A to masz spoko bo masz dużą różnicę wieku między dzieciakami
Ma to też swoje plusy i minusy . Ale na pewno jest lżej jak mniejsza różnica wieku
Czy ja wiem. Mniejsza różnica przy małych dzieciakach to też jest masakra bo każdy jest do ogarnięcia i każde ma swoje złości. Przy większym to trzeba jakby wracać do pieluch ale znowu starsze może pomóc jak chce a jak nie to i tak sie umie już sobą zająć.
Ale też mniejsza różnica to też podobne zainteresowania i znajomi w podobnym wieku. Między moją siostrą a jej kuzynostwem była różnica 3 lat i to już była taka różnica „na styk” żeby wspólnie się bawili. Za to pamiętam jak sporo młodszy brat koleżanki był ciągle ciągany z nami place zabaw itd i zawsze nas to denerwowało. Znam osobę z 1,5 roczną różnica wieku i dzieciaki super się dogadują, wspólnie się bawią itd później też jest łatwiej z wożeniem na zajęcia pozaszkolne
Jeśli dzieciaki będą miały podobne zainteresowania. Bo i przy małej różnicy wieku może się to mocno rozjechać
Właśnie chodziło mi o to że jest lżej jakby przy mniejszej różnicy wieku bo u mnie jest 7 lat
7 to już sporo, ale czasami już starszaki w tym wieku są na tyle dojrzali, że są w stanie zaopiekować się młodszym rodzeństwem ![]()
U nas jest 5 lat różnicy i była to świetna decyzja
można nacieszyć się macierzyństwem każdego z dzieci:)![]()
U nas tez jest 5 lat roznicy ![]()
U nas tak samo.
Tak często już syn mi właśnie dużo pomaga ![]()