Ooo no nie dojrzałam że nan też jest
nam kiedyś pediatra mówiła aby dziecku podać potem już to mleko w butelce świeże . A jak dla takiego niekowlaka to nie wiem
moją olej ARA
bebilon 1 i 2 większość
nan 1 i 2 większość
hipp 1 i 2 większość
hipp kozie 1
kendamil (większość)
mleka które nie mają oleju ARA
lakowit
Capricare
hipp kozie 2
Olej ARA kryje się pod postacią
- Olej z Mortierella alpina
- Kwas arachidonowy
- ARA
olej ara (omega 6) "naśladuje mleko matki "
Hipp i capricare wydały oświadczenie że ich mleka są bezpieczne bo maja innego dostawcę oleju ara. Hipp wydał w oświadczeniu że korzysta z europejskiego dostawcy. Nan, bebiko i bebilon korzystają z chińskiego dostawcy ![]()
Capricare ma ten naturalnych co jest w mleku kozim
mam pytanie czy waszym dzieciom smakuje mleko kozie ??
Czy mogłabyś podlinkować ten post?
Capricare też ma olej ara. Ogólnie fajnie że wydali takie oświadczenie, tak samo jak o Hipp. Gdyvy nie podejrzenie alergii na BMK to podawałabym synkowi capricare, bo bardzo dużo pozytywnych opini o tym mleku słyszałam.
Byłam na dniach otwartych szkoły rodzenia i był przedstawiciel capricare i powiem Ci że to mleko jest nawet smaczne ![]()
Ja tylko tutaj zostawię ten wpis. Bo fajnie i dużo wyjaśnia ja nawet nie miałam pojęcia o co chodzi
https://www.instagram.com/p/DUa3jefDOf6/?igsh=Y3lsNWFteDRkdGVp
@Kasia4166 proszę link powyżej, ale mniej więcej tutaj jest bardziej rozszerzone to co powiedziała @Molly
Moja była od drugiego miesiąca na Capri Care No i wszystko było w porządku a od jakichś dwóch tygodni wodnista kupa więc próbuję przynieść się na inne mleko. Bo dziecko nie ma żadnych oznak żeby ją bolał brzuszek nic w ten deseń ale no coś się dzieje.
Produkty Lovi są swoistym must have w naszym domu. Odkąd nasza córeczka zaczęła używać produktów marki Lovi, nawet nie chce spogladac na inne, doslownie
, smoczków inne niz Lovi nasza córka pozbywała się z prędkością światła
. Obecnie uzywamy praktycznie całej gamy produktow marki Lovi (butelki, smoczki, łyżeczki, itd). Każdy z nich jest super, praktyczny, wykonany z doskonałych materiałów, a do tego mają cudowny design, co w dzisiejszych czasach też jest niebywale ważne. My jako rodzice, a przede wszystkim nasza córeczka, jesteśmy zakochani w produktach marki Lovi
.
Zestawy wyglądają fenomenalnie i zapewne są bardzo praktyczne…tak jak czytam na forum sprawdzają się…nie korzystałam jeszcze ale planuje niedługo zacząć…pozdrawiam
Z tego co przeczytałam to najgorzej jest z mlekami od 0-6 miesięcy bo one muszą mieć ten olej ARA
czyli zagrodzone sa najmłodsze dzieciaczki, które jeszcze nie mają właściwie rozwiniętego układu pokarmowego
@wszyscy
czy wymieniacie też butelki na nowe skoro byly skazone partię?
bakteira jest odpowna na 170°C
A posiadałaś akurat skażona partie?
tak ![]()
Kolory są cudownie , lubimy te zestawy powodzenia dziewczyny
To ja bym nawet nie pomyślała żeby wymienić butelki
może napisz do producenta mleka reklamację żeby zwrócili Ci koszt nowych butelek bo to przecież też trochę kosztuje
może się uda że zwrócą ![]()
Oj szok, dobrze że zauważyłaś to @Sylwiaa o właśnie , ale ciekawe czy chociaż coś odpiszą… a właśnie jak toż tym jest ktoś oddaje kasę jak się to kupi?
ja mam puszki po bebilon pepti syneo 1 jak wyjadą skażone partie to mi się zwróci ![]()
![]()
ale zdrowia dziecka nic nie zwróci…
może lovi redakcja każdemu z nas da butelki (dlatego tak długo nie ma informacji)![]()
Lepiej nie ryzykować i również wymienić , ja bym też pisała do producenta o zwrot kosztów .
Piekny zestaw. Kubek jest świetny do nauki picia. Zestaw prezentuje sie cudnie.