Ja rozumiem jakieś zdjęcie z wakacji czy jakiegoś wydarzenia. Ale robienie zdjęć dziecku i wrzucanie non stop do internetu jest dla mnie czymś dziwnymi niezrozumiałym. Nie wiem po co to robić i chyba nigdy tego nie zrozumiem
Ja robię ciągle, ale zostawiam dla siebie ![]()
i tak jak mówisz do interetu wstawimy coś czasami, z jakiejś większej okazji, jak córka akurat jest ubrana w jakąś strojną kieckę ![]()
Ja jestem bardzo ostrożna w tej kwestii. Dodałam tylko dwa zdjęcia z dzieckiem, jedno jak się urodziło i drugie z sesji świątecznej. Nie udostepniam więcej żadnych informacji o moim dziecku. Praktycznie nie udostepniam nic w sieci, ograniczam do minimum. W sieci jest tyle zagrożeń… Po oglądnięciu filmu Handel stałam się jeszcze ostrożniejsza jezeli chodzi o bezpieczeństwo mojego dziecka.
Ja nie widzę sensu wstawiania tak dużych ilości zdj do sieci , jeśli chce komuś coś pokazać to poprostu wysyłam na prywatną wiadomość do rodziny
Tak, teraz wielu nagrywa dosłownie wszystko i wrzuca do sieci. Dla mnie też jest to przesada, bo nie każda chwila musi być publiczna.
Tak to prawda nie wiemy ile wokół nas takich świrów , niedawno jednego złapali u nas w okolicy pedofila jak się okazało pracował u mojego męża na zakładzie zawsze dla każdego miły i pomocnybylam w szoku no ja byłam przerażona mój synek często tam przebywał ![]()
![]()
![]()
Chronienie prywatności dziecka jest bardzo ważne, zwłaszcza przy tylu zagrożeniach w sieci.
Wysyłanie zdjęć tylko bliskim przez prywatne wiadomości daje więcej kontroli i bezpieczeństwa.
I jeszcze próbują na tym zarabiać
To naprawdę przerażające, kiedy ktoś taki jest tuż obok, ukrywając się za miłą twarzą… Trzeba być bardzo czujnym i dbać o bezpieczeństwo naszych dzieci. Mam nadzieję, że chociaż nie ma swoich dzieci
Właśnie ma trójkę dzieci i żonę . Ale nie są chyba już razem a czy kontakt z dziećmi miał to nie wiem. Ale aż strach sobie wyobrazić co mogło by się tam dziać
Zdecydowanie warto pamiętać o bezpieczeństwie i granicach dziecka ![]()
Znajomi i bliscy raczej udostępniają zdjęcia dzieci, czy mają podobne podejście? Jakie są Twoje obserwacje?
To bardzo ważne, żeby dbać nie tylko o bezpieczeństwo dziecka, ale także jego granice i prywatność. Wstawianie kompromitujących zdjęć może negatywnie wpłynąć na jego psychikę, kiedy będzie bardziej świadomy. Super, że zwracasz na to uwagę.
Niestety, istnieje dużo zagrożeń ![]()
Niektórzy chętnie dzielą się zdjęciami w internecie , inni wolą zachować prywatność i pokazują maluchy tylko najbliższym. Coraz częściej ludzie są ostrożni ze względu na bezpieczeństwo i szanują prywatność dzieci.
Też nie wiem po co niektórzy to robią aż w takich ilościach każdy prywatny postęp dziecka wystawiony na Ig
Straszne… Naprawdę człowiek nigdy nie wie, kto jest obok. Czasem najbardziej “sympatyczni” potrafią skrywać najgorsze rzeczy. Dobrze, że go złapali. Też bym była przerażona najważniejsze, że synek jest bezpieczny.
To naprawdę przerażające… Człowiek od razu myśli o tych dzieciach i co mogły przeżywać, jeśli miały z nim kontakt. Aż ciarki przechodzą. Czasem najgorsze rzeczy dzieją się tuż obok, a my nawet nie mamy pojęcia. szkoda, że takie osoby w ogóle mają możliwość krzywdzenia innych…
Trzeba wierzyć, że sprawiedliwość i wsparcie dla poszkodowanych w końcu nadejdą.