Mazia, też używałam tych rurek jak bidusia nie robiła kup , ale to przez mleko bebilon pepti ;( po rurce od razu narobiła jak niejeden stary :(
Inusia no właśnie, lepiej ulżyć dziecince :)
Witaj na forum #teamLOVI!
Mazia, też używałam tych rurek jak bidusia nie robiła kup , ale to przez mleko bebilon pepti ;( po rurce od razu narobiła jak niejeden stary :(
Inusia no właśnie, lepiej ulżyć dziecince :)
O tych rurkach to czytałam ale się bałam ich stosować i w efekcie nie kupowałam ich wcale ;) ale pani dr też nam zalecała wlewki miodne ale to bardziej dla dzieci które mają problem z wyproznieniem.
Co do odbijania po karmieniu, też się zdziwiłam jak o tym usłyszałam ;) ale mi się wydaje że jednak lepiej jest jak się dziecku odbije niż potem gdzies te powietrze ma latać po brzuszku;)
Moje odbijały, a kołki i tak były
Vindi są mega pomocne jak przy każdym dziecku stosowałam bo zaraz ta kupka wyszła , a przed nią mnostwo gazów
Dziękuję za wszystkie rady :) na chwilę obecną zakupiłam espumisan i dicoflor w porozumieniu z pediatra. Kładziemy też córkę na drzemki na brzuszku i oczywiście mamy też aktywny czas na brzuszku. Na chwilę obecną jakąś poprawę widać jeśli chodzi o histerie natomiast czy na dłuższa metę zobaczymy.
Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące smoczka. Jak uważacie czy przy obecnym problemie z dostawianiem (bo córka preferuje butelke) powinnam wprowadzać smoczek? Mamy jakis smoczek który próbowałam jej podac ale jak wpada w histerie to nawet ust nie zamyka i go nie ssie. W jakich sytuacjach Wy podajecie smoczek ?
U nas pomagalo noszenie w pozycji na leniwca i bujanie na pilce duzej do cwiczen ;) espumisan i biogaja. A rurek do pupy nie stosujcie..
I zawsze warto skonsultowac sie z doradca laktacyjnym ;)
Noszenie na leniwca też jest bardzo dobre, dziecko w mig się wycisza
Hmmm smoczek może próbuj gdy skończy butlę i wtedy wsuwaj smoka? Dziecko jeszcze ssie więc załapie, ale też nie każdy kształt od razu może podpasowac :(
Iwonka u nas smoczek był wprowadzony w momencie kiedy ssała pierś;) chciała na niej być nonstop zarówno jedna jak i druga córka zaczełam go podawać jak już sie najadła a chciałam odstawić od cyca i sie rozbudzała;/
Iwonka u nas smoczek był praktycznie cały czas. Syn się uspkojal przy nim , nie chciał non stop jeść , a na początku bardzo dużo mi jadł i przybierał i kazano mi ograniczać karmienie, ale to było ciężkie skoro dziecko chciało pić. Tak czy siak smoczek trochę go oszukiwał i po prostu mój chłopak go lubił
U nas za to wcale nie chcial
dzień dobry:)
Takie zachowania mogą wynikać z dyskomfortu trawiennego, ale również z szybkiego wypływu mleka z piersi, na przykład przy poprzednich karmieniach, co może powodować awersję do ssania piersi. Mogą także występować przy przebodźcowaniu dziecka. Warto również wyeliminować cmokanie przy piersi, ponieważ generuje to połykanie powietrza. Podawanie probiotyku i kropelek na brzuszek może pomóc. Należy być w kontakcie z pediatrą, a jeśli sytuacja znacznie się nie poprawi, warto skonsultować się z doradczynią laktacyjną.
Skoro z rana je częściej a mniej to może rzeczywiście powodować to dużą produkcję mleka i o 12 piersi są tak pełne, że dziecko nie radzi sobie. Wydaje mi się, że to dobry trop. Można spróbować przed południowym karmieniem odciagnąć trochę mleka laktatorem lub nawet ręcznie w pieluszkę.
Co do cmokania to rzeczywiście nie jest to dobra oznaka. Ja mojemu synkowi często poprawiałam usteczka jak widziałam, że słabo złapał brodawkę. Dobrze żeby jak najwięcej otoczki znalazło się w buzi i żeby wargi dziecka były ładnie wywinięte.
Pokarmu mało nie masz skoro jesteś w stanie odciągnąć latkatorem mleko na karmienie. Może faktycznie spróbuj odciągnąć trochę mleka latkatorem, chodzi tylko o ten szybki wypływ i zobacz czy będzie zmiana.
tez mi się wydaje ze skoro lajtatorem idzie bez proboemu to pokarmu jest wystarczajaco
Ah te dzieci tak szybko się zmieniają... teraz nie chce jeść z butelki :D
Od dłuższego czasu karmie już tylko piersia. Obecnie najmniej pokarmu mam od godziny 16. Wypływ mleka do tej godziny jest bardzo szybki. Córka przy tych karmieniach je leżąc na brzuszku a ja jestem na leżąco lub pół leżąco. Nie dławi się i nie cmoka. Wcześniej też jak miałam bardzo nabrzmiałe piersi to odciągałam nadmiar.
Kolki nadal ma natomiast jest lepiej odkąd spi na brzuszku w dzien. Staram się tez masowac najczęściej jak się da. Mówię sobie i córce ze przeciez w końcu dojrzeje układ trawienny i musimy to przetrwać.
No musicie przetrwać taka prawda. Dziecko później tego nie będzie pamiętać ale ty za to tak haha powodzonka
Dokładnie wyrośnie z tego. U moich dzieci pomagały probiotyki. Biogaie podawałam i było lepiej.
Jak Wy to robicie, że Wasze dzieci śpią na brzuszku;)??? Moja nawet leżeć nie chce, a co dopiero mówić o spaniu;).
Moja lubi na brzuszku, ale jak zaśnie. Syn tak uwielbiam spać i śpi do teraz , więc to mu zostało.
Mi jak córka zaśnie na rękach to kładę na brzuchu i dalej tak śpi , jak nie śpi to nie ma opcji by tak zasnęła
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.