Mam straszny problem żeby dobrać sobie stanik. Piersi zrobiły mi się ogromne rozmiar 80G a jeszcze pewnie urosną. Do tej pory najlepszy znalazłam w h&m ale kosztował też niemało. Gdzie kupujecie staniki? Może polecicie jakieś sklepy?
Niestety znam ból. Po porodzie moje piersi z 75D (przed ciążą) urosły do 90G…
Niestety jeśli chodzi o sklepy z tanimi biustonoszami to takich nie znalazłam…
Stacjonarnie trafiłam na dwa małe sklepiki z niemarkową bielizną, takie bazarki w pomieszczeniu. Ale tylko 3 czy 4 staniki było w moim rozmiarze (wtedy jeszczw 90E bo byłam w ciąży), z czego jeden okazał się wygodny.
Możesa ewentualnie poszukać biustonoszy sportowych zapinanych na zamek w większych rozmiarach. Ja takie znalazłam w sklepie plus size gdzie były rozmiary od XL do 5XL.
Znam ten ból również z piersi 85DD urosły mi też do 90H ja kupuje przez neta staniki bo tak taniej stacjonarnie ciężko znaleźć.
Do sportowych jakos nie jestem przekonana bo mam wrażenie że spłaszczają biust.
Warto sprawdzić stacjonarnie w sklepie tylko z bielizną o ile masz w swoim mieście taki sklep u mnie w takim sklepie można dostać stanik szału z ceną nie ma w sensie ze nie jest jakoś tanio ale też nie jest tak drogo jak w triumfie czy innych takich markowych sklepach z bielizną.
Faktycznie sportowe nie trzymają piersi tak, jak porządny stelaż. Nie lubię staników sportowych, chociaż skusiłam się na taki do karmienia (na noc, bez żadnych zapięć - jako forma trzymadła do wkładek).
Co do staników na wyjście z domu, to jakiś czas temu postanowiłam zainwestować w “drogi stanik” - wydać te 150-250 zł i kupić dobrze dobrany. Z pomocą brafitterki.
Jestem zadowolona. Wróciłam po kolejne. Teraz mam 4 takie staniki i mam je już kilka lat (5? 6?). Nie są zniszczone. Są wygodne.
Kiedyś miałam kilka par staników na raz i musiałam je naprawdę często wymieniać na nowe. A to drut wylazł, a to koronka się zepsuła. Teraz mam bardziej uniwersalne modele/kolory, ale wydatek naprawdę mi się zwrócił. Polecam poszukać sklepów wyłącznie z bielizną (specjalizacja zwykle nieco podnosi jakość), które w Twojej okolicy oferują usługę brafiterską.
Jak już znajdziesz takie miejsca w okolicy, poczytaj opinie i wybierz się tam. Często konsultacja nie jest związana z opłatą - sprawdź. Może uznasz, że warto.
Oj chcialabym.miec taki problem;-) ja taki mam ale w odwrotna stronę , przed ciaza mialam miseczkę A a teraz to chyba mam mniejsza;-( prawie nic a rozniar biustonosza to dop mam.problem tez ciezko znalesc…bo jak sa to w misie haha to dopiero problem…ale moja siostra ma duze i tez kupuje w siecowkach jak H.M , Cubus, New yorker…
To warto się wybrać do sklepu z bielizną tylko tam mają wszystkie rozmiary przeważnie.
Z tymi sklepami z bielizna to tez nie zawsze sie sprawdza, bylam w kilku i nic nie wybrałam bo zle leżały i piersi " wypływały" z boku. Patrzyłam w triumfie ale trochę ceny mnie odstraszają. Aisa a podałabyś link do jakiejś sprawdzonej strony ?
Niektóre kobiety naprawdę maja problem z kupnem biustonosza jak mam znajoma co tez ma bardzo duże piersi i ciężko jej kupić biustonosz dlatego zamawia przez internet albo uda sie jej ze kupic w sklepie ale to jest rzadkość musi miec szczescie.Ja na szczescie nie mam tego problemy bo rozmiar mojego biustonoszu kupię prawie wszędzie .Przed ciąża mialam miseczkę B a teraz ma C.
Na allegro była kiedyś aukcja już jej nie ma niestety.
Ale stacjonarnie we wrocławiu kupuje w sklepie perfekcyjne-dopasowanie. Z tego co pamiętam mieli też sklep internetowy ale głowy nie dam czy dalej istnieje. Są staniki w różnych cenach może nie najtańsze ale też nie tak drogie jak w triumfie. I powiem tak jak kiedyś kupowałam takie tanie gdzieś w sieciowce to zaraz gdzieś mi fiszbina wyskoczyła czy coś się porwalo a jak zaczęłam kupować droższe trochę ale ze sklepu z bielizną to bardziej trwałe są te staniki fiszbiny nie wychodzą itd więc warto bo to jednak wydatek ale i oszczędność bo ja np kupowałam kilka na miesiąc kiedy tu kupię z klika ale starczaja na długo.
