją wymieszać

Chyba zrezygnujemy jednak z tej brokatowej. Znaleźliśmy farby strukturalne też super wyglądają