U nas w bloku mieszka ktoś, kto ma dwa psy ogromne, takie prawie jak dog niemiecki , nie wiem dokładnie, jaka to rasa, ale tak wygląda
Masz rację, w bloku pies naprawdę nie ma takiej przestrzeni i swobody jak na podwórku. To zupełnie inny styl życia dla zwierzaka dużo ważniejsze jest, żeby miał gdzie się wybiegać i pobiegać niż tylko mieszkać między czterema ścianami.
Od wczoraj chyba jest obowiazek kasku na glowie dziecka do 16 roku zycia na rowerze i hulajnodze
moim zdaniem to dobry pomysl wystarczy chwila i upadek a kosenkwecje braku kasku moga byc poważne
Taaaak ! Tez to czytalam ! Hah, czytaja nam w myslach ![]()
Ooo dobra wiadomość
Ale to juz weszlo ? Bo chyba byla tylko debata o tym i uchwala do podpisania ale nigdzie nie slyszalam ze juz podpisali. Oby to zrobili jak najszybciej
Jak nie podpisali to pewnie jeszcze trochę potrwa
Miałam taką hulajnogę 6 lat temu, pamiętam że nie wszyscy na tym jeździli. Moja miała prędkość około 35 km/ h. I pierwszy raz kiedy nią jechałam ścieżką dla rowerów, baba uderzyła mi w bok biodra kierownicą, dobrze że nie jechałam szybko bo zjechałam na trawnik i lekko przechyliłam się na lewą strone, ale strachu miałam w sobie sporo. Teraz to dla mnie przegięcie z tymi prędkościami które są, i na których dzieciaki mogą jeździć…
Oby tylko teraz rodzice i dzieci faktycznie się do tego stosowali
przepisy i ograniczenia są potrzebne, bo o tragedię naprawdę nietrudno.
Albo czytaja forum ![]()
pomyśleli sobie matki się wkurzyły to trzeba coś zrobić ![]()
![]()
Nie ma jeszcze podpisanej. Też o tym czytalam
Właśnie słyszałam o tym , chyba mają dostęp do forum ![]()
![]()
![]()
To już jest ten przepis czy jeszcze nie ?
Raczej nie ma
O matko, współczuję spotkań w windzie Pewnie robią niezłe wrażenie na sąsiadach ![]()
Tak też o tym już słyszałam, ale ciekawe kiedy to wejdzie w życie
To na pewno potrwa , jeszcze kilka wypadków pewnie będzie zanim to wejdzie
Ale że jest szansa , to już jakiś postęp
No fajnie fajnie że o tym wgl pomysleli