Ja nieszczęśliwa posiadaczka 75J mogę wam z całego serca polecić sklep Dalia.pl , jest sieć sklepów stacjonarnych i można też kupować przed internet Co do rozmiarów, gdy się dobrze wymierzyłam, zawsze patrzyłam na tabelę dostępną na stronie, zawsze biustonosz mi idealnie pasował
Niestety te rozmiary mi teraz się zmieniają ciągle, ciąża, po ciąży, teraz leci mi waga w dół, już nie nadążam
A w Dalii jest teraz super wyprzedaż kolekcji 2017, -30% i -50% więc można w fajnej cenie dorwać stanik, który będzie idealnie trzymał duży biust
Stanik sportowy jest do ćwiczeń, godzinka i ściągamy, nie można w takim chodzić na co dzień. Jeśli komuś zależy na swobodzie to polecam staniki bez fiszbiny, też mogą super trzymać piersi jak się dobrze dobierze
Najliepiej wybrać się do sklepu, w którym możesz liczyć na ptofesjonalną pomoc brafitterki. Na pewno takie są w Esotiq, bo ja sama miałam taki problem i korzystałam wiele razy. Co prawda koszt takiego stanika to ok 100 zł minimum, ale warto zainwestować w dobry stanik, bo te byle jakie niszczą biust, a ponad to taki stank służy bardzo długo. Też w razie czego akurat w Esotiq można porozmawiać, bo te staniki można przerobić w każdej chwili, nie wiem, czy sklep ma tą usługę w cenie, ale też jest to jakaś fajna opcja. Ewcia, oj nie ma czego żałować. ja w ciąży miałam 95h, teraz rozmiar zmalał do 70f, stało się tak po ok 4 miesiącach od porodu. Mało tego. Skóra się rozciągnęła tak bardzo, że chyba zacznę zbierać na operację plastyczną, bo zamiast biustu mam dwie wiszące ściery ;(
Znam problem poszukiwania wygodnego i dopasowanego stanika. Niestety do tego typu zakupu na allegro nie jestem przekonana, akurat stanik przed zakupem muszę dotknąć i przymierzyć. W takiej sytuacji polecam wytrwałe poszukiwania, tak żebyś była zadowolona z zakupu i myślę, że w tej kwestii nie ma co aż tak bardzo oszczędzać, tylko kupić coś droższego, ale porządnego, dopasowane co posłuży przez dłuższy czas.
Ja ostatnio super stanik kupiłam w Triumphie. Kosztował co prawda 199 złotych, ale nosi się naprawdę super. Pani braffiterka pomogła mi dobrać odpowiedni rozmiar. Choć przyznam, że moje piersi nadal się powiększają i obawiam się, że już za niedługo i tak będę musiała poszukać większego rozmiaru. Na czas ciaży staram się nie przepłacać za staniki, bo wiadomo, że w ciąży i po ciąży piersi się zmieniają więc moim zdaniem niewarto wydawać kroci na staniki, których potem możemy już nie założyc, bo okażą się za małe. Poszukaj odpowiedniego stanika w jakichś bieliźniarskich sklepach, butikach., wiesz takich zwykłych osiedlowych gdzie znajdzie się staniki o wszystkich rozmiarach.
Ja staniki kupuje w h&m. Ale po porodzie najlepiej kupić stanik bez fiszbin. Najlepiej by był dobrze dobrany i łatwy w obsłudze do karmienia. Ja wole kupić stanik droższy i wiem, że mi posłuży niż kupić w u siebie w sklepie za 15 złoty i co chwile trzeba kupować nowy bo te tanie to się szybko rozciągają. Kilka razy się założy i do kosza. Więc droższy kupuję i służy długo. Nic się z nim nie dzieję.
Widzę, że h&m dominuje sama nigdy nie kupowałam tam bielizny, ale chyba muszę zobaczyc.
Aneta tak też uważam, że fiszbiny już przeszkadzają na etapie ciąży i warto kupić kilka sztuk bez nich, miękkich.
Ja nie kupuje super drogiej bielizny, a przyznam, że w miarę długo mam niektóre biustonosze i nic złego się z nimi nie dzieje. Piorę je zawsze w 30 stopniach na niskich obrotach i w tej specjalnej siateczce. To też dużo daje, zachowują swoją formę.
Do brafitterki zawsze warto iść, aby pomogła w pomiarach i gdy już wszystko jasne, to można zamawiać przez internet. Ja się jeszcze nie zawiodłam. Może i mój biust nie jest jakiś gigantyczny, ale też nie jest mały.
Właśnie przyszedl mi stanik skusiłam sie na allegro marki Queentex . I powiem że super leży, szerokie ramiączka. Fajny, tylko pewnie niedługo będzie za mały ale nie był drogi .
Moje koleżanki biuściaste kupują staniki do karmienia z Alles.
Ja co prawda nie mam dużego biustu, ale także byłam zadowolona
Jeśli chodzi o duży biust to polecam wybrać się do braffiterki . Zwykły stanik z bazarku może i będzie tani ale nie będzie dobry.
A źle dobrany stanik odbije się na waszym zdrowiu i wyglądzie biustu.
Pozdrawiam