Właśnie o tym mówię… niestety takiego sprawcę ciężko jest namierzyć. Dzieci wiadomo uciekną, bo się też wystraszą konsekwencji, ale niestety dorośli tu też przykładu nie dają…
To niestety smutna prawda
Dokładnie, dopiero tragedie otwierają oczy. A przecież wystarczyłoby wprowadzić jasne zasady i je egzekwować to nie są zabawki, tylko pełnoprawne pojazdy.
Dokładnie, większość myśli dopiero po wypadku. A wystarczy tak niewiele kask, ochraniacze i zasady. Bezpieczeństwo zawsze powinno być na pierwszym miejscu.
Tak, za szkody wyrządzone przez dziecko odpowiadają rodzice. Jeśli nie mają OC, koszty naprawy auta pokrywają z własnej kieszeni.
Naprawa auta to swoją drogą, ale czasami dochodzą też uszczerbki na zdrowiu.
Straszna sytuacja… Brak odpowiedzialności, brak nadzoru, a poszkodowany zostaje sam z kosztami i traumą. Takie sprawy powinny być surowo karane.
Dokładnie… a tego już się nie da cofnąć ani łatwo „naprawić”. Leczenie, rehabilitacja, stres wszystko spada na poszkodowanego. A sprawcy często nawet nie ponoszą konsekwencji.
To niestety smutna prawda… Najbardziej cierpi ten, kto najmniej zawinił.
Może by i były ale problem w tym że niewiadomo kto to był bo odjechali i tyle
Tak a tego już się nie da cofnąć jak są nieraz poważne
Sytiacja z dzisiaj… ide parkiem pelno dzieci mam itp. Przedemna szla dziewczyna z pieskiem na smyczy. Miala sluchawki w uszach. Za mna jedzie rozpedzona hulajnoga. Dzwonikem dzwoni z daleka ze jedzie. Dzieci schodza jej z drogi. A ta dziewczyna idzie srodkiem. Pies biega od jednego kraweznika do drugiego. Chlopak nadal dzwoni. A ona nic no bo jak ma slyszec jak ma sluchawki. Chlopak na hulajnodze rozpedzony chce ja ominac ( nawet nie zwolnil widzac ze ona nie reaguje na dzwonek) na to pies mu pod kola wskoczyl. Przewrocil sie. I co on na to ? Pretrnsje do niej ze w praku wlz psem jest i ze ma sluchawki w uszach. Na to ona ze za szybko jechal a po drugie tutaj akurat nie mozna jezdzic hulajnoga bo jest zakaz nawet rowerem a on ze jest synem radnwgo i moze wszystko i wezwal policje ![]()
Ciekawa jestem jak policja to rozstrzygnęła
Nie powiem bo nie stalam tam juz… ale predzej czy pozniej bedzie u nas glosno o tym bo juz gadaja ze taka sytuacja byla ze syn radnego zaslanial sie ojcem
Jakbyś usłyszała coś to daj znać haha bo ciekawość zżera ![]()
Kolejna sprawa ze nikt nie sprawdza trzezwosci. Dopiero jak cos sie stanie.
Dostal upomnienie
i tyle w temacie a dziewczyna mamdat za brak kaganca u psa
i gdzie tu sprawiedliwosc ja sie pytam ![]()
Niestety nie ma sprawiedliwości.
Przeciez pies nie musi miec kaganca na spacerze… nie ma żadnego przepisu ze musi go miec ni chyba ze jesy wpisany w rejestr psow niebezpiecznych
Ona miala o ile sie nie myle owczarka niemieckiego wiec raczej nie jest wpisany… ale to jest moje miasto u nas inne prawo jest
jedni udusza swoje dziecko w domu i jest cisza nie naglasniaja tego bo okazuje sie ze ojcem dziecka byl ojczym starosty i wszystko po cichu zalatwiane a drugi idzie z psem na soacer i dostaje mandat ![]()
Mieszkam w malym miescie nic sie tu nie dzieje w sensie dyskotek imprez brak wszyscy wyjechali zostali “emeryci” miasto rzadzi sie swoim prawem… burmistrz zgarnia cala kase od panstwa i nie robi nic dla miasta tlumaczac sie ze nie starcza na nic po zalataniu dziury budzetowej a taki Pan Kowalski co bardzo " lubi" burmistrza i kontroluje go na kazdym kroku pokazuje na fb jak lata dzoiry kupujac nowy samochod budujac kolejny dom itp… takze nie dziwi mnie fakt mandatu…