Lol pierwsze widzę
Tak tonjest super patent
Oo ale super nie widziałam czegoś takiego
ale świetny pomysł
Dziewczyny ,jak zachecalyscie dzieci na nocnki ? Prosze o porady
Po prostu nocnik stał i jak mama robiła siiii to mały siadał na swój nocnik w ubraniu. Ale u nas bardziej sprawdziła się nakładka na deskę. Codziennie przed kąpielą sadzalam go na kibelek aż w końcu zrobił i zobaczył że się da. Teraz jest coraz lepiej ale jeszcze sam nie zawsze zawoła
No ja musze nicnik wyniesc do giry gdzie się kąpie, bo zawsze gdy sciagam papma to ona sika kolo wanny na stojąco, moze zacznie siadać na nocnik i tam bedzie siku
No najlepiej właśnie tak robić. Ja mam nakładkę na górze a nocnik na dole bo w dzień też czasem zawoła
Jak . kupilam nocnik to go postawiłam i syn sam się zaciekawił co to. Wytłumaczyłam mu i czasami sam podchodził. Potem jak była “akcja odpieluchowanie” to za każdym zmoczeniem się sadzałam go. Chociaż na chwilę. Ale bez zmuszania.
A może jakieś książeczki o tej tematyce? Dziecku będzie sobie łatwiej to wyobrazić
Nocnik kupiłam jak córeczka miała 1,5 roku - wiedziała o co chodzi bo mniej więcej w tym czasie pokazali im w żłobku, ale wtedy jeszcze o odpieluchowaniu nie było mowy, siadała w ubraniach. Potem ten nocnik stał długo. Mniej więcej po 2 latkach zaczęłyśmy czytać książeczki o tym, ale widziałam że córcia nie jest kompletnie gotowa żeby sama wołać, kolejna próba była na 2,5 roku i wtedy już próbowaliśmy częściej. Zaczęło się od tego że rano jak miała suchego pampersa to szliśmy od razu z nią do łazienki i co jakiś czas pytaliśmy czy chce się jej siku. Rano się udawało później nie. Ale z czasem z czasem było coraz lepiej. Zaraz skończy 3 latka i siku ładnie opanowała, czasem się zdarzą wypadki. Tylko coś dwójeczki nie może załapać.