Dezynfekcja nocnika

Lol pierwsze widzę

1 polubienie

Tak tonjest super patent :slight_smile:

1 polubienie

Oo ale super nie widziałam czegoś takiego

1 polubienie

ale świetny pomysł

Dziewczyny ,jak zachecalyscie dzieci na nocnki ? Prosze o porady :wink:

Po prostu nocnik stał i jak mama robiła siiii to mały siadał na swój nocnik w ubraniu. Ale u nas bardziej sprawdziła się nakładka na deskę. Codziennie przed kąpielą sadzalam go na kibelek aż w końcu zrobił i zobaczył że się da. Teraz jest coraz lepiej ale jeszcze sam nie zawsze zawoła

1 polubienie

No ja musze nicnik wyniesc do giry gdzie się kąpie, bo zawsze gdy sciagam papma to ona sika kolo wanny na stojąco, moze zacznie siadać na nocnik i tam bedzie siku

1 polubienie

No najlepiej właśnie tak robić. Ja mam nakładkę na górze a nocnik na dole bo w dzień też czasem zawoła

Jak . kupilam nocnik to go postawiłam i syn sam się zaciekawił co to. Wytłumaczyłam mu i czasami sam podchodził. Potem jak była “akcja odpieluchowanie” to za każdym zmoczeniem się sadzałam go. Chociaż na chwilę. Ale bez zmuszania.

A może jakieś książeczki o tej tematyce? Dziecku będzie sobie łatwiej to wyobrazić :wink:

Nocnik kupiłam jak córeczka miała 1,5 roku - wiedziała o co chodzi bo mniej więcej w tym czasie pokazali im w żłobku, ale wtedy jeszcze o odpieluchowaniu nie było mowy, siadała w ubraniach. Potem ten nocnik stał długo. Mniej więcej po 2 latkach zaczęłyśmy czytać książeczki o tym, ale widziałam że córcia nie jest kompletnie gotowa żeby sama wołać, kolejna próba była na 2,5 roku i wtedy już próbowaliśmy częściej. Zaczęło się od tego że rano jak miała suchego pampersa to szliśmy od razu z nią do łazienki i co jakiś czas pytaliśmy czy chce się jej siku. Rano się udawało później nie. Ale z czasem z czasem było coraz lepiej. Zaraz skończy 3 latka i siku ładnie opanowała, czasem się zdarzą wypadki. Tylko coś dwójeczki nie może załapać.

1 polubienie