Dziewczyny ( zawsze tak zaczynam wątek , ale ciekawe czy mężczyźni też tutaj czytają ;p )
Co u was się daje nauczyciela w przedszkolu . Powiem szczerze że jak czytam te wiadomości na grupie rodziców to ręce opadają , kicz tandeta itd
Rodzice sami by nie chcieli dostać takiego czegoś a komuś proponują . Niestety mamy „ trójkę „ klasową dość specyficzną i niby ustalamy wszyscy ale koniec końców one muszą być zadowolone . Zacznę z nimi dyskusje ale muszę mieć dużo pomysłów . Liczę na Was jak zawsze !
Mam trochę doświadczenia z tym jestem przewodnicząca od 6 lat z tym że w szkole podstawowej. Ale tak najważniejsze nie ma co szaleć ale też nie ma co robić lipy… U nas z prezentów dla wychowawcy było . kwiaty plus np bon podarunkowy jakieś 200 zł, długopis lepszy z grawerem, notes z grawerem, książka (wychowawczyni polonistka), filiżanki, zestaw miodów i herbat, lusterko grawerowane…zrobiło furorę jeśli ktoś będzie chciał wrzucę zdjęcie poglądowe, makrama sowa to z rzeczy które pamiętam… Jak coś sobie przypomnę napiszę. I dla pozostałych nauczycieli po róży
Ja bylam skarbnikiem 3 lata i przewaznie bylo to dlugopis z grawerem, bon do emiku, notes z dedykacja , kazde dziecko wręczało roze teraz postawilismy na bransoletke i bukiet z kredek
Ja się wypowiem od storny nauczyciela którym co prawda byłam tylko chwilę ale dzień nauczyciela zaliczyłam, najbardziej cieszą rzeczy przydatne, jakiś kubek z fajnym motywem od dzieci, długopis z grawerem czy bony i z takich zwykłych rzeczy właśnie kwiatki i czekoladki albo takie zestawy herbaciarno kawowe. Wszystkie kurzołapy to dramat są nie ma co z tym robić gdzie tego stawiać.
Tu dziewczyny fajne rzeczy już podpowiedziały właśnie, las w słoiku, zestawy np. z braci Sadowskich, karmello dedykowane czekoladki i bon do empik najlepsze
Juz gdzies wysylalam prezenty ktore robilam dla Pan z przedszkola. Ogolnie, nie tylko na dzien nauczyciela ale tez na swieta czy zakonczenie roku. Moze kogos zainspiruje.
Raz dostaly zestaw miodków z zaprzyjaznionej pasieki.
Raz dostaly herbaty Czas Na Herbate.
Zrobilam flower box ze swieczek
Rok temu Filip zrobil mydlane kwiatki i klocka lego ( ja rodzilam nastepnego dnia wiec za duzo nie bylam w stanie zrobic a nowe przedszkole)
W tym roku Panie dostana zestaw kosmetykow od Rituals.
W planach mam jeszcze bawelniana torbę( wkleje zdjecie), jakis kubek z podpisami dzieci, moze dlugopis w etui.
Ja uważam, że zawsze dobrym prezentem jest zestaw miodów, zwlaszcza, że zbliża się senzon zimowy @Mamina ten zestaw z rituals to świetny pomysł! Myślę, że jest przystępny cenowo i jest to coś z czego kobiety się cieszą.
Zastanawiam się zawsze ile takich kubków i filiżanek nauczyciel już dostał i czy na prawdę potrzebny jest mu kolejny. Współpracowałam z grupami dzieci przez 2 lata i na każdą okazję dostałam kubek.
Ja tez nie jestem fanem kubkow, ale u nas w tym roku bedzie kubek z tecza a na niej wypisane imiona dzieci, kalendarz personalizowany i czekoladki.
Trojka “klasowa” dala sie troche przekonac ze prezenty powinny byc praktyczne i np. Na dzien chlopca kupily klocki magnetyczne do sali/ tak zeby kazdy mogl sie nacieszyć.
Jako ze mam wsrod rodziny i znajomych nauczycieli przedszkoli to… nie ma takiego kogos jak przedszkolanka. Jest nauczyciel wczesnoszkolny. Wielu z nich bardzo sie denerwuje jak slyszy " przedszkolanka" bo to troche umniejsza ich wiedzy i nauki tyle lat.
U mnie na szczęście nie ma takiego problemu, trójka zażyczyła sobie składkę po 20 zł i coś zawsze kupują. Nie ma nigdy problemu,ale rzeczywiście jak za dużo osób się odzywa i każdy MacOS do powiedzenia to ciężko zadowolić każdego.
No trochę masz rację, użyteczne prezenty najlepsze!
Te zestawy z ritualsa są faktycznie super, balabhm się czy bym trafiła w zapach ale sakura czy hammam są dość neutralne w sumie.
Ja pamiętam jak na dzień nauczyciela w liceum przygotowaliśmy jabłka obwiązane wstążka i do tego były karteczki z życzeniami i jakimiś cytatami dowiązane. Każdy się ucieszył bo jabłko sobie zjadł a karteczkę gdzieś tam przywiesił albo do piórnika wsadził. A dla wychowawczyni daliśmy bon na masaż.
U nas zajmuje się tematem prezentów skarbnik. Zwykle pisze na naszej grupie rodziców o zblizającej się uroczystości i pyta czy ktoś ma jakieś propozycje prezentu. Sam też wysyła od siebie opcje. Wygrywa pomysł pod którym jest najwięcej serduszek.
Na dzień nauczyciela zwykle to byl drobiazg typu kwiaty, czekoladki. No i dla pań które pomagają w przedszkolu też kupowaliśmy prezent, mimo że nie są prawdziwymi nauczycielami
To dzien edukacji narodowej, przez ludzi nazywany dniem nauczyciela wiec to dzien wszystkich ktorzy do tej edukacji sie przyczyniaja i choc u nas wszystkie Panie sa nauczycielkami,to Pani logopeda i Pannpsycholog tez dostaje drobiazg typy czekoladki
Super że się pamięta o tych wszystkich osobach ale mam wrażenie że już za bardzo to wszystko się rozrasta. Nie ważne jaka okazja wszyscy dostają jakieś prezenty. Mam wrażenie że kiedyś tak nie było
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.