Poradzcie coś albo powiedzcie o swoich doświadczeniach i wiedzy.
Bo już nie wiem co myśleć a wiadomo martwie się.
Dziecko 1,5 roku 2 razy w nocy temperatura (38)potem spokoj i 2 dni. I w nocy podwyższona(koło 38) temperatura.
Nastepnie biegunka przez 3-4 dni bez temperatury.Lekarz w niedziele.Badanie krwi pokazuje delikatną wirusówke ,crp-7,a badanie kału ok. I lekarz dzisiaj. Nic nie widział osłuchał. Tylko lekko czerwone gardło. Ale już miał wczesniej.
Wróciliśmy do domu i nagle prawie 39 stopni.
Jak na to patrzeć?
Mieliście kiedyś podobnie z dziećmi?
Nie wiem czy do tego zeby się zbiegły. Bo ma inny zapach z ust i się ślini. Czy jakiś nowy wiruś się przyczepił.
Co mamy by doradziły,bo jestem już w nerwach.
Często temperatura wysoka przy wychodzących zębach ale u mnie synek miał taką temperaturę jak mu się rozwinęła infekcja w zapalenie uszu. Czy lekarz
Zaglądał do uszu? U mnie też ostatnio raz temp 37 raz 39 ale to było zapalenie krtani które się rozwinęło w zapalenie uszu
Tak zagladał do uszu. I jest ok.
Przy zebach też temperatura dochodzi do 39?
U mnie tak bylo , ze temperatura pokazywala nawet 40 . U mojego bratanka wlasnie 1,5 tak samo . Jak szedl zabek z tylu to mial buzke opuchnieta i dodtakowo wysoka temperatura
O kurcze.To bardzo wysoka. Udało się zbijac w domu lekami?
Jak widzę to nie prawda jest,że zęby tylko do 38.
Syn ma u góry przod a nie wiem wlasnie czy nie idą dalej,bo już nie chce pokazać i gryzie.
Tak na szczescie tak . U nas najlepiej dzialalo ibum a u bratanka paracetamol w czopkach
Tak, u mojej siostry syn też miał taką przy zębach jak mu wy wychodziły.
Ja zbijam pedicitamolem albo ibufenem
Też wygląda to jak na zęba poprostu i wirusówka i ząbek w jednym czasie się zbiegło wszystko ![]()
Pewnie wszystko się skumulowało i stąd ta temperatura aż tak wysoko podskoczyła ![]()
Skoro badania macie zrobione, lekarz Was badał, to jeśli nadal temperatura będzie wysoka działaj z lekami przeciwgorączkowymi, a jeśli nie będzie poprawy to uciekajcie z powrotem do lekarza.
Trzymacie się i dużo zdrówka dla Was! ![]()
Dziekuje😊
Nic fajnego z tą kumulacją jak widzę.
Jak długo droga mamo może szaleć temperatura zwiazana z zebem? Do czasu aż się wybije?
A no niestety, i dla Maluszka i dla Mamy mega ciężko…![]()
Ale oby jak najszybciej się poprawiło!
Oj ciężko ciężko🥺
Miło by było jak by było lepiej.
Wszystkiego dobrego SzczesliwaMami😊
Z maluszkami jest ten problem że nam nie powiedzą. Ale właśnie wczoraj mój synek jadł obiadek i mi mignęło coś białego na doleci mu kolejny zabek wychodzi.
A zamierzasz jeszcze iść do lekarza?
Wyglada to na zbieg ząbkowania i infekcji ( po badaniach Wam wyszla) wiec ta temperatura moze szalec. Pediatrzy mowia ze temperatura przy zabkowanii nie jesy wyzsza niz 38 i wtedy co musi byc co innego, ale mysle ze kazde dziecko jest na tyle indywidualnym przypadkiem ze moze byc i wyzsza. Choć u Was wlasnie zbieglo sie to w czasie ![]()
Ogolnie jestem team ze nie zbijam temperatury od razu zeby organizm tez walczyl i nauczyl sie jak sobie radzic. Jednak w sytuacji gdy wychodzą ząbki to po prostu jest na tyle bolesne ze ten pedicytamol czy ibuprom daje bardziej jako przeciwbolowy niz jako przeciwgoraczkowy. Chodz jesli jest powyzej 38,5 goraczka i widze ze rosnie to tak czy siak juz daje lek.
Jak przebiegla Wam noc ?![]()
Dzieciaki mają różne dziwne infekcje niczym nie wyjaśnione. Nie martwiła bym się za bardzo, skoro gardło zaczerwienione to może się coś zaczynać, albo być to od zębów. Jak się denerwujesz to idź jeszcze do innego lekarza niech sprawdzi. Ale radzę na spokojnie bez stresu ![]()
![]()
W nocy na szczęcie gorączka się nie odezwała.
Jak byłaś u lekarza i go obsluchal i zaglądnął do uszów (a tak pisałaś) to pewnie się nałożyło jak dziewczyny pisały , lekka infekcja płuc ząbki
Nie mieliście ostatnio szczepienia? ![]()
Ale tak przy Ząbkach taka gorączka może się pojawiać! Jak się dziś czuję maluszek ?