Dezynfekcja nocnika

Dezynfekujecie czymś nocnik? Tak się zastanawiam bo wiadomo myję pod wodą i wycieram papierem ale zdarzy się czasami że mały go dotyka albo coś tam wrzuci. Sanytol? Chusteczki do dezynfekcji? Jak uważacie?

Moja siostra tylko myła, nie dezynfekowała, ale też jej syn nie używał nocnika zbyt często, bo on od razu po nich naśladował i chciał normalnie na toaletę siadać, a nie na nocnik

Ja tez tylko myłam. I tak tak wyzej,moj syn to moze 2 tyg korzystal, szybko przeniosl sie na wc

Przemywam tym płynem z Rossmann jak sprzątam łazienkę :wink:

1 polubienie

Po siku umyj, a po kupie umyj i zdezynfekuj plynen do dezynfekcji FROSCH BABY , to Ci wystarczy :slight_smile:
Jakies inne moga uczulic dziecko bo jest więcej chemii w nich.

Ja tez myje tylko nocnik :slight_smile:

wystarczy umyć :slight_smile:

1 polubienie

Tylko myje

1 polubienie

No właśnie po kupie. Zapomniałam że jest ten płyn. On jest też do zabawek i innych rzeczy dla dzieci przecież więc jest bezpieczny

2 polubienia

Ja też tylko myłam

Można umyć też specjalnym płynem którym również można czyścić zabawki

U mnie zazwyczaj byla to woda z mydłem. Jednak szybko przechodziłam na dostawkę do kibelka, żeby mieć mniej sprzątania.

1 polubienie

Ooo fajne to nie widziałam nigdy

Ale fajną, pierwszy raz taką widzę :hear_no_evil:

To polecam. Dzieci szybko sie nauczyly korzystać i chętnie. Czuly się jak dorośli. Na poczatku mieliśmy cały czas postawione drabinki przy ubikacji żeby syn mógł szybko skorzystać. A później już sam sobie radził z przestawieniem.

1 polubienie

oo super, też jeszcze nie widziałam

Bardzo fajnie to wygląda , ciekawe czy u nas by się sprawdziło bo póki co jest nakładka na toaletę i malutki podnóżek . Bałabym się że moje mniejsze dziecię zacznie się wspinać na drabinkę bo niestety starszak zapomina że w łazience są drzwi do zamknięcia :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

No właśnie żeby dziecko do toalety nie wpadło :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Jeszcze widziałam, że rodzice polecają wbudowane wolnoopadajace deski dla dzieci. Że najpierw jest zwykla dla dorosłych a na to przychodzi mniejsza dla dzieci.
Tylko wtedy potrzebny podnóżek.

2 polubienia

O tym nie slyszalam