Oo to ciekawe czy jak na płynie napisane jest „perfumy do prania „ czy to faktycznie są takie co nie wpłynął na chłonność.
To ja zawsze dodaje bo ładnie pachną , nie wiedziałam że lepiej nie dodawać . Ale jakoś chyba wolę z płynem do tego lubię wysuszyć w suszarce są takie miękkie i przyjemnie ![]()
@JoannaMP nigdy nie używałam perfum ale słyszałam że dużo osób używa . Też chyba sobie kupię i wypróbuję bo nie dam rady bez płynów , tak już się nauczyłam i musi coś być . To może jak lepiej te perfumy to test trzeba zrobić
Plyn do plukania a perfumy to cos innego , plyn wplywa na wlokna a perfumy nie i np eden z biedronki ma i plyn i perfumy . Male sa chyba perfumy a duze plyny
@Paulinka.4 pewnie , warto spróbować. Ja uzywam eden pomaranczowych z biedronki i naprawde ne uwielbiam , pieknie pachna i dlugo je czuc ![]()
Jesli chodzi o suszarke to ja tez kochaaaam ! Stosunkowo niedawno kupilismy i jestem w szoku jaka jest roznica jak sciaga sie ubrania z linki a jakie wyciaga sie z suszarki
Myślę że zamienię na perfumy do ręczników , zobaczę czy będzie różnica . Ja suszarkę już mam bardzo długo ze względu na suszenie w zimę bo nie miałam gdzie suszyć. Ale w lecie też suszę jak jest taka pogoda jak teraz deszczowa . ![]()
@DDoominika co to octu to ja dodawałam tylko do czarnych ubrań , do utrzymania ciemnego koloru ale to moim zdaniem nie pomogło . Chyba że zależy od jakości ciuchów .
A to nie miałam o tym pojęcia myślałam , że to bardziej chwyt marketingowy. Eden pomarańczowy uwielbiam to mój ulubiony z wszystkich . Ostatnio wyszedł jakiś niebieski chyba to jedynie go nie miałam bo były wykupione .
I też jak byłam w ciąży to kupiliśmy suszarkę i jest to ułatwienie , szczególnie jak się ma bobasa na stanie .
Oo nie wiedzialam o tym plynie do plukania. Tez nie będę juz dodawać.
A uzywalas takich chusteczek do czarnych ubran ? Dorzuca sie je do bebna . U mnie tez fajnie sie sprawdzaja i czarny tak szybko nie blednie . Tu akurat recze glowa , bo cala moja szafa jest czarna i mam to przetestowane
a jak mam sporo ciuchów (takich lubianych ) ktore stracily kolor to kupuje barwnik w rossmanie albo intermarche i "poprawiam " kolor
Do kolorów mam chusteczki do czarnych nie ale dobrze że przypomniałaś że są przecież takie to sobie kupię . teraz mam mało takich czarnych przez to właśnie że były takie brzydkie , ale dobrze wiedzieć że jest coś sprawdzonego . Jak robisz z tym barwnikiem ? ![]()
Ten jest akurat super , bo sie wrzuca otwarta buteleczke do pralki i tyle , wiec bez balaganu i obawy , ze cos sie zafarbuje co nie powinno ![]()
O patrz to ja nawet o takich cudach nie wiedziałam połowę moich leginsów odłożyłam na plewienie w ogrodku😅 a tu moge je jeszcze uratować
Ja to musialam znalesc jakis sposob , bo niektore moje czarne kiecki naprawde uwielbiam a niestety z tą trwaloscia koloru to roznie bywa i mega szkoda by mi ich bylo
Ja dopiero kiedyś na forum właśnie się dowiedziałam że nie powinno do ręczników używać właśnie płynu do płukania. Teraz to za późno bo wszystkie moje ręczniki są w tym prane od jakiegoś czasu ale jak kupię nowe to też będę prała w samym proszku. Proszki też mają zapach więc coś tam czuć na ręcznikach bez płynu do płukania.
Ja używałam chusteczek do białego prania o do kolorowego. A co takie chusteczki do czarnego prania mają robić? Bo generalnie w tych chusteczkach chodzi by się ubrania nie farbowały od siebie. Białe dają lepsze “wybielenie” a cząstkę? Działania jak białe i nasycają czarny kolor?
Ja właśnie w nowym mieszkaniu przestałam dawać
ale też zauważyłam, że dużo zależy od jakości octu, skąd jest etc. Raz miałam taki, że pranie i tak śmierdziało octem, a lałam tyle co zwykle, ale to chyba raz mi się zdarzyło
@Paulinka.4 ja do czarnego też dodaje, ale raz na jakiś czas, nie do każdego
@JoannaMP o dobrze wiedzieć też sobie kupue i wypróbuję. Właśnie ja znałam takie barwniki co trzeba było gotować czy coś
starodawne takie .hehehe .
@DDoominika ja też nie za każdym razem , tak jak sobie przypomnę ![]()
@JoannaMP wyżej wrzucała, że te czarne chusteczki to taki barwnik, który poprawia i odświeża czarny kolor ubrań ![]()
I wystarczy wrzucić taką chusteczkę a zafarbuje na czarno?
Ooooo ciekawe nie słyszałam o czymś takim
Ja kiedyś bałam się użyć tego barwnika , i rozpuściłam go w balijce z wodą i ubrania tam się moczyły , moich rąk nie doczyściłam chyba przez dwa tygodnie
a miałam rękawiczki
ale ogólnie fajnie zafarbowalo
Świetne nagrody
idelne dla mamy karmiącej
zestaw bardzo pomocy ,przemyślany zestaw. ![]()
Jak pisałam wyżej ja używałam białych ale nie zauważyłam żeby jakoś wybielały ubrania albo je jakoś mocno odświeżyły w sensie kolor