Ja terwz przy karmieniu biorę mama dha premium
Polecam mama dha plus :) polecam i nigdy żadnych niedoborów :)
Najczęściej spotykany to chyba niedobór żelaza;)
Witaminy witaminami ale jednak ważna jest jeszcze dieta ;)
Ja w pierwszej ciąży miałam dodatkowo żelazo w drugiej miałam inne proszki ale żelazo było w normie ale mam wrażenie że dieta też taka bardziej zdrowa ;) w sumie ciągle jakieś kasze i warzywa bo to najbardziej mi smakowało;) chociaż w domu już mieli takiego jadła dosyć;)
Aniss oj tak dieta to podstawa, w ciązy najczęściej są niedobory żelaza bo organizm prauje za dwoje i musi wytworzyć podwójny krwioobieg , więc krwi trzeba więcej i dlatego te niedobory
Ja brałam witaminy przez cały okres karmienia. Polecam prenasol dha, ale mimo brania suplementów ważna jest również dieta, zwracałam uwagę na to co jem.
Zgadzam się :) Również ważna jest zdrowa i zbilansowana dieta :) Zdrowo się odżywiać i zwracać uwagę np. by nie pić herbaty po spożyciu żelaza :) Bo utrudnia wchłanianie :)
najgorzej z tą dietą i tak w pierwszym trymestrze jest bo jak kobieta ma ciągle mdłości i wymiotuje to je to co może ,a jak nawet sie stara zdrowo jeść to jeszcze to zwraca. Ja miałam wrażenie, że jem monotonnie bo mało co nie powodowało u mnie mdłości, a do tego jeszcze wymiotowałam
Mazia1 masz rację problem z dietą przy wymiotach ale w 3 trymestrze też nie jest łatwo bo znowu zgaga i niewiadomo co zjeść żeby nie piekło
Ja przez kp dalej biorę pregne plus pregna DHA. Mazia j to samo wydawało mi się że jem w kółko to samo aż zaczęłam sobie zapisywać i okazało się że nie jest tak źle:D
No apetyt i samopoczucie swoją drogą. Niektóre kobiety niestety muszą się męczyć z wymiotami. Od wielu produktów odrzuca. Ja zawsze analizowałam co w danym dniu jadłam :D
Ja w pierwszym trymestrze nie mogłam jeść mięsa i sam zapach mnie odrzucał..
Ja w pierwszej ciąży miałam mdłości;( rany moje wspomnienia to ciągle wizyty przy sedesie;( rano wieczór południe;) pamiętam jak mąż wychodził do pracy i wracał to ciągle byłam w tym samym miejscu;) heh... Zapach kawy to też maraton aby dobiec do WC;) a w drugiej ciąży zero wymiotów ;)
Tak te same witaminy co w ciąży
Ostatnio czytałam moje rozmowy z mężem na początku ciąży to prawie zawsze narzekałam na źle samopoczucie i mdłości;) miło było powspominać mimo, że tamten czas nie należał do najlepszych jeżeli chodzi o samopoczucie ;)
ja w pierwszej ciąży czułam się bardzo dobrze, a w drugiej katastrofa
Ja tak samo jak w ciąży i teraz przy kp przyjmuje MamaDHA premium+. Cała ciążę miałam dobre wyniki i ogólne samopoczucie w ciąży jak i teraz mam dobre, żadnych dolegliwości.
Ja przeszłam z pregny na prenasal. Po pregnie zle się czułam jakoś. Ten smak mi nie odpowiadał
Ja też polecam mama dha premium+. Są w przystępnej cenie i łatwo dostępne. A do tego herbatka z pokrzywy 😊
Muszę poszukać tej mamy dha bo kończy mi się mój prenasal. A chyba pan tabletka też dal jem dobre opinie