Dziecko 1,5 roku Mamy poradzcie coś

Też moja pierwsza myśl to było że niekoniecznie “*, przeziębienie” a właśnie zęby. Bo zęby też potrafią dawać podwyższone CRP

2 polubienia

Nie mam pojęcia moje dzieci akurat nie gorączkowały ale słyszałam wiele histori mam które właśnie ich dzieci gorączkowały przy ząbkowaniu .

1 polubienie

Nie nie szczepienie już dawno za nami.
Dzisiaj w ciagu dnia dobrze. Pod wieczór przyszła temperatura 38.

Przy zebach też bywają czesto biegunki? Pytam bo zielona w temacie jestem.

No u mnie mały miał ponad 39 jakoś miesiąc temu i w też sposób u niego objawiało się spalenie uszu …. Przy uszach to jest znamienne

1 polubienie

Przy takim przebiegu nie zakladalabym od razu, ze to na pewno nowy wirus - rownie dobrze moze byc ciag dalszy tej samej infekcji. Tym bardziej ze byly objawy jelitowe, a teraz doszla goraczka i slinienie. Przy zabkowaniu tez dzieci potrafia sie mocniej slinic, ale prawie 39 stopni raczej nie zrzucalabym na same zeby. Skoro CRP bylo tylko 7 i lekarz dzisiaj dziecko zbadal, osluchal i nic niepokojacego nie znalazl, to na ten moment obserwowalabym przede wszystkim stan ogolny. Czy pije, sika normalnie, jest w miare kontaktowy i jak temperatura spada, zachowuje sie w miare normalnie. Przy biegunce i goraczce najwazniejsze jest tez pilnowanie nawodnienia, bo male dzieci dosc szybko moga sie odwodnic. Natomiast skoro goraczka znowu jest wysoka po kilku dniach, ja bym nie ignorowala sytuacji - jesli bedzie sie utrzymywac albo dziecko bedzie wyraznie bardziej oslabione, nie bedzie chcialo pic, bedzie malo sikac, pojawi sie dusznosc, wysypka nieblednaca pod uciskiem, silny bol, problemy z wybudzeniem czy drgawki, to trzeba pilnie skontaktowac sie z lekarzem…I doskonale rozumiem nerwy :heart: Przy maluchu goraczka, biegunka, potem znowu goraczka i jeszcze nietypowy zapach z ust - czlowiek od razu zaczyna myslec o wszystkim naraz. Mam nadzieje, ze to po prostu jakis wirus i jutro bedzie juz duzo lepiej…

@Paulina4470 i jak tam u was lepiej?

Chyba już lepiej.:blush:
Pisze chyba ,bo widzę że u dziecka nie można być pewnym.:slightly_smiling_face:
Dodatkowo udało mi się zauważyć,że ida dwie 3 u góry.
I na dole rowniez idzie jeden. :woozy_face:

To super że coś się wyjaśniło i idzie ku lepszemu :slightly_smiling_face:

1 polubienie