O boziu nienawidzę dentysty.
A małej kupiłam taka sama elektryczną szczoteczkę z oral b tylko czerwona z naklejkami Miki i chętnie myje czasem częściej niż powinna
Witaj na forum #teamLOVI!
O boziu nienawidzę dentysty.
A małej kupiłam taka sama elektryczną szczoteczkę z oral b tylko czerwona z naklejkami Miki i chętnie myje czasem częściej niż powinna
Mazia to widzę, że jeszcze lepiej niż u mnie;p masakra;/
U mnie też kiedy otworzyli zęba to ostro śmierdziało.. mam nadzieję, że teraz na jakiś czas będę miała spokój..
Teraz szukając stomatologa na cito pytałam.siee czy leczą pod mikroskopem.. po staremu nie dalabym leczyć zęba..
moja kanałówka z dzieciństwa też skończyła się wyrwaniem zęba. Obok korzenia zrobiła się torbiel czy coś i nie było sensu już w niego inwestować
justys nie chcę Cię martwić, ale ja tak miałam i dwa razy mi wymieniali plomby i było lepiej, a potem problem od nowa ;/ skończyło się tym, że ząb był do wyrwania bo się tak ruszał już i na zdjęciu lekarz widział, że jest przebity kanał i przez to on się psuł i dziąsło też
No to jest tak , że kanałówka droga, a też nigdy nie wiadomo czy dobrze to ktoś zrobi
Mam ciarki na samą myśl o tym co piszecie ;/
a najgorsze jest to że ja latami męczyłam te zęby i często mi to dziąsło śmierdziało i co tylko wymiana plomby, a to poprawa na krótki czas . Dopiero po latach, ktoś dojrzał na RTG , których po drodze było sporo, że to jest przebite i pokazywał mi nawet dziurke jak juz go wyrwał gdzie źle mi to zrobiono i przebito ząb
Oj te leczenia zębów to lipa;( ja miałam źle przeleczonego zęba kanałów gdzie przez przypadek poszłam sprawdzić u innego dentysty który wykonał RTG i tak się okazało że ząb do ponownego leczenia;( jeden kanał nie wypełniony w jednym kawałek narzędzia;( lipa;( teraz leczę pod mikroskopem może drożej ale lepiej leczyć ząb raz kanałów niż płacić podwójnie za powtórkę ;(
Na szczęście nie miałam nigdy takich problemów. A dentystkę mam super i puki co nic do poprawki nie było. Kanałowe miałam parę razy.
Ja to się zawsze stresuję z córką jak idę.
Tez nie miałam takich problemów .
my z mężem mieliśmy fajną dentystkę z polecania, ale jak sie potem okazało na RTG to źle leczyła nam zęby i praktycznie wszystko bylo do poprawki
tez tak miałam, wydawało się dobrze a po jakimś czasie wyszły kwiatki..
Ja też na szczęście nie miałam nigdy takiego problemu, i oby nigdy się nie pojawił, nienawidzę dentysty .
Wyrwałam raz profilaktycznie 4 żeby ósemki w kilka miesięcy i po sprawie
mazia najgorzej jak się właśnie ufa , a później jakieś kwiatki wychodzą;/
Ja mam wrażenie, że moja dentystka widzi dziurę w całym. Dosłownie! Nigdy nie miałam plomby a odkąd chodzę do niej, to zawsze jakieś dwie dziurki znajdzie. A jak poszłam w ciąży, gdzie plomby są za darmo, to nagle zęby ok, gdzie w ciąży przecież szybciej się psują.
Czy to prawda, że jak już dziecka będzie miało ząbki to po karmieniu piersią też myć ząbki dziecku?
Tak mi kiedyś położna mówiła na patronazu żeby dziaselka przemywać pieluszka gazikiem jeszcze zanim się pojawi ząbek, ale szczerze to u nas mała ciągle była na piersi co chwila a jak usnęła to nie miałam chęci jej wybudzać myciem dziąseł;)
Co do ząbków no u mnie było podobnie, kilka wizyt jak miałam zniżkę na pakiet a dziur brak a teraz się bujam co chwila z zebami i muszę płacić 100% ;(i co chwila jakąś dziura, ale ostatnio się pokusilam o ściąganie kamienia nazębnego na NFZ chociaż to nie to samo co robiłam prywatnie to jednak na zębach trochę lżej;)
ja jak były zęby to myłam albo raz albo dwa razy dziennie zęby . Dziecko pijące mleko z piersi pije je częśto . Też nie można często myć tych zębów myślę, że na początku raz w zupełności wystarczy
Tez mi się wydaje ze raz to ok
Aniss tak zdjęcie kamienia na nfz a prywatnie to jest różnica;D
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.