Mój synek praktycznie codziennie po nocy jest przesiusiany. Od jakiegoś miesiąca bardzo rzadko się zdarza żeby nie był. I nieważne czy w dzień dużo pije czy mniej i czy je także mleko przed snem czy nie. Budzi się rano i jest przesiusiany. A dodam, że pieluszka wcale nie jest ciężka i nie ma w niej dużo moczu Synek też lubi sobie wędrować z jednej strony łóżeczka na drugą i śpi w różnych pozycjach. Ale wcześniej też tak było, miał nieraz naprawdę ciężką pieluszkę, a jednak ubranka były suche. Czego to może być wina? Pieluch? Używamy DADA 4. Podpowiedzcie mi coś!
Moja córka też tak miała jak używałam dada 3, z 1 i 2 nie było problemu. Zmieniłam pieluchy na pampersy pomarańczowe sleep and play i jest w porządku.
My używamy też tych pieluch, tylko że te nowe super cienkie i nigdy nie było takiego problemu. Może jakaś wadliwa paczka Wam się trafiła. Wcześniej też były takie problemy z tymi 4?
My używamy i jednych i drugich, tych co są po 29,99 i 31,99 ale to nadal są 4 i to nie wadliwa paczka, bo poprzednia też taka była I nie ma mowy o zmianie na pieluszki na Pampers, bo na pomarańczowe synek ma uczulenie i wychodzą mu krostki na calej pupie, a zielone śmierdzą chemią na kilometr
Myslałam nad Bella Happy, ale właśnie nie jestem przekonana
U nas po Dada to był standard. Mimo ze miał odparzenie to czasem robiłam próbę z Dadą i dziecko po niecałych 2 godzinach było całe zmoczone. Podobno Dady od 4 w niektórych partiach się zepsuły i mamy które używaja je od wielu miesięcy zaczęly je zmieniać bo nagle 4 były już nie takie jak powinny. Na noc moim zdaniem super sprawdzaja się pieluchomajtki
u mnie rozmiar 4 jest od 8-9 miesięcy, a takie numery trwają od miesiąca… A wiecie co jest najgorsze? Mam jeszcze dwa domki (4 paczki) + ponad poł paczki tej dużej świątecznej paki…
Pieluchomajtki mówisz? Bo u nas problem jest taki, że to siusiu nie wypływa nigdzie bokiem i nie są spodnie przemoczone, tylko głównie body czy gora od piżamki na brzuszku i po bokach…
Ja wlasnie ze wzgledu na to ze dada przemakaly nie uzywalam ich i jedynie uzywam pampersy zielone bo sie sprawdzily. Magicznypazur najlepiej wyprobowac inne pieluszki jest bardzo duzy wybor takze napewno znajdziesz cos dla swojego synka.
Miałam już Pampers zielone, pomarańczowe i Babydream oprócz Dada i te pierwsze 3 od razu nie pasowały… Ale wlaśnie chyba spróbuję te Bella Happy albo tak jak Roxi powiedziała, że pieluchomajtki, bo to aż nie do pomyślenia jest żeby dziecko tak mocno codziennie było przesiusiane
My używamy na noc pampersa tych zielonych nie kiedy też się zdarza że pieluszka jest przesikana po nocy ale to sporadycznie jak już na prawdę dużo moja myszka piła przed snem
A może powinnaś zmienić już pieluszki na większy rozmiar ?U nas zawsze tak było jak pieluszka była już mała.
Mój synek może raz przesikał pieluszkę więc nie mam z tym problemu . Używam dada lub pampersów ale ostatnio kupiłam na próbę pieluchomajtki pampers i jak dla mnie są beznadziejne. Źle się je zakłada i jeszcze gorzej je zdejmować a nie mówię o tym jak wygląda ich zdejmowanie kiedy w środku jest kupka- trzeba je rozerwać lub rozciąć po bokach.
A zwróć uwagę na to czy jak zakładasz pieluszkę to czy nie ma za dużo luzu który powoduje że pieluszka się przesuwa.
magicznypazur o jak ja to znam to samo miałam z Dadami. Ale moim zdaniem pieluchomajtki są ok bo leżą ładnie na ciałku dziecka i myślę że moga zdać egzamin
ja używam pieluchomajtek z Pampersa i mój synek w nich śpi i widzę sa o wiele wygodniejsze niż normalne pieluszki bo się nawet nie przesuwają.
A jak zakładasz synkowi pampersa? bo przy chłopcach dobrze jest mieć technikę przewijania i powinno się zapinając pieluszkę przy chłopcu skierować jego ptaszka w dól wtedy nie bedzie sikać w górę. Mi czasem jak na szybko pampersa zakładałam na noc tak się robiło a raz trafiłam na artykul chyba w Mamo to ja zeby chłopca przewijać własnie w ten sposób i na prawde pomogło
annawianna no fakt w pieluchomajtkach pampers to jest najgorsze że jak jest kupa to trzeba rozerwać boki… to mnie tylko zawodzi ale na noc je sobie chwalę akurat
enka112 nie da rady mój synek ma 13 kg, a używamy tych do 18 …
annawianna nie ma luzu… zawsze sprawdzam pieluszkę 3 razy zanim założę spodnie, jak jest zapięta…
Roxi siusiaczek zawsze jest ustawiony w dól nie ma innej możliwości
to po prostu moze byc lipna partia pampersów może kup inną paczkę Dad albo w ogóle pieluszki innej marki?
akurat teraz używam Dada tych świątecznych megapaczek… ale jak otworzyłam te świąteczna domki to się przeraziłam… takie cieniutkie, że postanowiłam sprzedać, bo jak dla mojego synka to są za cienkie. Tak jak mówilam, najpierw spróbuje pieluszek z Bella Happy i jak coś to dam Wam znać
I dada i zielone pampersy nam przeciekaja. Córka potrafi wypić 2 litry wody i herbaty dziennie. Pielucha po dwóch godzinach była przemoczona. Pieluchmajtki też miałam i było podobnie.
Teraz szukam innych pieluch aby zniwelować ten problem.
Jajeczko mój synek też pił litry płynów… potrafił wypić dziennie 6-7 butli po 270 ml. Ale u nas jest ten problem, że pielucha nie jest ciężka, bo tyle jest nasiusiane, tylko przecieka tak, że synek ma mokry brzuszek, a pieluszka jest mokra tylko trochę… Ze zwykłymi pieluszkami Dada, nie z serii domków i tej świątecznej megapaki nie było takiego problemu częstego…Zdarzało się oczywiście raz na jakiś czas, że synek się przesiusiał, ale te noc w noc… Ale już 2 domki, godzinę temu sprzedałam, nawet się nad tym nie zastanawiałam i kupię te Bella Happy jutro i dam później znać czy synek się moczy na tyle, że mu przecieka czy nie
Magiczny, moja pierwsza córka miała wysypkę od pieluszek Bella Happy, ale to było dawno, dawno temu. Mam nadzieję, że teraz są lepszej jakości.
mamusie! używam codziennie na noc pieluszek z Bella Happy. Niestety :< Synio też budził się przesiusiany, więc to nie wina pieluszek niestety Spróbuję jeszcze z pieluchomajtkami i dam Wam znać, czy coś się zmieniło, czy bez zmian… Normalnie ręce opadają
Też kilka razy córka obudziła się przesiusiana, ale nigdy nie myślałam że to wina pieluszek, raczej aktywnego snu. Zdarza się często że wędruje po łóżeczku i wydaje mi się że to właśnie dlatego.