Dobór stanika

ja zamierzamy tym razem kupic w Hm, tylko ze ja z tych malych jestem w kwestii biustu :stuck_out_tongue:

Magnez, to tak jak ja. Przed ciążą baaaardzo polubiłam staniki z HM.

Ja proponuję rozejrzeć się w takich sklepach z artykułami dla dzieci i noworodków. Zazwyczaj jest tam stoisko z biustonoszami do karmienia i są one fajnie wykonane, delikatnie usztywniane biust naprawde fajnie w nim wygląda i oczywiście są wygodne :slight_smile: Ja kupiłam taki biustonosz w Krakowie sklep Entliczek i cena 70zł.

No właśnie to jest najgorsze, że żeby sobie nie zniszczyć biustu byle jakim stanikiem trzeba za to słono zapłacić, posiadaczki dużych gabarytów coś o tym wiedzą :slight_smile:
Jak ja zazdroszczę wam kobietki, które idą do H&M i kupują sobie stanik, jeszcze można upolować jakąś promocję…
Ja za stanik muszę zapłacić ok 150-180 zł chyba, że trafię na jakąś promocję to 120 zł się ostatnio udało :slight_smile:
Ale pamiętajcie, że nawet mały biust może się zniekształcić i stracić na jędrności przy źle dobranym biustonoszu, ostatnio czytałam, że 80% kobiet nosi źle dobrany stanik :open_mouth: mnie takie dane przerażają, ale to widać na ulicach, prawie każda babka ma za duży obwód i podnosi jej się na plecach stanik…

Źle dobrany biustonosz może mieć negatywny wpływ nie tylko na biust, ale nawet na kręgosłup, dodatkowo ucisk na przeponie i płucach, powoduje szybsze męczenie się i problemy żołądkowe. Także warto jednak wszystko dobrze wymierzyć i dopasować.

Ja uważam, że każda z kobiet powinna mieć dobrze dobrany stanik. Powinno się iść do kogoś kto się na tym zna. Tak by dobrze dobrać stanik. Nie tylko ze względu na zniekształcone piersi ale i z racji jeżeli chodzi o kręgosłup.

Lepiej dopłacić i kupić coś porządnego. Kiedyś patrzyłam głównie na cenę, teraz bardziej na jakość i komfort noszenia

Nie polecam na pewno sklepów sieciówkowych. Może i da się czasami trafić na fajny stanik ale w głównej mierze są to staniki z kiepskiej jakości ramiączkami oraz źle wyprofilowanymi miseczkami. Tak wiec nie będzie Wam wygodnie. Co liczy sie szczególnie w sytuacji kiedy macie duży biust.

Bardzo duży wybór biustonoszy ( również na te większe rozmiary) ma Gorteks. Są to już bardzo porządne produkty . Nie są może tanie, ale jakość jest fajna. No i podobają mi się z samego wyglądu.

Emilio proponuję Ci sklep z bielizną w Twoim mieście z poradą brafitterki. Taki biustonosz będzie kosztował pewnie do 200 zł (kwota zależy od miasta, sklepu), ale nie polecam Ci w znanych sklepach w marketach. Nie wiem jakie biustonosze lubisz, ale ja Ci polecam miękki biustonosz z fiszbiną z delikatnej koronki z małym zapasem, który z czasem się wypełni.

Ja zawsze miałam problem z kupieniem biustonosza ponieważ jestem szczupła a biust mam troszkę większy niż powinnam przy mojej posturze;-) przed ciąża miałam 65 E a teraz jak byłam kupić nowy ponieważ biust mi się wylewa:-) to okazało się że mam 70 G…masakra. Najgorzej jest to że na taki rozmiar jest już dużo mniejszy wybór. I choć nigdy nie lubiłam nieusztywnianych biustonoszy to zmierzyłam taki ( oczywiście koronkowy z fiszbinami i go uwielbiam. Kupiłam go na wyprzedaży za 70 zł (ze 150 zl) przetestowałam i poszłam zakupu jeszcze jeden póki promocja i kupiłam podobny koniecznie z koronki i już z opcją do karmienia :slight_smile: ponieważ nie wyobrażam sobie ubrać zwykłego bawelnianego biustonosza a myslalam ze do karmienia to tylko takie są. Kupuje w sklepie ESOTIQ wiem że jest drogo ale zawsze staram się kupować jak są promocje mimo że też wtedy nie jest najtaniej ale wiem że biustonosz jest dobrze dobrany ponieważ zawsze ktoś mi tam pomaga ( a przy takim rozmiarze naprawdę jest ważne by był dobrze dobrany, dobrze trzymał był wygodny i się podobał:-)

Ja bardzo lubię staniki z esotiq

Co prawda z editiq nie mam, ale sprawdzę ofertę. Interesuje mnie ładny do karmienia z fiszbinami. Oni mają sklepy stacjonarne?

Maja dużo staników z push upem. A u mnie takie staniki odpadają. Nienawidzę takich staników nosić.

My ślę, że pomoc brafitterki jest bardzo pomocna , ale też sama musisz się określić czy wolisz z fiszbinami, czy bez. Na jedną, dwie czy trzy chaftki. Takie szczegóły są bardzo ważne.

Ilość haftek i grubość ramiączek zależy od rozmiaru biustonosza.

Mama_Gratki właśnie chyba niekoniecznie, ja dopiero zakupiłam stanik do karmienia a już myślałam, że nie uda mi się znaleźć w moim rozmiarze w miarę rozsądnej cenie i stacjonarnie niedaleko mnie. Przymierzałam dwa ten sam rozmiar, ta sama firma tylko inny kolor i jeden był na 3 zapięcia i ten był ok, drugi był na dwa zapięcia i był za luźny i fakt, że pomoc brafitterki jeśli nie wiesz jaki masz dokładnie rozmiar jest nieoceniona

Ooo, zwykle większe rozmiary mają większą ilość haftek. Tak, brafotterka to skarb :slight_smile:

Może to też zależy od danego producenta czego po ile :wink:

mama gratki mam biustonosze co są na 2 a mam duży rozmiar wiec nie zawsze zależy od rozmiaru :smiling_face:
choć nie powiem na 3 wg mnie lepiej trzymają.

Ja nie mam dużego biustu. Ale wole na trzy. Lepiej trzyma. I tylko takie wybieram. Jeszcze jest dla mnie ważny rozstaw miseczki tak by dobrze zbierał biust.