Dbamy o ząbki malucha

Pati a jak powiesz żeby synek otworzył buźkę to to robi? 

aneczkaa006 Mój syn ma 3 lata i codziennie myjemy zęby. Dopiero teraz zaczyna grzecznie otwierać buzię. Wcześniej to była walka i marudzenie. Ale opłacało się. Codzienna rutyna przyniosła efekty :)

PannaXoanna moja otwiera buźkę żebym wsadzila szczoteczke ale zaraz zamyka i ja ssie :p udaje się coś podziewać ale to przy zamkniętej buźce. Też codzienne myje ząbki

Heh skąd ja to znam... Zobaczysz, że z dnia na dzień będzie co raz lepiej. 

PannaXoanna mamy inny etap. Córeczka trzyma szczoteczkę sama trzyma ją w buźce gryzie ale jak.mowie z teraz ja pozoruje to pozwala mi ruszać jej rączka obaracc góra dół. Czasem nawet otwiera buźkę 

To super. Mi synek nigdy nie pozwalał na takie manewry. Najpierw sam się bawi i próbuje, a potem ja poprawiam ;) 

PannaXOanna moja też do tej pory nie pozwalała :p coś się zmienia widocznie hehe

chyba czuje, że nie ma innego wyjścia i ulega ;) 

PannaXoanna jak myłam szczoteczka na palec to ciągle miała zamknięta buźkę nie chciała otwierać. Kiedy zmieniliśmy szczoteczkę to na początku myliśmy przy zamkniętej buźce a teraz ładnie zaczęła otwierać. I mogę nawet sama jej myć. Zawsze się cieszy jak widzi szczoteczkę lubi myć ząbki 

Tak się zastanawiałam czy ta na palec nie jest mniej wygodna od zwykłej. No bo jednak dobrze jest też dostać się do środka buźki, a tak palcem... To jakoś i tak to niezgrabnie się kojarzy. Poczekam na ząbka to zobaczymy. Narazie myjemy dziąsła i język i za bardzo się nie sprzeciwia 

Aneczka on jak widzi że coś się zbliża do buzi to sam otwiera szeroko buzię ale jak zaczynam mu myć to od razu zagryza i sam myje na ile potrafi ale innego wyjścia nie ma bo nie jest skłonny do współpracy ale staramy się myć codziennie dwa razy :) 

Mamamalejmajki na palec jest fajna ale później jak dziecko jest starsze to może ugryźć dlatego ja się przerzuciłam na zwykłą bo kilka razy mnie ugryzł 

MamaMałejMajki mi było właśnie ta szczoteczka na palec wygodniej i lepiej wszędzie umyć. A jak przeszliśmy na normalną to były problemy na początku bo zasysała ja i ssaka nie miałam pola do manewru. Teraz jest już lepiej bo otwiera i daje poszorować wszędzie.

Pati to moja tak samo miała zawsze szeroko jak zobaczy szczoteczke a później to już zamknie buźkę i ssie. Ale teraz już ładnie otwiera daje poszorowac. Ale najpierw musi pastę wyssać :p

Juz się doczekać nie mogę jak to u nas  będzie wyglądać. Mam nadzieję, że same ząbkowanie nie będzie bolesne :(

MamaMałejMajki życzę Ci tego żeby właśnie bezbolesnie ząbkowanie przeszła 

Po tych kolkach które niedawno przeszły - mam taką nadzieję. Ale jak mówią... złego diabli nie biorą, więc już zacznę chłodzić gryzaki  :(

MamaMalejMajki można i takie gryzaki profilaktycznie podac

Narazie tylko swędzą i trochę się ślini. Nie bolą ją na szczęście 

Mamamalejmajki może nie będzie tak zle u nas nie jest najgorzej i już mamy 8 zębów :) także głową do góry i nie ma co się zamartwiać na zapas :) 

Aneczka to mój tak samo zjadacz pasty hahhaa :D 

Pati wczoraj moja wykończyła już tubkę Ziajka z bobrem xd dziś już nową zaczęliśmy hehe

Pediatra dzis mówił że są rozpulchnione dziąsła także czekam  :)