MamaMalejMajki pewnie nie możesz się już doczekać pierwszego ząbka :)
Tak. Kupilam dziś szczoteczkę na palec. Przy okazji rossmanie wezmę pastę. Pediatra dziś patrzył i mówiła że już niedługo. Narazie uczymy się siadac. Jest coraz lepiej. Dziś w wanience oglądała jak zabawki pływają. Nie mogła się nadziwić
MamaMalejMajki inna perspektywa kąpieli to ciekawi więcej widzi co się dzieje w wodzie
Czekam aż stabilnie usiądzie. Wtedy kupię jej taką wielką miskę do kąpieli zamiast wanienki. Tak żebym mogła ją zmieścić pod prysznic. Będzie mogła chlapać do woli.
MamaMałejMajki ja właśnie nie przepadam za prysznicem. Jestem jak i maz typem człowieka który lubi poleżeć w wodzie. A teraz też wstawiam wanienke do wanny nalewam.wode i córeczka sie pluska
Ja też lubiłam kiedyś wannę. Ale tyle włosów mi wypadało że kąpiel już nie była przyjemna. Mąż woli prysznic więc mi było obobojętne. Jest duży bo to taki oszklony na płytkach bez brodzika więc będzie miejsce żeby wstawić tam taką miskę/wanienkę. Myślałam o takiej okrągłej żeby mogła śmiało w niej usiąść i się bawić .
MamaMałejMajki a tak to jak kąpiecie bo mnie zawsze zastanawiało. Bo ja wstawiałam wanienkę i w niej kładłam córeczkę podtrzymujac główkę i kąpałam. A jak jest w przypadku prysznica jak dziecko jeszcze nie siedzi ?
Mam wanienke na stojaku. Nie wsadzam pod prysznic. Po prostu wycieram to co nachlapie :)
Mamamałejmajki rozumiem ;) też jakieś rozwiązaniem jednak trzeba mieć miejsce w domu żeby takie coś kupić
Nie mamy dużo miejsca. Kąpiemy na przedpokoju bo łazienka to klitka. Kuchnia też jest ciasna ale robilismy meble w zabudowie i wszytko się zmieścilo. Mamy 47m² a w tym 3 pokoje. Wyobraź sobie że każdy kąt u nas jest zagospodarowany. :) na pierwsze mieszkanie jest ok. Kiedyś planujemy zmianę :)
MamaMalejMajki rozumiem. Ja obecnie mam ok 57 M2 a swoje będziemy mieć 48 M2. Więc wyobrażam sobie to. a pomysl że w tym mieszkaniu mieszkała 5 osobowa rodzina
Ania przed przeprowadzką mieszkałam teściami. Taki sam uklad. 47m² na 4 os. Do tego co weekend wnuki bo lubią spac u babci :) wesoło
My mamy prysznic i jak syn był mniejszy stawialiśmy wanienkę na stole w kuchni, a było lato, więc ciepło raczej... potem kupiliśmy większy rozmiar i wsadzamy pod prysznic z wanienką... Marzy mi się wanna w drugiej łazience, może się uda jeszcze w tym roku po rozwiązaniu zacząć remont
MamaMałejMajki to rzeczywiście wesoło. Ale sama.pamietam jak lubiłam u babci nocowac. Spaliśmy na podłodze dla nas to była frajda
U mnie był podobny problem , póki syn był mały to kąpałam go w pokoju w wanience na stojaku , ale jak zaczął chlapać to przeniosłam się do łazienki niestety też nie mamy jakoś dużo miejsca , co prawda wanienka wchodzi pod prysznic ale jak nie siedział to było ciężko , teraz jest wygodnie jak sam się bawi :) zastanawiam się nad rozwiązaniem jak będzie większy co zrobic bo już się nie mieści w wanience jak leży . Myślałam nad duża miska z Ikei u znajomych się sprawdza
No takie miski są fajne jak ktoś nie ma wanny. Tez taką kupię jak mała nauczy się stabilnie siedzieć.
Moja nie kładzie się w wanience więc się mieści i ma jeszcze trochę miejsca
A ktoś z Was używał wiaderka do kąpieli?
Paulinek od początku używamy wanienki :)