Ja też mam ten problem tylko, że z córeczką. Wypróbowałam kilka rodzajów pieluch: pampersy zielone i pomarańczowe, dady, pieluszki z rossmana (2 rodzaje) , z lidla - różne rozmiary mniejsze i większe. I nic. Jest przykryta, zaczęłam ją też cieplej ubierać do spania. Mała budzi się przesiusiana zawsze z boku. Pieluszki-majteczki odpadają, bo za mało waży.
Kurczę mój był kilka razy przesiusiany i wystarczyło zmienić pieluchy na większe i problem zniknął. Może niedokładnie (nie zbyt mocno) zapinacie dziewczyny pampersa?
Marta zakładałam pieluchomajtki i było jeszcze gorzej…
Jak wspominałam próbowałam wielu rodzajów pieluch, co do zapinania zawsze staram się dokładnie zapinać i tak, żeby na pewno się nie odpiął. Zmieniłam z rozmiaru 4, na 4+ i problem czasem się pojawia. Cieszę się, że już niecodziennie, tylko tak raz, dwa razy na tydzień… Powiem Wam, że to i tak sukces, bo synek potrafił się przebudzić przesiusiany właśnie z boku albo na brzuszku nawet po popołudniowej drzemce…
Maly obecnie też się uczy robienia do nocnika, więc zobaczymy jak za jakiś czas to będzie wyglądać
A ja mam dla Ciebie inną wskazówkę. O ile oczywiście tego nie robisz. A mianowicie przyzwyczaj dziecko do nocnika. Ja w wieku 7 miesięcy nauczyłam córkę załatwiać się na nocnik. Za każdym razem przed i po spaniu sadzalam córkę i jak się udało to były wielkie brawa. Po 2 tygodniach już wie o co chodzi. A pieluszki są mniej mokre. Wiadomo że nie będziesz malucha wysadzac w nocy ale przynajmniej masz szansę że załatwi się przed snem.
Mojego synka zaczęłam przyzwyczajać i sadzac na nocniku już tydzień przed roczkiem obecnie ma 19 miesięcy, sadzam go co pół godziny. Jak się napije to nawet częściej. Zazwyczaj pielucha jest sucha, chyba że, nie zdążę malego posadzić, bo zdąży zrobić w pieluche. A w nocy bez zmian. Siusia dużo i nic to nie daje, że w dzień robi na nocnik. Może jak się nauczy wołać to będzie inaczej
Myślałam ze masz młodsze dziecko. To mam do Ciebie inną radę. Jeżeli synek jest oswojony z nośnikiem. Ja robiłam tak. Córka piła przed spaniem mleko wiadomo. ( godz 19). Zasypiała. Ok 21.30-22.00. Na śpiocha sądziłam ją na nocnik… chwila i już zrobione. Ubieralam i do spania. Pielucha sucha. Naprawdę działa, tylko nocnik przy łóżeczku I już. Kilka dni i się nauczy.Powodzenia.
Hahaha moja mama tak robiła z jednym z moich braci nie wiem czy u mnie to by to przeszło, bo musiałabym synka z łóżeczka wyciągać i nie powiem, bo mógłby sie obudzić… A jak się obudzi to dwie godziny z głowy… Ale na pewno spróbuję!
A próbowałaś majteczki z pampersa?
Musisz wyczuć moment kiedy śpi mocno a zarazem ma pełen pęcherz. Zazwyczaj ok 2 godzin po zaśnieciu. Ja też wyciągałam z łóżeczka . Tylko na czas testu jakieś łatwe W ubieraniu piżamy sobie uszykuj. Powodzenia i daj znać czy pomogło.
Ja się boję ruszyć bo jak się obudzi to już po ptakach a tu na nocnik jeszcze sadzać - odważne jesteście dziewczyny
paulla13 moje dziecko jest uczulone na wszystkie pieluchy i pieluchomajtki z Pampers
Anoles to nie moj synek Mój synek jak zje mleko albo wypije picie to pół godziny po wypiciu już ma pelny pęcherz
A w ciągu dwóch godzin potrafi kilka razy nasikać… w sumie jak wypije picie to potrafi robić siku co 15 minut, a jak go nie posadzę to sika w pieluchę… Ale dziś sukces… Pieluszka cały dzień sucha(oprócz tego, co nasika podczas drzemki). Zobaczymy jak będzie po nocy
To może kup pieluchomajtki innej firmy. Lepiej przylegają i może nie przesiusia
Próbowałam Na mojego synka nie ma sposobów… Wierci się po całym łóżeczku i to przez to.