Dołącz do programu testowego #teamLOVI! (marzec 2026)

Ja chciałam kupić synkowi śpiworek z nogawkami, bo ma bez nogawek a już zaczyna się obracać w nocy i śpi na brzuszku, więc nie chce ograniczać mu ruchów, ale w sumie to wstrzymałam się bo niedługo będzie tak ciepło że i tak będzie spał bez spiworkow itd

Ja też na zimę będę budować właśnie z nogawkami bo kupiłam w Kiku zwykły i on się nam nie sprawdził. Dobrze że chodz tani był :upside_down_face:

Ja kupiłam śpiworek swojej No piszczy ona w tym nie chce spać. Inni mówi się że od początku powinno się w śpiworku i tak dalej ona od początku do urodzenia jest z tym kocyk. Próba ubrania ją w śpiworek żeby tak spała to był wrzask pisk nie mogła znaleźć sobie miejsca.

Podobno fajne mają z juki i czegoś jeszcze ale teraz pij zabij nie przypomnę sobie firmy Jak znajdę to ci prześlę linka

Ja patrzyłam kiedyś na śpiworki z nogawkami ale są mega drogie a w lecie i teraz u nas są takie temperatury w mieszkaniu że i tak nie miałby kiedy w tym spać. Może na zimę coś kupię.

Ja się bałam mu ubierać bo on na brzuch śpi i się przekręca i wstawał i żeby się nie wywalał przez ten śpiworek w łóżku

No właśnie ja to samo, trochę szkoda mi wydac 150 zł na porządny śpiworek jak niedługo synek będzie spał w samym body. Zreszta dzis był w samych śpioszkach i kark miał ciepły. A jakbym teraz kupiła śpiworek to na jesień byłby już za mały

U nas 23 - 29 w mieszkaniu. Pomimo że nie grzejemy i wietrzymy :upside_down_face: momentalnie się nagrzewa. Mały w nocy śpi w rampersach :upside_down_face:

No właśnie:D zauważyłam że to głównie my dorośli lubimy spać pod kołdrą itd a takim kilkumiesięcznym dzieciom jest w większości wszystko jedno, ważne żeby było odpowiednio ciepło.
Ja nawet latem jak jest ponad 30 stopni to muszę być przykryta

O to u mnie śpiworki od początku wjechały po rożku jak mi już nogami wychodzili :sweat_smile: kupiłam na vinted z colorstories ten do 6 miesiąca ale jeszcze nie skończyli 5m i już jest za krótki :face_with_diagonal_mouth: muszę wymienić na większy ale na lato przydałby się 0.5 tog

No na lato napewno ten cieńszy będzie idealny , poluj na vinted czasem się uda

Ja też w lecie muszę mieć kołdrę ale dziecko niekoniecznie. Tu jest rozpiska jak ubierać dziecka przy danej temp pomieszczenia

2 polubienia

A no wiadomo że babcie lubią wnuki ale na trochę :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile:a tak na dłużej to właśnie widać że je męczy ta opieka i właśnie cierpliwości brakuje jednak z czasem :wink:

To u mnie zakładałam synkowi to w nocy budziła się bo się wybudził bo mu ciaso,

Tak zawsze kupuje ma vinted :smile: przy pierwszej córce lubiłam polować na te z hm bo były tanie i są w rozmiarówce ubraniowej a nie 6-18m gdzie ten przedział jest dość duży.
@Michaska super są te tabelki, ja w lecie w domu nie mam zbytnio upałów i sama śpię pod kołdrą także na body śpiworek u nas się sprawdzał przy pierwszej córce :slight_smile:

1 polubienie

Moja też coś w śpiworku gorzej śpi , przyzwyczaiła się do rożka najlepiej jak ją zawinę wtedy widzę że lepiej mi śpi

Moj tez w rożki woła spać a teraz tylko w pajacach spi.

A jakie masz pajace ?

O właśnie, też szukam jakiś fajnych pajacy. Kiedys kupiłam na wyprzedaży w kappahl i synek jakos od końca grudnia/ początku stycznia je ma i już wyrasta. Jestem zdziwiona że na tak długo starczają. Z sinsaya strasznie się kurczą po praniu, a z hm nie są takie elastyczne jak te z kappahl. A trochę szkoda mi wydać 70 zł za jednego pajaca :see_no_evil: no ale tak z drugiej strony jak bym kupiła 2 porządne to nie kupywalabhm co chwilę kilku z Sinsay (których nie miał nawet kilku razy bo z każdym praniem coraz mniejsze są :see_no_evil:)

Z Sinsay to mam wrażenie, że 4 prania to maks.

Spoko są z George’a, ale to albo na Vinted albo z jakiś grup co ściągają ciuchy z UK.

Ja mam z Sinsay kilka ale bez stopek i są super i się nie kurczą w praniu i są na zamek co teraz jest ważne bo się szybciej przewija.
Ostatnio się zraziłam do pajacy i bluzeczek z Kick bo albo są za małe albo po praniu się rozciągają ….
W Pepco też kupuję ale bez stopek bo na dłużej są a te ze stopkami się jakby kurczą.
Najfajniejsze jakie mam pajace i niż się z nimi nie dzieje i mają stópki to są z Lidla. Szkoda tylko że na napy bo wolę na zamek

No właśnie, piore w 40 stopniach + suszarka i po kilku praniach już nie nadają się do ubrania. Za to te z kappahl synek nosi no od 5 miesięcy na zmianę z tymi z Sinsay i hm i wciąż wyglądają super.
Te z kappahl mają też podwójny zamek wiec można od dołu odpiąć, więc też jest wygodniej. Jak rozpinam od góry to synek się rozbudza. Tanie i fajne jakościowo mieliśmy z action ale to przy mniejszych rozmiarach