Dlugie drzemki

Moja corcia spi bardzo dlugo i nie wiem czy powinno Mnie to cieszyc czy raczej martwic. Nocki przesypia cale od 20 do 7 rano, czasem rano po mleku spi jeszcze godzine lub dwie, pozniej okolo 11 dwie lub prawie trzy godziny i pozniej po 16 tak samo. Gdzies wyczytalam ze moze to byc objaw choroby i troche sie wystraszylam. Chcialam zapytac ile w ciagu dnia spia wasze 6 miesieczne maluchy?

hm rzeczywiście bardzo długo ale nie musi to oznaczać żadnej choroby . do mojej nue ma co porównywać bo ona z kolei śpi bardzo mało i tak było od zawsze.  Syn misl dłuższe drzemki w wieku 6 miesięcy chyba 3 jeszxze ale on z kolei często budził się w nocy i zaczynał dzień między 5 a 6

A pytałaś pediatry ?

No u pediatry z tym nie bylam i nie wiem czy mam jechac

A nie zawsze tak spala? W sensie zmieniło się to jakoś znacznie? 

Szczerze- zazdroszczę tych nocek.. 

Nie każde dziecko jest takie same , mój to nie dawno zaczął przesypiać nocki a bedzie miał dwa latka . Pamiętam nasze pierwsze wakacje miał wtedy 8 mięsiecy to on wiecznie spał nam nad morzem wstawał trochę się pobawił i spał ale to może klimat ogólnie to też sporo spał miał kilka drzemek w tym czasie . Dopiero po roku czasami się zdarzyło że mial jedna drzemkę. A jak śpi całe noce to tylko się cieszyć . Koleżanki córka ma 3 miesiące i zasypia o 20 budzi się o 4-5 na mleko więc też dużo jak na takiego małego bobasa. 

Jeżeli masz wątpliwości to lepiej podpytać pediatry . A być moze taki jej urok :) 

A wczesniej też była taka senna? Ja też się martwilam bo moja mała ma już 6 tygodni a nadal strasznie duzo spi.. Lekarz mowil ze niektore dzieci są takie spokoje ze nie ma sie czym martwoc poki co 

Zaczela tak spac jak skonczyla 3miesiace, wczesniej nie spala wogole, miala straszne kolki..

Szczerze to zazdroszczę bo moja strzela tylko 5minutówki przy cycku, jeśli się bardzo martwisz poproś pediatra o tele poradę i powiedz o swoich odczuciach. Nie martw się na zapas, na pewno wszystko jest dobrze odsypia te wszystkie dni kolkowe 

Śpi dosyć sporo, ale może po prostu takie dziecko.Dla pewności porozmawiaj z lekarzem o tym. Może warto zrobić jakieś podstawowe badania chociaż z krwi. Moja córka mniej więcej śpi od19/20 do7/8 rano(budzi się w nocy na jedzenie. W dzień około 11 godz śpi 0,5/1 później po obiedzie 1/2. A są dni że prześpi w dzień 1,5h i tyle i jeszcze późno pójdzie spać

W sumie dwie drzemki długie ok 3 godzin miała i moja malutka w tym wieku.rano wstawało o 5-6 i jeszcze dosypiala ok 8 z godzinkę.z tym że w nocy się budziła czasami nawet 4 razy.Byc może ona potrzebuje tylu snu.a z drugiej strony jak się martwisz to skonsultuj to.

Ale zazdroszczę.. Mój Staś ma rok i rzadko się zdarza żeby przespał mi noc. Ogólnie to nie jest jakimś wielkim śpiochem. 

Ale dla własnego spokoju zapytaj pediatry czy to normalne. Bo jednak pół roczne dziecko już powinno mieć więcej aktywności w ciągu dnia. Ale pamiętaj że dzieci są różne 

Koleżance córka tak spała od urodzenia od 18 do 6-7 rano. Teraz ma 3 latka i duża mądra i zdrowa dziewczynka. 

Julka a karmisz piersia czy mm? Znam taki przypadek gdzie dziecko było karmione mm ze względu na skaze białkową i od ukończenia miesiąca przesypialo cale noce. Ale w dzień prawie wogole nie spało.

Moj synek ma 5 miesięcy i przesypia noc z kilkoma pobudkami na karmienie. Czasami wstaję raz a czasami 4. Różnie bywa. W dzień wydaje mi się ze mało spi bo jedna dluzsza drzemka tylko. Chyba wysypia się przy piersi. A potem się budzi. 

To co piszesz jest dla mnie książkowym przykładem ile powinny spac niemowlaki. Dla mnie to było zawsze złudzenie bo pierwszy syn tez mało spal. Czytalam ze niemowlak powinien przesypiać 15 godzin dziennie a moj ledwo 10. Wiec zazdroszczę Ci i ciesz się ze mała lubi spać  :)

Karmie mm, niestety nie moglam karmic piersia:(  Ja zawsze lubilam duzo spac, maz tez wiec moze ma to po nas😜 

Nasz syn do trzeciego miesiąca bardzo mało spał. w dzień prawie w ogóle przez kolki. Martwiliśmy się tym, lekarz nam powiedział ze widocznie więcej nie potrzebuje. Od trzeciego miesiąca w ciągu dnia ma dwie drzemki około 2-3h, a w nocy potrafi spać od 22 do 8/9 z przerwami na jedziecie.  Wszystko mu się zmieniło jest spokojniejszy i lekarz mówi ze jest ok

Moja córka od początku tak dużo spała. Przesypiała całe noce. Później 2-3 dość długie drzemki. Dziś ma roczek. Jest zdrowa jak ryba 😊

Gabi wczoraj spal 3h w dzien i polozylismy sie spac o 20 jak zwykle ale faktycznie zasnal o 22

Chciałabym żeby córka przesypiała noc tak jak u Ciebie 

Ja już dokładnie nie pamiętam jak to było u nas w tym wieku, ale wydaje mi się, że podobnie moja córeczka też akurat o tej porze roku kończyła  6 miesięcy. A z racji takiej pogody byle jakiej i pochmurnych, krótkich dni wydaje mi się, że jest to normalne, że te drzemki wydłużają się. U nas godz drzemek były podobne pierwsza ok 10-11, a druga właśnie ok 16. Ja bym się nie martwiła, tym bardziej, że to taki okres, że dziecko zaczyna być mocno aktywne, więc jakoś musi naładować akumulatory:)

No to moja zrobiła sobie mega drzemkę...położyła.sie o 13 potem przeniosłem ja do domu koło 15-przebudzila się i dałam jej pierś.i spała dalej potem wstała po 16 maruda zloscila się i płakała więc dałam jej cycka i poszła spać dalej.ciekawe czy śpi już na noc czy się obudzi o 21 i  będzie szaleć.