Dołącz do programu testowego #teamLOVI! (styczeń 2026)

A tłusty Czwartek :smiley: jeju zapomniałam , że to już za tydzień :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

2 polubienia

Wow super zestaw :slight_smile:

Ja już się nie mogę doczekać :joy::see_no_evil: ale mojego męża nie będzie w tłusty czwartek w Polsce a w Niemczech paczków nie mają (bynajmniej w miejscu , w którym będzie). Więc w sobotę czeka mnie przedwczesny tłusty czwartek i robienie pączków :wink:

2 polubienia

A masz jakiś fajny sprawdzony przepis. Ja już czekam na Tłusty czwartek, łupina pod pachę i jadę do mojej ulubionej piekarni po pączki z bitą śmietaną :drooling_face::drooling_face::drooling_face:

1 polubienie

Ja robię paczki w tm

Ooo , my zawsze kupujemy bo wtedy bierzemy kilka smaków :smiley: ciekawe czy w tym roku w biedronce też będą rozdawać za darmo paczki :sweat_smile: @Anetteso_gmail.com ooo brzmi pycha , chyba jeszcze nie jadłam z bitą śmietaną :see_no_evil: wgl ciężko trafić na takie dobre co mają dużo w środku i nie trzeba szukać nadzienia :sweat_smile::see_no_evil:

2 polubienia

I jak wychodzi ciasto na pączki w tm? Smażysz normalnie na kuchence?

Ja jestem zadowolona :slight_smile: robię tak jak w przepisie i smażę na głębokim oleju. Nie lubimy pączków z piekarnika. Nie jemy ich codziennie , więc raz na jakiś czas wydaje mi się , że można sobie pozwolić na taką niezdrową bombe :wink:

1 polubienie

No jasna sprawa. To tak jak z plackami ziemniaczanymi, można piec w piekarniku ale i tak najlepsze są smażone na oleju :smiling_face::grin:

1 polubienie

@Michaska no i narobiłaś mi smaka :see_no_evil::joy: muszę zrobić placki ziemniaczane :joy::see_no_evil:

Ja robiłam przez weekend 3x paczki z TM, bo ciągle nam było mało :smile: ciasto robię wg przepisu, tylko później zamiast wycinać kółka, to odrywam ciasto rękami, ważę żeby miały 60gram i firmuje kulkę a potem ją splaszczam i daje im trochę czasu.

1 polubienie

Ja kiedys robilam ale wychodziły puste w srodku po upieczeniu wiesz moze czemu ?

Sama sobie też zrobilam smaka :crazy_face:

@Ann mmmmm zjadłabym dziś pączka sobie takiego

Gdzieś czytałam, że trzeba wcześniej odpowietrzyc, czyli jeszcze wyrobić trochę ciasto w rękach. W każdym razie ja tak robię i póki co nie wyszły mi puste

Ogólnie oprócz przepisu na pączki (które robię tak jak w TM) to potem robię wszystko tak jak tutaj :slight_smile:

1 polubienie

A weź nawet mi nie mów, bo zaraz będę szersza niż wyższa haha :smile: nie ukrywam,że tłusty czwartek to moje święto, kocham pączki :heart::smile:

1 polubienie

Dziewczyny, są już wyniki za styczeń !!! Gratulacje dla wszystkich

1 polubienie

Gratulacje :heart::heart::heart:

Również kocham :see_no_evil: już w sobotę świętowaliśmy :see_no_evil::joy:

Jak o tu j paczkam rozmawiamy to mi ślinka cieknie :smiling_face_with_three_hearts: A w domu pucha jeśli chodzi o słodycze :grin:

1 polubienie

Jest już utworzony wątek , można tam zobaczyć :smiling_face_with_three_hearts:

2 polubienia