Efektowna dieta?

Jaką dietę i ćwiczenia najlepiej stosować aby efektownie schudnąć? Tyle tych diet jest w internecie, że człowiek sam nie wie, którą wypróbować?

lajdasec nie ten dział

Powiem Ci, że sama nie jestem przekonana do tych wszystkich diet cud, które reklamuje wiele osob. Tak naprawde wystarczy zacząć odżywiać się racjonalnie oraz zrezygnować z niektórych produktów takich jak słodycze czy białe pieczywo.

Najważniejszy jest jednak ruch. Możesz katować się wieloma dietami, ale jeśli nie będziesz się ruszała to prędzej czy później dopadnie Cię efekt jojo ( jak u Dominiki Gwint… przestała ćwiczyć i utyła).
Tutaj jest kilka porad jak skutecznie schudnąć do bikini:
http://sklepgwinner.pl/blog/7-porad-jak-schudnac-do-bikini/

Skorzystałam z porad dietetyczki z Dieta Online • Układanie Diety Online | Instytut Zdrowej Diety . Polecam .

Kochana jak to mówią nasze matki i babcie humorystycznie Najlepsza dieta to MŻ czyli mniej żreć:)

Ja schudlam 16 kg kiedy zaczelam jesc regularne posilki 5 razy dziennie, max dwie kromki chleba pelnoziarnistego rano, nie jadlam smazonych rzeczy i slodyczy. Zupelnie zrezygnowalam z,soli, bo nie lubie smaku slonego. Zawsze jednak mialam taki jeden dzien w miesiacu, zeby pozwolic sobie na to co mam ochote, zeby nie oszalec. A co do ruchu, to nigdy nie przepadalam, a przy miim trubie zycia to w wogole nie mialam keidy, wiec postankwilam do centrum miasta dokezdzac autobusem, a potem isc na uczelnie czy do pracy ok. 4km. Szybkim krokiem, nie biegnac. I rakie chodzenie na srednim pulsie najlepiej spalalo mi kalorie. No a teraz coz, znow 13 na plusie wiec zaczynamy od nowa za miesiac:)

fajne są diety ułożone przez dietetyka, jednak nie każdy ma czas aby sobie pozwolić na wyszukiwanie setek zwymyślnych produktów, a no i cena bywa przerażająca. Ja osobiście po prostu odstawiłam tłuszcz, cukry, staram się jeść dużo ryb, szpinaku, kurczaka, jajek dodatkowo kupiłam Strona główna - Olimp Labs oraz wychodzę na rower , pierwsze efekty już widziałam po niecałym miesiącu, ale dalej nie odpuszczam i walczę ze zbędnymi kilogramami :wink:

Nie istnieje coś takiego jak dieta cud! Nie dajcie się drogie Panie już nabierać na te super diety mega pomagające 200 kg mniej w miesiąc blabla.. 

Jedyny sposób na chudniecie to uciecie kaloryki. Dietetyk lub trener personalny może w tym pomóc ale samemu też się da! Wyliczamy nasze zapotrzebowanie kcal i liczymy co jemy. Ruch przyspiesza odchudzanie i ujędrnia skore. Ale jeśli jemy 3 tys kcal dziennie to nie liczmy na to że w niesamowity sposób nagle bd waga leciała.. Na internecie jest dużo ebookow z przepisami oraz poradami dotyczącymi redukcji. 

Sama sobie możesz swoją dietę przygotować, tzn. jedz to, co lubisz, ale jedz zdrowo i mniej kalorycznie. Poczytaj sobie o zdrowym odżywianiu. Potem będziesz wiedziała jak skomponować posiłki, to nie jest trudne, tylko czasochłonne. To jest minus, jeśli się ma mało czasu, ale da się. ;)

Pytanie do osob ktore stosuja to juz od dluzszego czasu.

Jakie zamienniki białego chleba stosujecie?

Jak sie to przeklada na Wasz glod? Czy moze czujecie sie nasyceni?

Czytalam o chlebie warzywnym i o zamienieniu chleba salata. Ktos z Was stosował?

Mniej jeść ☺ dieta cud plus zero słodyczy słodkich napoi i nie najadac się na noc ☺

Ja liczyłam kalorie z fitatu i schudłam.. Jadłam normalnie tylko więcej takich posiłków które zawierają białka 

Chleb warzywny pierwsze słyszę ! 

wystarczy odpowiednio mniej podać sobie kalorii i pić odpowiednią ilość wody, a już powinny być jakieś efekty choć wiadomo odchudzanie to etap złożony i ciężko coś komuś doradzić nie znając historii osoby 

Kojulia ale to w punkt wszystko ujęłas. Również nigdy nie słyszałam o takim chlebku warzywnym ani mi się w oczy nie rzucił w żadnym sklepie 

Ja polecam dobranie sobie kalorii w ciągu d nią i ćwiczenia 10 min dziennie z qczajem 

Jeść regularnie małe ilośći. Nie podjadać. Wyeliminować cukier, gazowane. Można na miesiąc lub dwa wykupić deitę bediet, aby nauczyć się przygotowywania sobie zbilansowanych posiłków. 

5 zblinasownaych posiłków, bez podladania pomiędzy nimi, woda bez umiaru, zdrowo bez smażonego, tłustego. Warzywa bez ograniczeń. 

Wiadomo ruch tez ważna sprawa ☺

Ja bym też zaczęła stopniowo - żeby się potem nie frustrować.

Pić dużo wody - raz że wypełni żołądek a poza tym jak będziesz jej dostarczać organizmowi to nie będzie potrzeby by ją magazynował.
Regularność posiłków też jest ważna - soki żołądkowe wydzielane będą w podobnym czasie i dzięki temu łatwiej z trawieniem.
No i ruch - najpierw spacery - z psem, wózkiem, muzyką na uszach ;) co kto lubi ;)

Ja już byłam na tyłu dietach że mi się odechciało ale teraz już przestaje brać hormony więc mam nadzieję że w końcu uda się chociaż trochę ogarnąć