Chłopcom czy dziewczynkom zdarza się częściej nocne moczenie czy nie ma to reguły chlopiec-dziewczynka, pytam bo mając dziewczynkę może 3 razy jej się zdarzyło
Mojemu synkowi sie zdarzylo ale gdy mielismy dady a jak uzywalismy pampersy to pamper prawie pekal a ubranko nie bylo mokre.
Lenka tez używamy dady mój mały miał odparzenia od pieluch pampers a właśnie po dadach jest ok raz mu się zdarzyło przesiusiac ale to mąż go przewijal
U mnie nieważne jaki synek ma pieluszki… ostatnio zrobił kupkę i zasnął i go przebierałam na śpiocha i cały czas mu siusiak stał, to być może przez to jest praktyczni codziennie przesiusiany…
My używamy pampersów baby dry i też maluch przeważnie wstaje z pełną przesiusianą pieluchą…w dzien nie chce tak duzo pić…podejrzewam ,że to przez nocne dokarmianie mlekiem bo się nadal domaga… zauwarzyłam jednak,że jesli chodzi później spać niż zwykle to ta pielucha z rana nie jest taka mokra…
miałam ten sam problem, jednak sie skończył. Mój maluszek za dużo pił a za mało jadł. I gdy moja mama mi pomogła w tym problemie rozgryzła o co chodzi w tym wszystkim. I problemu już niemam zjada mleko na wieczór na noc też dostaje butelke do łóżeczka i wstaje suchy, a też winiłam pampersy a znimi jest wszystko ok tylko trzeba samemu dojść co robimy nie tak :-). A wczesniej za dużo pił cherbatek na noc też mu dawałam i codziennie musiałam prać pościel… spróbuj może też za dużo pije cherbatek soków a za mało treściwego jedzenia jak np mleko , powiem Ci że po mleku tak nie siusia jaj po cherbatkach czy sokach. Powodzenia !
Słuchajcie u nas przy dadzie zaczęło się to samo dziać… wręcz pieluszka była such,a wszystko inne mokre… nie wspominając już o tym,że wyszła młodej wysypka podpieluszkowa i tak przestawiłyśmy się z dady na inne pieluszki… najbardziej nam służą zielone pampersy. Kupujemy je zawsze w okazyjnych cenach wiec nie wychodzą wcale tak drogo,a i młodej nic się nie robi na pupce i nie przesikuje się…ale fakt, faktem też że często jest tak,że raz w nocy ją przewijam,bo kto wie co by było rano… U nas też młoda przed snem zjada mleko,albo słoiczek i w nocy dostaje flaszkę mleka… i w sumie nie zauważyłam związku…bo tak jest od zawsze ale może to kwestia dziecka
Jak już wspomniałam to nie kwestia pieluch. Zmieniłam na Bella Happy, problem był ten sam. Nie ma odparzeń ani niczego. Pieluszka prawie, że sucha, a mokre body. Próbowałam nawet pieluchomajtek, ale też nic nie dają. Rzadko się zdarza żeby mały się nie przesiusiał. Ale też może przez to, że bryka po całym łóżkeczku jak szalony i śpi na brzuszku też bardzo często. No nic, ja już swoje wszystkie sposoby wypróbowałam i nic nie pomogło. Mowi się trudno
Hmm to może faktycznie kwestia chłopców po prostu…
A spróbuj inne pampersy ja polecam dade z biedronki są super.
Dagmara czytaj też poprzednie komentarze,nie tylko tytuł ;p napisałam, że używam cały czas Dada i pojawił się problem i zmieniłam tymczasowo na Bella Happy i pieluchomajtki i problem nie zniknął. To nie kwestia pieluch, tylko raczej tego, że mój synek jak śpi to lata po całym łóżeczku, w tym lubi spać na brzuszku, a że jest chłopcem, to siusiak raz, drugi mu się zawinie i później są efekty
A próbowałaś pampersów zielonych?? A może rozmiar pieluszek jest za duży?? My mieliśmy podobnie, okazało się, że wystarczyło ubrać pieluszkę rozmiar mniejszy i wszystko było ok, synek był bardzo szczupły i pieluszki nie dolegały jak trzeba:)))
A czy jest przykryty Twój maluszek. Jeśli mądrą to może spróbuj śpiworek, który utrudni mu schadzki po łóżeczku?
Chciałam napisać czym. Sorki
AniaTa pampersy Active baby dry to najgorsze pieluchy, jakich przyszlo mi używać:)
I rozmiar pieluszek jest okej, od 10 miesięcy używamy przedział 7-18 kg
paulla13 niczym, bo mój synek jak poczuje kołdrę, kocyk cokolwiek to zaraz się odkopuje… Śpiworek mam i próbowałam, ale wtedy nie chciał w ogole spać…
I teraz już jest trochę lepiej, Oskarek nie budzi się codziennie przesiusiany, choć nie powiem, bo czasami jeszcze się zdarza i czym to jest spowodowane to nie mam pojęcia
Ja znowu mogę z ręką na sercu powiedzieć że najlepszymi pampersami dla nas były Pampers Active Baby
Mój synek jeszcze nigdy nie przesikał pieluszki , nawet w nocy , a rano zawsze pielucha jest ciężka a czasami nawet bardzo ciężka. Natomiast moja koleżanka też mówiła mi że jej synek bardzo często przesikuje pieluchy i nie wie dlaczego tak się dzieje,
To pod czym śpi Twój synek?
Mój? chwilę pod kocykiem… a tak to bez … grubiej go ubieram i przykrywam kilka-kilkanaście razy w nocy…
Mój agent tak śpi… Wybaczcie za zamazane zdjęcia, ale jak już wspominałam w innych watkach nie lubię pokazywać zdjęć dziecka
zamazuj, masz rację.
a może magiczny wypróbuj na noc zakładać pieluszki-majteczki? z pampersa są takie i dada ma takie, w lidlu też widziałam