Planujemy dwie łazienki – jedną na dole, drugą na górze. Myślimy o podziale: jedna z prysznicem, druga z wanną. Jak to się sprawdza u Was?
Myślę że opcja wanna i prysznic jest super do domu .
Ja mam trochę inaczej bo mam dwie łazienki z prysznicem jedna do góry druga na dole a sypialnie mam połączoną z garderobą i łazienka w której jest wanna
Zdecydowanie to super pomysl. Sama chcialabym miec i jedno i drugie
tez mamy w planach takie identyczne rozwiazanie, chętnie poczytam opinie
Super pomysł! Taki podział naprawdę się sprawdza, szybki prysznic na dole to wygoda na co dzień, a wanna na górze daje możliwość relaksu, zwłaszcza wieczorem.
My mamy taki podział i super się sprawdza, zwłaszcza gdy dwie osoby chcą się naraz kąpać
Mieszkam w bloku, więc u siebie takiego podziału nie mam, ale moi rodzice mają jedną łazienkę z prysznicem, drugą z wanną i bardzo sobie chwalą
O tak teraz w nowym mieszkaniu właśnie tak planujemy
Moi rodzice mają właśnie taki podział. Sprawdza się fajnie, aczkolwiek mało kto korzysta z tej łazienki z wanna. Rzadko jest używana, bo zazwyczaj rodzice wolą szybki prysznic, ale po ciężkim dniu zawsze jest miejsce na relaks
My tak mamy , prysznic na dole, wanna na górze:)
Korzystamy z prysznica
Dokładnie
No u nas z wanny też korzysta… pranie moja mama po prostu w tamtej łazience urządziła pralnie, a że dość często moczy pranie przed wrzuceniem do pralki, to wanna w sumie jest w użytku, tylko niekoniecznie takim, w jakim została stworzona
Aaa lrqlke mamy na dole przy prysznicu więc wędrówki z nasączonym praniem po schodach no poprostu by mi się nie chciało ;),
Rwewlacyjne rozwiazanie. Latesz szybkie prysznice na dole, natomiast zima dlugie kapiele jak masz mozliwosc to polecam:)
Hahha ale swoją drogą mamy te wanne i wiecie pod koniec ciazy juz mnie tak plecy naparzały np troche trawy kolo plota wyskubalam i ledwo do góry się dźwignęłam albo podloge umylam i plecy na pół pękały i modliłam się żeby urodzić…
Dwa razy wzialo wlansie pod koniec ciąży dla rozluźnienia isc do wanny i koniec ,jak sie położyłam tak wstać nie mogłam , ani tak ,ani tak no tragedia ;( dlatego dziekuje corce ze szybko mi sie urodziła i cały bol z pleców jak ręką odjął od razu
Ja mam tylko jedną łazienkę. Dwie to luksus ktorego ci zazdroszczę. Zdecydowanie polecałabym wannę i prysznic. Dzieci uwielbiają się pluskać w wannie. Wygodniej jest je umyć. Ja muszę wejść pod prysznic żeby pomóc synkowi.
O tak, przy dzieciach sprawdza się akurat super. Moja siostra ma jedną łazienkę, ale ogromna, w której ma i wannę i prysznic. Ich synek kąpię się tylko w wannie, zabiera ze sobą zabawki, jakies kolorowe kule do kąpieli itp
Na dole prysznic dla męża, dla mnie na górze wanna… on ma swoją łazienkę – jak wejdzie do mojej wanny, to go miotłą pogonię Wanna jest też wygodna w przypadku posiadania małych dzieci. A co do prysznica – fajnym rozwiązaniem na starość jest zrobienie tam “ławeczki” (nie wiem, jak to się fachowo nazywa), ale bardzo się przydaje. Sporo inspiracji na takie przemyślane łazienki znajdziesz tutaj: https://www.tubadzin.pl/
Dla dzieci to mega frajda, mogą się pluskać, bawić. A dla rodziców wygoda, bo jak trzeba szybko ogarnąć, to prysznic też pod ręką😊
nieraz jest tak ze bardzo się chce tej wanny jak jej nie ma. a jak już jest to i tak przeważnie leci się pod szybki prysznic ;p