Dołącz do programu testowego #teamLOVI! (lipiec 2026)

taak, zanim zasnę to znowu muszę iść do łazienki :face_with_peeking_eye:
a Maluszek od kilku dobrych tygodni uciska główką na pęcherz, co też pomaga w tych nocnych wycieczkach po mieszkaniu :smiley:

Już wiem co było przyczyną tej ciężkiej nocy :face_with_peeking_eye: ból brzuszka prawdopodobnie po Wit d :smiling_face_with_tear:

1 polubienie

A podajesz na noc wit D ?

Ja się na koniec zastanawiałam czy warto kłaść się do łóżka :see_no_evil: a na kiedy masz termin ?

Rano zawsze , w wczoraj podałam po południu bo byliśmy u teściów :smiling_face_with_tear:
Dziś się prężył , widać było że boli brzuszek a z niczym innym nie mogę tego powiązać jak tylko z wit d :confused: jutro dam mu już inną i zobaczymy

A jaką witaminę podajesz ?

Ta co była w niebieskim pudełku :confused: teraz mąż mi kupi vigantol

I myślisz że to po witaminie ? Bo moja się też pręży

Nic innego mi nie przychodzi do głowy ;( jak chce zrobić kupe to musi być przy piersi i wtedy się tak strasznie wygina . Kuzynka mówiła kiedyś że też jej mała miała bóle brzuszka po tej wit i ona tego z tym nie powiązała i dawała biogaje,
A ty jaką podajesz ?

Może być , że od niej.
Vigantol jest lekiem, przebadany. Bardzo dobry wybór.
Też go miałam.

Nie koniecznie od witaminy d. Dokarmiasz go mm?
Pamiętaj że taki maluszek jeszcze nie ma w pełni rozwiniętego układu pokarmowego i może mieć kolki nawet po twoim mleku

Wczoraj mu daliśmy bo ja już nie miałam co dać a on głodny :face_with_peeking_eye:
Zobaczymy czy zmiana Wit d pomoże :sob:

A to nie ma po mleku? Bo ja młodego też dokarmiałam w pierwszym miesiącu też właśnie miał takie kolki właśnie po mm. Jak przestałam dokrarmiac po miesiącu to się skończyło

1 polubienie

Myślisz że nawet po takim jednorazowym też może to być ?

Oo po mleczku też moze być , no widzisz. A jakie dałaś mleczko ? Tak to cały czas swoim mleczkiem karmiłaś?

Must have dla mamy karmiacej <3

Cały czas lecimy na piersi , wczoraj wieczorem już była taka desperacja że głodny i dałam mu to, i tym dokarmiałam w szpitalu

I Dziś tez mu dałam :frowning: a tak to może parę dni temu dostał buteleczkę

Najbardziej prawdopodobne , że po tym mleku .co dałaś . Nawet jak tylko raz to też tak może być .

1 polubienie

Ja podaje tą , w szpitalu mi ją zalecili .
Ja karmie tylko z cycka i też się wygina .

1 polubienie

@Karolinnna ja tez cieszylam się z 2 miesiecy bo mała spala prawie caly czas z malymi przerwami, nawet dobrze nie zobaczylam w pierwszym miesiacu jaki ma kolor oczu bo tak rzadko otwierała, widzialam tylko ciemny :sweat_smile: u nas skoki rozwojowe to problem z usypianiem przed 3-4 dni więc nie tak źle, chociaz mialam załamkę jak 2h usypoania nic nie dawaly. A witamine D mam vigantol i nigdy nie bylo problemów z brzuszkiem

@Sylwia96 ja na szczęście przysypiałam cale noce ale w ciągu dni maszerowalam na siku 100 razy dziennie :rofl:

1 polubienie