Ja te malutkie używam w kuchni jako reczniczek do wycierania dłoni .
To ja w kuchni mam dedykowane do kuchni ręczniczki
Osobiście też nie kupuje tych najmniejszych ręczników bo się nie opłaca , chyba że często są w kompletach więc używam ich w kuchni np. Przy imprezie jak mam dużo naczyń , szkliwa . Zmywarka wtedy nie ogrania wszystkiego
ale tak to mam takie ściereczki ozdobne jakieś do kuchni . Najczęściej używam papieru ręcznikowego bardziej jest praktyczny . Chociaż teraz przy imprezie ściereczki ręczniki to szły , więcej teraz prania. ![]()
![]()
Więc jakiś pożytek z nich jest . W łazience używam tych trochę większych do rąk ![]()
Ja też mam ręczniki do kuchni i wolę je niż zwykłe ścierki .
@Paulinka.4 ręczniki papierowe to u mnie zawsze idą w ilościach hurtowych, a szczególnie jak mój mąż coś robi w kuchni .
Mi te ścierki kojarzą się trochę che źle bo są mało chłonne…. Przynajmniej mało chłonne były właśnie e moim rodzinnym domu. Chodź i tak najbardziej lubię korzystać z papierowych ręczników i potem wywalać
U mnie bez ręcznika do rąk w kuchni to papier by szedl rolkami codziennie ![]()
Oj u mnie to samo… niech tylko mi się coś wyleje albo ma coś posprzątać to pół rolki nie ma
Mi aż serce pęka jak widzę tą ilość hahah
Oj mam tak samo , nie wiem jak można tyle zużywać ![]()
Ja tak samo wolę te ręczniczki bo lepiej mi się nimi przeciera naczynia i lepiej chlonne są
U mnie tak samo , dlatego jak jest jakaś impreza to wolę też miec w zapasie ręczniki , ściereczki bo maskara z papierem ręcznikowy ile tego idzie ale jakoś tak higienicznej jest . Mój też to tyle tego zużywa że szok .![]()
![]()
@Michaska ja mam takie ścierki ozdobne ale właśnie chłonne są i jak trzeba przetrzeć coś są super . Ale nie wszystkie teraz nie dawno nowe kupiłam to już nie jest to samo . Nie pamiętam gdzie tamte kupiłam .
Ostatnio często są promocje na ręczniki w biedronce
my się już zaopatrzyliśmy
Papierowe jakieś takie dla mnie higieniczne bo użyje i wyrzucę ale niestety można powiedzieć że kasa z nimi idzie do kosza. Bo jednak kosztują a są wyrzucane ![]()
Ja mam z home&You i z Rossmanna i są super. Ale ja piorę raz, że często, a dwa właśnie w wysokiej temp. Nie zużywają się jakoś super szybko, ale mimo wszystko po czasie już nie są takie chłonne jak na początku.
No ja też do ręczników nie dodaję płynu do płukania, bo wpływa na chłonność, daje tylko ocet ![]()
No właśnie słyszałam o tym że nie powinno się dodawać płyny do płukania. Jak kupię nowe to nie będę dawać. Teraz już za późno bo dawałam
No wiem , ale ja jakoś nie potrafię bez
Ja też jak piorę ręczniki to nie dodaje żadnych płynów do płukania , mimo że korci żeby ładnie pachniały ale no faktycznie wpływa to na chłonność.
Zgadza sie , jedynie do reczniow nie daje , ale tak teraz pomyslalam co z kulkami zalachowymi takimi np lenora , moze to jakas alternatywa i nie psuloby jakosci recznikow ? ![]()
Szczerze to nie mam pojęcia . Czy to jest kwestia płynu do płukania czy zapachów . Kiedyś usłyszałam żeby nie dawać i nie daje . Ale właśnie perełek też nie dodawałam.
Posilkowalam sie zapytaniem google i pisza , ze perelki tez wplywaja na chlonnosc ale za to perfumy do prania nie ![]()