Dodatkowe witaminy w trakcie karmienia piersią

Osobiście też łykałam OmegaMed jak karmiłam piersią,przez cały okres…bardzo chcialam żeby synek miał wszystko co najlepsze w moim mleczku :slight_smile: Te tabletki nie są tanie ale moim zdaniem warto.Innych nie próbowałam więc nie mam porównania.Myślę że jeszcze kiedyś jak się uda znowu zostać mamą z pewnością podczas karmienia piersią będę je jeść.

OmegaMed mają jeszcze tą przewagę, że DHA w nich uzyskiwany jest z alg, więc często dla osób którym nie służy tradycyjny z ryb (jak np było u mnie) ten jest dobrze tolerowany :slight_smile:

Ja biorę FALVIT MAMA w ciąży, zalecay jest również w czasie karmienia piersią.

Dziewczyny, odświeżę trochę temat :slight_smile:

Jakie witaminy bierzecie w trakcie karmienia piersią? Jaka marka/nazwa?

Ja w czacie ciąży brałam Falvit mama, a teraz nie wiem co kupić. Położna środowiskowa mówiła, że powinnam brać jakieś witaminy z DHA. Możecie polecić coś konkretnego? Co prawda wysłałam już męża do apteki, ale nie pomyślałam, aby mu podać jakąkolwiek nazwę witamin, więc pewnie farmaceuta da mu coś “swojego”, a ja za chwilę będę kupować kolejne opakowanie :smiley:

ja brałam vitaminer prenatal jednak powiem Ci ze mi położna jak i ginekolog mówił by brać to co w ciąży w sensie te witaminy a falvit też chyba jest jakiś z dha a nawet jeśli nie to można dha osobno brać i witaminy też :slight_smile:

Pcheła bierz te same witaminy jakie brałaś w ciąży. :slight_smile:
Osobiście brałam i biorę Vita miner z DHA. To są dwie tabletki jedna to kompleks witamin a druga to sam DHA. Ale zawsze możesz kupić w aptece same DHA i brać te same co w ciąży.

Brałam te co w ciąży, obecnie vitaminer i będę kontynuować z dha podczas karmienia piersią :slight_smile:

ja cały czas brałam mama dha premium i po porodzie też kontynuuję, dzieciątko dalej potrzeuje tych wszystich witamin, nie jem na tyle rożnorodnie żeby to wsytko co trzeba brac, tym bardziej że po wielu skłdnikach niestety kolki :confused: ale rosni ejak na drożdżach

Koniecznie trzeba coś brać w trakcie karmienia piersią, bo wtedy organizm kobiety też potrzebuje wsparcia i to może nawet bardziej niż w czasie ciąży, a na pewno równie mocno. Ja w ciązy brałam bardzo dobre, bo kompleksowe witaminy mama dha premium i nie przestawałam ich łykać karmiąc piersią.

Od kilku miesiecy kupiłam jem vitaminum... strasznie wypadają mi włosy ale to z 400 dziennie... ale to mi nic nie pomaga...

KontrolaJakosci89 a próbowałaś witamin takich typowo na włosy ze skrzypem polnym? Ponoć dużo daje na włosy. A jeśli z naturalnych metod, to bardzo polecam maskę jajeczną, która poleciła mi zaufana fryzjerka. Trzeba rozbić jajko i ubić pianę z białek na sztywno, później dodać żółtko i nanieść na wilgotne włosy gdzieś na pół godziny. Po tym normalnie umyć włosy, stosowałam i polecam. Nie wiem, czy na wypadanie włosów pomoże, bo ja stosowałam na rozdwajanie włosów, ale może warto spróbować.

Tak ja też łykam, choć teraz bardzo nieregularnie, ale na początkach karmienia, kiedy mała była wyłącznie na piersi to brałam dha i wit 2 razy dziennie. U mnie sprawdził się suplement omegamed i prenatal 

Ja brałam witaminy w pierwszej ciąży regularnie, w trakcie karmienia już mniej regularnie a teraz gdy jestem w drugiej ciazy i nadal karmię to znów staram się brać regularnie bo to jednak bardzo wyczerpujące dla organizmu

Agnieszka -1989 a jakie bierzesz witaminy? Bo ja na początku brałam Vitaminer Prenatal, teraz biorę Falvit Mama i mam wrażenie, że to mało daje, szczególnie, że wyniki z morfologii mam coraz słabsze.

Kontrola jakości jeśli nie jesteś w ciąży A tylko karmisz to możesz spróbować olejku z wiesiolka też dobrze działa właśnie na włosy i paznokcie może to pomoże tylko pamiętaj że jeśli starajcie się O dziecko to tylko do polowy cyklu przyjmować przerwa i znów:) 

Nie vitaminum tylko vitapil mama:-) (ten słownik)

Muszę spróbować tego olejku z wiesiołka , jeśli chodzi o białko to niestety nie pomaga tylko bardziej mi lśnią włosy, ale dzięki za rady:-) Zauważyłam że te witaminy ogólnie poprawiły stan paznokci ale włosy nadal wypadają... TSH mam słabe to też może wpływać na to że tak wypadają:-( 

magicznypazur takie jakie akurat mam, w tej chwili symvital. Na początku 1 ciąży omegamed dha czy jakoś tak bo lekarka powiedziała, że tylko te i żadne inne, ale opakowanie na miesiąc 100 zł to przesada (w Rossmannie są podobne, ale to nie te) później brałam vitaminer właśnie bo cenowo wychodziły w miarę tanio, ale poczytałam o nich i już więcej ich nie kupiłam, za mało skoncentrowane i na jedno wychodziło, jakbym nie brała wcale witamin bo co z tego, że tańsze jak nie dostarczały tego, co trzeba w odpowiedniej ilości, przez chwilę też brałam falvit, ale też mnie nie przekonał. Najbardziej byłam zadowolona z Aktiv Mama  DoppelHerz. Symvital biorę dlatego bo dostałam opakowanie na warsztatach więc 1 miesiąc oszczędności dla mnie :)

Agnieszka -1989 a te Aktiv Mamma, to kapsułki są, czy twarde tabletki? Bo jak są lepsze, to chętnie zmienię, jak skończę opakowanie swoich :)

Magicznypazur spotkałam się tylko z wersją w kapsułkach ☺ sama ocenisz czy po wyprobowaniu widzisz różnicę bo wiadomo różne organizmy mogą różnie reagować.

ostatnio miałam robione badania lekarskie i okazało się, że muszę brać witaminy, a najlepiej dla karmiących mam. Myślicie, że jest coś takiego w aptekach, czy tylko typowe witaminy dla kobiet???