A ja myślę że dla rodziców też jest fajnie jak taka różnica 2 lata. Wychowa sobie 2 czy 3 i później ma spokój haha żadnych pieluch wstawania po nocach
Ale rozpisane
Dla mnie najlepsza różnica wieku to 3 lata. Tyle chciałam, ale zobaczymy jak wyjdzie.
Ja chciałam dluza różnice. Ale mam rocznikowo 2 lata i mysle jak paulina odpeka sie i po sprawie, wiec ta różnica jest jak najbardziej ok . Chyba ze mnie jeszcze kiedys najdzie bo te momenty z takim noworodkiem sa cudowne
Rewers oj tak są cudowne ale jak masz starsze dzieci ciężko się przyzwyczaić haha. Jak Julek się urodził Hania miała 6 lat Zuza 8 a tutaj taki maluszek. Teraz to już się przyzwyczaiłam ale paczatki były trudne.
Paulina zgodzę się z Tobą Najlepiej być w jednych pieluchach, odchować i potem się bawić
My byśmy tak chcieli, ale zobaczymy jak to wyjdzie
To powiem wam że ha mam zupełnie inaczej. Pieluch nie nam już rok i chce drugie ale jeszcze chwilę. I wolę właśnie mieć te dzieci w większymi odstępie również dlatego że dka mnie pierwszy rok życia dziecka jest cudowny i magiczny i ta przyjemność chciałabym rozłożyć sobie na dłużej aniżeli na dwa lata a wiem że z powodów finansowych na dwójce koniec
praktycznie wszystkie rzeczy do małym zachowaliśmy z myślą o kolejnym. Jedynie co sprzedaliśmy to karuzela do łóżeczka i bujawka hybrydowa. Wszystko inne zostawiliśmy sobie, jak już kasa wydana to niech sobie poleży z te 2/3 lata. Wózek , fotelik do auta wszystko czeka. Chciałabym by Mikołaj był na tyle starszym bratem co i zaopiekuje się młodszym rodzeństwem, pieluszkę do śmietnika wyrzuci itp już sowie tak w głowie układam jak by to było hmmm
ja teraz uwazam że mam za dużą różnice za 9 lat , Zuza będzie miała 19 Hania 16 a julek dopiero do komuni bedzie szedł
Między moją koleżanką a jej najmłodszą siostrą jest 15 at, to dopiero jest różnica w wieku. Właśnie się dziś dowiedziałam
też mam taką koleżankę co jej siostra tyle starsza jest masakra
między moją ciocią wujkiem jest 22 lata
Ja na patologii lezalam z panią ktora myślała ze juz zostanie tylko babcia a tu wyszlo ze jeszcze maleństwo i 18lat roznicy
Ja mam znajomą, która urodziła się w momencie jak jej brat wychodził z wojska…
Jej siostra ma uwaga 10 dzieci, a najstarsze lat 22, ona ma teraz 26 lat
Między moim mężem a jego najmłodsza siostra jest 17 lat różnicy a jego bratem a sisiostrą 18 ale średnio się dogaduja nie jest to zbyt dobra różnica
Właśnie mnie to zastanawia czy aż tak duża różnica nie powoduje tego że się rodzeństwo nie dogaduje i jest sobie obce?
Aleksandra ja mam z bratem 4 lata… Niby ani malo ani duzo ale juz widac ta różnice i odkąd pamietam to nie mozemy sie dogadać… U ciotki sa różnice jedna 1,5roku druga 5lat i tez chlopaki z mniejsza różnica dogaduja sie super a najmłodszy jest odstawiony na bok bo nie maja z nim tematu.
A ja napiszę jeszcze raz ze uważam że nie różnica wieku jest tu kluczową o ile nie mówimy o 10lat ach i więcej tylko kwestie charakteru o podobieństwa. Ja mam młodsza 5 lat siostrę i świetny kontakt. Mój mąż 6lat młodszego brata i żadnego kontaktu. Moja przyjaciółka 2lata młodsza siostra i mówi otwarcie że całe dzieciństwo jej poprostu nienawidziła. Teraz są dorosłe maja dzieci kontakt też ake słaby
Aleksandra zbyt duża różnica powoduje rozchylenie zainteresowań, np mam siostrę o 8 lat starsza i mamy średni kontakt gdy ona jeździła już na dyskoteki i była panną, ja miałam zaledwie 10lat i miałam w głowie jeszcze zabawę, ale w gry i inne rzeczy, co jej zapewne już w głowie nie było. Gdy ja dorastałam ona zakładała już swoją rodzinę to znów inny etap życia
Myślę, że dużą rolę robi też kwestia wychowania dzieci czy mają dobry kontakt ze sobą.
Między mną a młodszą siostrą jest 5 lat różnicy, zaczęłam się z nią dogadywać w momencie kiedy wyprowadziłam się z domu. Tak przez 20 lat była wojna, masakra nikt z nami nie mógł wytrzymać . A męża siostra jest od niego młodsza o 3 lata i zawsze byli zżyci, za to kiedy on się wyprowadził i zaczął prowadzić dorosłe życie, ona nadal była dzieckiem i jest mieszkającym z rodzicami, i stała się jeszcze bardziej dziecinna a kontakt usycha.
Ja z moją siostrą tak naprawdę zrzylysmy się chyba jakja szkole skonczylam