To chyba też zmienię na tą witaminę i zobaczę czy się coś zmieni
Vogantol to świetny wybór bo to jest lek a nie suplement diety. Być może wygina się bo nie ma jeszcze wykształconego układu trawiennego, być może od mm a być może właśnie od wit d. Pamiętaj że Wit do nie podajemy przed snem tylko bardziej w ciągu dnia. Spróbuj masażu brzuszka i częstego kładzenia na brzuszku
Wczoraj wlansie podałam po południu, a tak to zawsze rano przy porannej pielęgnacji
@Magdalena93 mi skończył 3 tygodnie i po mikro drzemce od 8 do 17 spał mi łącznie 3;40 h ;/ a tak to przez cały dzień powinien być tyle aktywny a nie tylko tyle spać ;/ tak mi go było szkoda , masaż oliwka i termofor mu dopiero pomógł
Polecam zamiast termoforka na szybkim suszenie suszarką i masaż brzuszka, ciepłe powietrze koi i do tego szum działa uspokajająco. U nas to bardzo pomagało
Bardzo fajny zestaw jestem w trakcie kompletowanie właśnie wyprawki dla naszego maluszka i przeglądam różne fora i stronki przeczesuje wszystkie komentarze i chętnie za 4 tygodniu wyprubowała bym tak spory zestaw poczym bardzo hetnie podzielę się z Państwem opinią. Moim celem jest karmienie piersią ale nie wiadomo co będzie po porodzie i jak długo będzie pokarm a więc butelki imitujące pierś mamy są wspaniałym pomysłem.
Ja mam termofor z pestek wiśni
Witam jestem w trakcie kompletowanie właśnie wyprawki dla naszego maluszka i przeglądam różne fora i stronki przeczesuje wszystkie komentarze i chętnie za 4 tygodniu wyprubowała bym tak spory zestaw poczym bardzo hetnie podzielę się z Państwem opinią o tak sporym zestawie. Butelka z imitacją piersi mamy to wspaniały pomysł chociaż zamierzam karmić piersią to nie wiadomo co będzie po porodzie i jak długo będzie pokaz mam nadzieję że bardzo długo więc woreczki do przechowywania mleka są mega pomysłem. 14 lat temu przy mojej pierwszej ciąży nie było takiego wyboru jak w tej chwili przegladajac te wszystkie produkty po tylu latach czuje się jak bym to robiła pierwszy raz i uczę się wszystkiego od nowa. Testowanie takiego zestawu było by dla mnie mega satysfajcią i przyjemnością poznania nowej marki i produktów.
Ja też dokarmiałam raz czy dwa razy na dobę tylko tym mleczkiem w butelce bebilon i też po nim młody lepiej spał ale właśnie miał problemy brzuszkowe jakby wzdęcia czy nie wiem co. I to mu przechodziło po 40 min -1h czy 1,5h ale nosiliśmy o masowaliśmy. Jak po jakimś czasie odstawiłam mm to nie było takich sytuacji
Na termofor trzeba uważać żeby zbyt mocno go nie nagrzeć i nie zrobić krzywdy maluszkowi. Czytałam że pozycja na leniwca lub kangurowanie pomagają w takich przypadkach warto było by spróbować
Dokładnie, masz rację
próbujemy na różne sposoby
Na brzuszek pomagało naszemu synków te. masaż takim termoforem z pestek wiśni ale właśnie trzeba uważać czy dziecko nie ma ubranek zapinanych na zamek czy napy bo one się nagrzewają od tego termoforu i mogą dziecko poparzyć
Z termoforem to ja kiedyś piersi poparzyłam jak miałam zatkane kanaliki do kładłam a co dopiero taki maluszek. Zawsze też termofor kładłam na pieluszkę i zawsze to dodatkowa ochrona.
Jutro mu go nie podam
stresuje się dzisiejszą nocą trzymajcie za mnie kciuki ![]()
Trzymam ![]()
![]()
![]()
U nas też suszarka była lepsza niż termofor i przy mega problemach z brzuszkiem to było ukojenie. A przed ciążą smiałam się z ludzi co dziekcu suszarkę właczają ![]()
Hmm to skomplikowane
niby jeszcze 2 tygodnie, ale dzisiaj bylam na ktg i usg i Synek juz duzy jest i nie wiadomo czy nie bedzie trzeba wcześniej indukować.
@Magdalena93 haha w ciagu dnia to norma ![]()
@Po.prostu.mama masz moze do polecenia jakis termofor z pestek wisni, ale bez dodatku lawendy? Jestem wrazliwa na zapachy i bardzo mnie drazni lawenda w ciazy
Mi szwagierka polecała suszrake do usypiania, sprobowalam 2 razy w kryzysowych nockach ale po 2 minutach juz ja mialam dosc tego dźwięku a dziecko nic się nie uspokoilo😅
Oooo kochana to ty już masz naprawdę blisko do porodu. Ciekawe kiedy zechce się synkowi wyjść ![]()
@Magdalena93 u mnie też szwagierka używała suszarki albo stawiała wózek koło pralki jak prała bo też lubił te dźwięki
moja siostra z kolei szumisie używała ale mój nic z tych rzeczy się nie lubial i go to nie usypiało ![]()
@Karolinnna i jak tam noc minęła ?
U nas to samo. Raz ze szum a dwa ciepłe powietrze. I szybciej rozluźnia niż termofor
Przespaliśmy ładnej noc !
tak się jej bałam, w nocy pojadł trochę z piersi i zasnął
nad ranem i teraz i śpi
musiał spać przy mnie bo w dostawce od razu się wybudzał