Niestety wydaje mi się, że tak.
Jeszcze nikt mi nie powiedział, że będę mogła je na luzie wcinać tylko wszyscy, że nie bardzo. Ja to jeszcze mam szanse że chociaż kilka sztuk zjem bo termin mam na 7 czerwca. Chociaż moja teściowa mojego męża urodziła 8 czerwca i mówiła że idealnie się rozminęła z truskawkami.
A teraz w sklepie nie ma co kupować bo przecież jest tam sama chemia i nawet nie czuć truskawki, mrożonych nienawidzę. Więc Bealia już za rok truskawek się nawcinamy. ![]()
Dopiero za rok. Truskawki to moje ukochane owoce. To ja raczej nie mam szan na rozkoszowanie sie nimi w tym roku gdyz termin na kwiecien. Ale najwazniejsze to miec pokarm i moc karmic malca piersia jak najdluzej.
Dokładnie ja tez to zniosę chociaż będzie ciężko. Ale wytrzymam najważniejsze to móc karmić piersią resztę da się przeżyć.
Też mnie ominął truskawki w tym roku, lepiej żeby nikt ich nie jadł na moich oczach ![]()
ja ostatnio nie mogę odpędzić się od słodkiego. Cały czas bym jadła, a później bede wyglądać jak wieloryb ![]()
Najważniejszy jest zdrowy rozsądek, ja praktycznie jem tak samo jak sprzed ciąży, polecam wspomniane w artykule pieczywo razowe na pewno zdrowsze niż np zwykła bułka. Będąc w ciąży postanowiła więcej pić płynów choć picie wody jest dla mnie trudne, wolę soki:)
Hej
Czy są wśród nas może"słodkie mamy" to znaczy dziewczyny borykające się z cukrzycą ciążową? Jak sobie radzą z dietą? Może macie jakieś dobre pomysły na fajne przepisy, aby coś urozmaicić…
Zdrowia dieta, duuuzo warzyw, mniej owoców
zdrowe weglowodany (z grubego przemialu), 2xdziennie nabial (twarogi, serki pod roznymi postaciami), owsianki
Wszystko robione w rekawie, pieczone, na parze
Kilka tygodniu diety da sie przezyc
najgorsze pinowanie godzin posilkow i ta godzina po aby zmierzyc cukier
troche uciązliwe jest zycie według jadłospisu, ale jak trzeba to trzeba ![]()
kazda z nas w pierwszej ciąży szukała wiedzy co można jeść w ciąży a co nie, co powinno się znaleźć w naszej diecie na pierwszym miejscu…itp. itd…a wiec artykuł warty odświeżenia , by znalazł się na pierwszej stronie
Super artykuł pomocny gdy chxe się zbilansowac swoją dietę w ciąży ![]()