Depilacja laserowa a karmienie piersią

Zgadzam się z Wami, że gospodarka hormonalna kobiet karmiących zmienia się i oczywiście nie zachęcam do wykonywania depilacji depilatorami IPL w pierwszych miesiącach karmienia, ale jak już czujemy, że nasza hormony się trochę uspokoiły - ja np poczekałam do momentu, aż wróciła mi miesiączka, to uważam, że jest to metoda bezpieczna. Za to odradzam stosowanie go latem, bo wtedy to dopiero możemy nabawić się przebarwień. 

Jeszcze nie próbowałam, ciągle waham się go użyć bo cały czas kp.Boję się przebarwień :(

Ja już po ciążach i karmieniu :) Depilacja laserowa jest najlepsza , najskuteczniejsza, pozwoliła mi wreszcie poczuć się komfortowo. Jestem po serii depilacji bikini i pach. Jaka to jest niewyobrażalna wygoda! Korzystałam z salonu depicare.pl/ w Warszawie.

Akacjowa ile zabiegów? Ja pytałam znajomej ktora to robi to mowi ze 7-8 do całkowitego nieodrastania.

Weronisia ja miałam robione 6, zabiegów,ale może teraz zalecają więcej 

I jak dlugo efekt sie utrzymuje? 

wiem ze później trzeba co jakiś czas powtórzyć ale co ile nie pamiętam

Beata co rok dawka przypominająca 

KLaudiamama ten co ja miałam w sumie na jednej partii jest dalej bez owłosienia czyli juz tak z 4-5 lat, a druga no dużo dalej jest i efekt był minimalny 

Zależy jakim laserem robiony jest zabieg. Przy IPL niestety często trzeba powtarzać, przy lekarskich laserach wystarczy z reguły kilka serii już bez cyklicznego powtarzania. 

a jaki to koszt?

Wow! To dlugo

Ja mam ipl w donu anie nie mam czasu teraz na to :D

Ja nie karmię już pół roku a Lumea dalej leży. Muszę w końcu zacząć. Mąż się denerwuje,że kupił mi taki prezent a ja w ogóle nie używam.

moniczka a ile kosztował taki sprzęt ?

Moniczka no ja Ci się dziwię, że masz taki sprzecior w domu i z tego nie korzystasz. Sama ostanio myślałam nad zakupem takiego, ale właśnie ta cena mnie jakoś przeraża. 

Nie wiem czy mówię słusznie, ale chyba gdzieś mi się obiło k uszy, że depilacji laserowej nie można właśnie stosować. W trakcie ciąży i laktacji. Tak jak zresztą większości zabiegów kosmetycznych które ingerują w naszą skórę. 

Mama_córeczki dokładnie nie można jak jest się w ciązy i karmi bo mogą być przebarwienia w tych miejscach labo poparzenia. Niestety nasze hormony też wpływają na ten zabieg

Beata seria zabiegów zależy od partii ciała, pachy seria 4 zabiegów to koszt 700zlotyfh.lumea w zależności od modelu różni się cena ale średnio kosztuje 1500-2500zlotych. 

to dość kosztowne..

W ciąży i w trakcie laktacji powinno się unikać usuwania zbędnego owłosienia laserem. Pomimo tego, że,  światło nie wpłynie już na rozwój dziecka i nie przenika do mleka mamy, to nadal przede wszystkim może negatywnie oddziaływać na skórę kobiety.

Kverve tak u mnie też tak ceny stoją ;()

Beata No nie jest to tanie . Różne ceny są na różne partie,a trzeba koło 6 mieć zabiegów.  Mi sporo wyszło pamiętam